VIDEO. Otrăvitul e de vină! Poliția rusă vrea să-l interogheze pe Navalnîi, abia ieșit din comă într-un spital german, după ce regimul Putin “l-a servit” cu ceai de Noviciok

0
553
Poliția germană a ranforsat paza în jurul lui Navalnîi, de teamă că regimul Putin va încerca să-l asasineze din nou

Abia ieșit din comă, după săptămâni în care s-a zbătut între viață și moarte în urma otrăvirii cu Noviciok, Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, este vizat acum de poliția rusă pentru un interogatoriu. Navalnîi este internat, încă în stare gravă, într-un spital din Berlin, iar autoritățile de la Moscova au anunțat că vor să trimită niște anchetatori, să-i pună “întrebări suplimentare”, relatează AFP, conform G4Media.ro.

Navalnîi, principalul oponent al lui Putin, a fost otrăvit luna trecută, pe 20 august, pe aeroportul din Tomsk. “Cineva” i-a turnat un agent neurotoxic extrem de puternic, Noviciok, în ceaiul pe care-l bea înainte să urce în avion. Otrava a fost sintetizată de cercetătorii sovietici în scopuri militare pe vremea URSS și e folosită acum de serviciile secrete ale lui Putin pentru a-i lichida pe oponenții acestuia.

Poliția germană a întărit masiv paza în jurul rezervei lui Navalnîi, de teama unei noi tentative de asasinat din partea oamenilor lui Putin

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în avion, după decolare. Aeronava s-a întors de urgență pe aeroport, iar politicanul a fost internat, inițial, în spitalul din Tomsk. Autoritățile ruse au refuzat, inițial, să lase familia lângă pacient. În urma eforturilor și presiunilor internaționale, Navalnîi a fost scos din Rusia cu o aeronavă privată și dus de urgență la un spital din Berlin.

Medicii germani au descoperit, după analize foarte amănunțite, că a fost otrăvit cu Noviciok.

A izbucnit un scandal internațional, Uniunea Europeană face presiuni asupra Rusiei să demareze o anchetă și să găsească vinovații. Putin neagă vehement totul. În cele din urmă, Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului de Interne Rus a fost desemnat să facă verificări preliminare cu privire la “spitalizarea lui Navalnîi”.

În cadrul acestor verificări, s-a cerut ca “anchetatori ruși să poată asista la activități ale anchetatorilor germani” și “să-i pună întrebări suplimentare” lui Navalnîi.

După ce opozantul lui Putin a ieșit din comă, iar starea lui s-a stabilizat, au reapărut temerile că agenții lui Putin ar putea face o nouă încercare să-l asasineze. Poliția germană a întărit drastic măsurile de securitate la spital și în jurul zonei unde se află rezerva lui Navalnîi.

Potrivit informațiilor obținute de presa germană, Navalnîi poate comunica din nou, ceea ce crește posibilitatea ca el să poată furniza indicii despre împrejurările în care s-a încercat uciderea sa. Pericolul să apară dovezi despre implicarea serviciilor secrete rusești este, așadar, major, de unde și teama de o nouă acțiune criminală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here