După ce-a coborât printre protestatari, Ludovic Orban s-a ţinut de cuvânt: a mişcat lucrurile cu Roşia Montană

1
5125

Prim-ministrul României a surprins joi pe toată lumea atunci când s-a alăturat grupului de protestatari aflaţi chiar în faţa Guvernului României. Cei veniţi în Piaţa Victoriei să protesteze pentru protejarea pădurilor sau a siturilor istorice şi naturale din ţară au avut plăcuta surpriză să-l întâlnească faţă în faţă pe Ludovic Orban.

Premierul a trecut gardul Palatului Victoria şi s-a amestecat cu manifestanţii, fiecare având propriile revendicări. Gestul neaşteptat a fost comentat sincer de jurnalistul Mălin Bot, aflat şi el în Piaţa Victoriei:

„Recunosc, eu unul m-am aşteptat. PSD-iştii nu ne-au băgat în seamă niciodată, am stat aici în stradă 3 ani de zile. Vroiam să fac un reportaj cu oamenii din Piaţa Victoriei în care să spună fiecare ce crede despre faptul că nici acum nimeni nu-i bagă în seamă, de aceea nu mi-a venit să cred când l-am văzut pe premierul Orban venind aici”, spune jurnalistul Mălin Bot pe înregistrarea video făcută de el însuşi.

La un moment dat, Mario Mocan, şef al grupului civic „Diaspora Europeană”, i-a cerut expres premierului să urgenteze statutul zonei Roşia Montană pentru a cărui protejare de agresiunile industriale au ieşit în stradă mii şi mii de români.

„Mai sunt două zile. Dacă n-o trecem în două zile la Patrimoniul UNESCO, pierdem Roşia Montană”, îi spune la un monent dat Mario Mocan prim-ministrului (în înregistrarea video de mai jos – de la minutul 9:00):

Orban l-a ascultat pe Marion Mocan, a luat de la el un document şi i-a spus: „O să vă dau răspunsul la momentul potrivit”. Apoi a intrat în vorbă cu alţi protestatari.

Iar azi a venit cu a doua surpriză, „răspunsul” prin care a vrut să arate că s-a ţinut de cuvânt faţă de manifestanţii din Piaţa Victoriei.

Astfel, Guvernul a decis să reia procedura de includerea a zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, a anunțat vineri ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a precizat că notificarea va fi trimisă astăzi.

În 1 februarie expiră termenul până la care Executivul se mai poate adresa UNESCO pentru a cere rediscutarea dosarului Roşia Montană în următoarea sesiune a Comitetului internaţional, în caz contrar dosarul nemaiputând fi inclus pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO din această vară, potrivit Hotnews.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* BREXIT. Românii din Marea Britanie mai au un an de linişte. Din 2021, Boris Johnson loveşte cu vizele

* Trei ani de la OUG 13. În sfârşit, aflăm cine ne-a scăpat de blestemul Ordonanţei care legaliza corupţia în România! Dezvăluirea unei candidate la şefia Parchetului General

1 COMENTARIU

  1. Bravo,dlui Orban!Asa si-a inceput mandatul,venind in mijlocul oamenilor din piata,asa si continua,cu buna credinta!Este important sa nu uiti de unde ai plecat si sa nu devii imun la cererile societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here