VIDEO. Polițiștii ruși s-au filmat umilind un jurnalist. L-au forțat să stea cu fața lângă un castron cu mâncare de câine

2
3399

Într-un sistem tiranic precum cel impus de Vladimir Putin în Rusia, polițiștii fac multe abuzuri cu încărcătură politică. De exemplu, un jurnalist cu vederi democratice, anti-Putin, a trecut prin mari umilințe, „să-și bage mințile în cap”.

În timp ce-i percheziționa casa lui Gennady Shulga, polițiștii i-au aplicat un tratament înjositor. Tot ei au filmat scena și tot ei au publicat imaginile pe internet! Asta arată că nu le frică e lege, pentru că legea nu li se aplică slujbașilor din aparatul de represiune al lui Putin.

Activist civic și blogger, Gennady Shulga conduce publicația locală NewsBox24. În clipul de pe rețelele de socializare, el poate fi văzut întins pe jos, pe jumătate dezbrăcat și cu un bol pentru mâncarea de câine în fața sa. În stânga, cu o mână țintuindu-l la pământ și cu alta pe frunte, se află un alt bărbat, îmbrăcat în costum de camuflaj.

Conform France24, cei doi au avut următorul schimb de replici:

– Nume, prenume, al doilea prenume!

– Shulga, Ghenadi Borisovici.

– Știi de ce te-am arestat?

– Ei bine, pot ghici mai mult sau mai puțin…

Ulterior, jurnalistul a revenit cu propriul video, în care povestește cum s-a desfășurat întreaga percheziție. Shulga susține că polițiștii au ajuns la el acasă în jurul orei 7.00 și că au stat în jur de două ore. Apoi a fost luat pentru audieri în departamentul anti-extremism al Serviciului local de Afaceri Interne, de unde a fost lăsat să plece în jurul orei 13.00.

„Am fost ținut pe podea [în casa mea] și audiat de parcă aș fi fost traficant de droguri, violator sau terorist. Știam că vor publica videoclipul, pentru că au menționat-o, deși nu am făcut nicio mărturisire în videoclip. Cred că este ciudat că l-au publicat, pentru că, dorind să mă umilească, practic s-au umilit. Când oamenii mi-au văzut fața lângă bolul pentru hrana câinelui meu, a existat o mare indignare. Oamenii au văzut că poliția făcea asta și filma doar încercând să mă umilească. Mă bucur că fiica mea nu era acasă la acea vreme”, a spus Shulga.

Luat în vizor pentru participarea la proteste

Manifestațiile de susținere a politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi au fost motivul pentru care poliția ar fi dat buzna în casa lui Shulga. Pe 23 ianuarie, NewsBox24 a relatat generos despre protestul de la Vlodivostok, când protestatarii au blocat traficul.

Autoritățile i-au luat jurnalistului computerul, telefoanele și alte echipamente. Însă cazul proprietarului NewsBox24 nu e singular: conform publicației Novaia Gazeta, cel puțin alte trei persoane au fost arestate în aceeași zi cu Shulga.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

2 COMENTARII

    • Atenție… coaliției de centru-dreapta parlamentar-guvernamentale: aveți, cumvaaa…, de gând ca din cauza certurilor dintre voi (!) să ne lăsați pe mâna… SLUGILOR-lui-Putin?????!

      BĂGAȚI-VĂ MINȚILE ÎN CAP (TOOOOOȚI!!!!!) și… FACEȚI-TREABĂ (!), adică… REFORMĂ-și-DEZVOLTARE (!), NU… SCANDAL, daaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here