VIDEO. A murit Ilie Bărbulescu! Este al doilea dispărut din echipa de aur a Stelei, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986

1
3830
7 mai 1986: Ilie Bărbulescu s-a repezit să ia Cupa campionilor Europeni

Ilie Bărbulescu, fost mare jucător al Stelei, cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986, a decedat în somn, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani. El a fost primul fotbalist român care s-a apropiat de cel mai important trofeu din fotbalul european intercluburi.

Anunțul morții lui Bărbulescu a fost publicat și pe pagina de Facebook a clubului FC Argeş, echipa care l-a lansat în fotbalul mare și cu care a câștigat primul său titlu de campion.

Cauza decesului ar fi fost un infarct, a aflat Digi 24 din surse medicale. Apropiați ai fotbalistului susțin, pentru Ziaristii.com, că Bărbulescu avea o problemă cardiacă mai veche.

Născut la Piteşti pe 24 iunie 1957, Ilie Bărbulescu a jucat la FC Argeş, FC Olt, Petrolul Ploiești, Steaua București, CS Mioveni şi Callatis Mangalia.

Cu FC Argeş, el a câştigat titlul naţional în 1979, într-o echipă din care făcea parte și legendarul Nicolae Dobrin.

Cu Steaua, fostul fundaş stânga a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, Supercupa Europei în 1987, titlul naţional în 1985, 1986 și 1987, Cupa României în 1985 şi 1987.

VIDEO: Rezumatul finalei Steaua – FC Barcelona 0-0 (2-0 la penalty-uri)

La echipa naţională, Bărbulescu a evoluat de 5 ori, într-o perioadă în care postul de fundaș stânga era „arestat” de Nicolae Ungureanu.

În martie 2008, Ilie Bărbulescu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a, pentru rezultatele obținute în cariera sa de jucător.

Ilie Bărbulescu este cel de-al doilea jucător din „echipa de aur” de la Sevilla care a trecut în neființă. Primul a fost mijlocașul Lucian Bălan, care s-a sinucis pe 12 noiembrie 2015, la 10 zile după moartea mamei sale. Bălan avea 56 de ani.

Ilie Bărbulescu a fost primul fotbalist al Stelei care, pe 7 mai 1986, după fluierul final al arbitrului francez Michel Vautrot, s-a repezit să ia în brațe și să sărute trofeul Cupei Campionilor Europeni, aflat pe o măsuță la marginea terenului. A fost oprit de oficialii UEFA, astfel încât s-a bucurat de trofeu un pic mai târziu, după ce Cupa a fost ridicată deasupra capului de căpitanul Stelei din acea finală istorică, Ștefan Iovan (căpitanul tradițional, Tudorel Stoica, era suspendat pentru cumul de cartonașe galbene).

Formația care a triumfat la Sevilla 1986, în finala cu FC Barcelona (0-0 după 120 de minute, 2-0 la penalty-uri): Helmuth Duckadam – Ștefan Iovan, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu – Gavrilă Pele Balint, Lucian Bălan (75 Anghel Iordănescu), Ladislau Bölöni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă (107 Marin Radu). Antrenor: Emerc Ienei.

VIDEO: Finala de la Sevilla, Steaua – Barcelona (integral)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here