joi, mai 30, 2024
AcasăNewsPSD-istul Adrian Țuțuianu este noul secretar general adjunct al Guvernului! În 2017...

PSD-istul Adrian Țuțuianu este noul secretar general adjunct al Guvernului! În 2017 acuza multinaționalele că au scos oamenii la protestele anticorupție, acum este promovat de regimul Iohannis-PSD

-

Adrian Țuțuianu, fost fruntaș PSD care în 2017-2018 a fost printre cei mai vehemenți oameni ai lui Liviu Dragnea la adresa protestelor anticorupție din România, a fost numit marți de premierul liberal Nicolae Ciucă în funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Este încă un pas spre restaurația totală a vechiului sistem oligarhic pe care o înfăptuiește actualul regim Iohannis-PSD.

Șeful statului, care în 2017-2018 a pozat în mare apărător al democrației în România, a readus PSD la guvernare la mai puțin de un an după alegerile din 2020, în care obținuse votul oamenilor promițând că va scăpa țara de “ciuma roșie”. Ulterior a patronat cea mai brutală restaurație a corupției și clientelismului înregistrată din 1990 încoace.

Adrian Țuțuianu (57 de ani) s-a făcut remarcat, în februarie 2017, prin faptul că a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, decât anchetarea companiilor multinaționale de către SRI, pretinzând că protestele generate de sinistra Ordonanță 13 (amnistia faptelor de corupție) ar fi de fapt o lovitură de stat dată de Occident.

Tot neamul Țuțuianu e angajat la stat și-și arată scârba față de angajații multinaționalelor, care sunt „un haos desăvârșit” când protestează împotriva corupției

La momentul respectiv, Țuțuianu era șeful filialei PSD Dâmbovița, parlamentar și șeful Comisiei pentru controlul SRI din Camera Deputaților. El a afirmat că multinaționalele își scot angajații cu forța în stradă și că le furnizează mijloace ca să protesteze, ceea ce încalcă legile securității naționale. Multinaționalele occidentale, afirma Țuțuianu în februarie 2017, urmăreau înlocuirea puterii de stat (adică regimul PSD) prin mijloace violente.

- Advertisement -

Ruxandra Țuțuianu, fata deputatului PSD-ist, angajată la stat ca tot neamul, dealtfel, s-a exprimat și ea pe Facebook, arătându-și la vremea respectivă dezgustul față de sutele de mii de oameni care cereau stoparea corupției în România, numindu-i pe protestatari „oi” care “urlă neinformat”. „Sunteți un haos desăvârșit! Mi-e scârbă!”, scria în februarie 2017 fiica noului secretar general adjunct al Guvernului.

Teza așa-zisei conspirații a Occidentului, care a pus multinaționalele să-și scoată angajații în stradă, a fost pusă la cale de conducerea PSD în prima seară de proteste după OUG 13. Apoi a fost preluată de televiziunile afiliate partidului, în special Antena 3 și România TV. De asemenea, întregul aparat de propagandă și armatele de postaci ale partidului au amplificat mesajul care a prins la o parte a publicului, precum mulți dintre pensionari, membrii de partid și angajați bugetari veniți pe filieră politică în funcții.

Adrian Țuțuianu a fost dat afară din PSD în 2018, de către Liviu Dragnea, la pachet cu Marian Neacșu, trezorierul de atunci al partidului. Ei au ajuns la Pro România, partidulețul înființat de Victor Ponta, și el dat afară de Dragnea.

- Advertisement -

Neacșu și Țuțuianu au fost recuperați de regimul Iohannis-PSD, iar acum primul este secretar general al Guvernului, iar celălalt – secretar general adjunct!

Țuțuianu în februarie 2017: „Am cerut SRI să ne prezinte o informare cu privire la datele pe care le-au avut despre aceste manifestații. Se spune că o companie multinațională și-a trimis salariații la protest. E o chestiune care ține de securitatea națională“

Adrian Țuțuianu

”Am cerut SRI să ne prezinte o informare cu privire la datele pe care le-au avut despre aceste manifestații. Se spune că o companie multinațională și-a trimis salariații la protest. E o chestiune care ține de securitatea națională. Trebuie să o verificăm, să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea națională, dacă sunt companii, grupuri, organizații.

Există anumite informații, și am să vă dau un detaliu, poate ne înțelegem juridic: dacă o firmă folosește bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activități, legea 31/1990 spune că este infracțiune. Folosirea creditului sau bunurilor societății în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuție de făcut și trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securității naționale. Există un articol 11 în legea securității naționale care prevede foarte clar că atunci când se urmărește înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente și așa mai departe, problema este una de securitate națională.

Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariații de la o firmă cu capital străin au fost forțați să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreți să înțelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce-a căutat George Simion la Colegiul „Gheorghe Lazăr”? „Nu s-a autoinvitat nicăieri. Directoarea Ionela Neagoe îl cheamă chiar ea pe Căpitan la microfon. Dacă e ordin de la servicii, cu plăcere”

* Paleologu: „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Nu înseamnă nimic! Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Este pe fata, sub inaltul patronaj al Premierului de la Grivco. Basescu doar a amanat cu 13 ani aceasta iubire abisala intre Fesenismul iliescian de cumetrie si Fesenismul capitalistilor comunisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -