VIDEO. Nebunie: Prigojin s-a grăbit să proclame cucerirea Soledarului, iar acum mercenarii Wagner sunt masacrați în atacuri sinucigașe, încercând să confirme anunțul șefului!

1
3422
Harta frontului din Soledar la 12 ianuarie

Nebunia din tabăra rușilor atinge paroxismul, generând inutil hecatombe de morți între propriile trupe. La Soledar este o inimaginabilă baie de sânge, în care mercenarii Wagner sunt efectiv masacrați în atacuri sinucigașe după ce patronul lor, oligarhul Evgheni Prigojin, s-a pripit anunțând că forțele sale au reușit să cucerească orașul. Ceea ce se întâmplă la Soledar îi uimește chiar și pe ucraineni și arată până unde pot merge rivalitățile, jocurile de culise și ambițiile liderilor ruși.

Prigojin este într-o competiție cu generalii din armata regulată a lui Putin, fiind interesat să poată revendica victoria la Bahmut și Soledar. E vorba despre orgoliul său, dar și despre influență, pentru că din luna iulie anul trecut, de la cucerirea orașului Lisiceanks, rușii n-au mai avut niciun succes.

Mercenarii Wagner atacă zona Bahmut din august 2022. În ultimele două luni, aici s-a mutat epicentrul luptelor ruso-ucrainene. În scenă au apărut și forțele armatei regulate rusești, unele dintre ele forțe de elită (parașutiști) și blindate devenite disponibile după retragerea din Herson.
Există o competiție între Wagner și armata rusă, pe măsură ce frontul a avansat – extrem de încet – către Soledar.

Grăbit să revendice victoria, Prigojin a anunțat acum 3 zile că orașul a fost complet ocupat de mercenarii Wagner. Numai că lucrurile nu stăteau chiar așa, ucrainenii păstrând în continuare controlul asupra unei părți a localității, inclusiv a centrului. Armata rusă s-a oprit, posibil tocmai pentru a-l pune într-o postură penibilă pe Prigojin, iar acum mercenarii săi sunt aruncați înainte cu orice preț, pentru a salva onoarea oligarhului îndeplinind obiectivul pe care el l-a anunțat deja ca fiind atins.

Citând surse militare – cel mai probabil din interiorul Wagner –, canalul rusesc VChK-OGPU de Telegram a descris situația de la Soledar: „Este un coșmar acolo acum: graba de a anunța o preluare completă (a orașului – n. red.) a dus la faptul că trebuie să se opereze la limita posibilului. Wagneriții sunt literalmente împinși de la spate, toată lumea este împinsă acolo – dacă Prigojin personal a anunțat deja o preluare completă, atunci prețul problemei nu va mai juca niciun rol. Pierderile pentru o secțiune atât de mică a frontului sunt sălbatice. Dacă nu se rezolvă ceva cu Soledar acum (probabilitatea este minimă, dar teoretic există), Ministerul Apărării o va folosi împotriva lui Prigojin și a «Muzicienilor» personal – aprovizionarea cu obuze nu numai că nu va fi îmbunătățită, dar va fi redusă cu totul…

Nu m-aș mira dacă acei comandanți care i-au raportat ieri lui Prigojin că totul a fost deja luat și că au mai rămas doar câteva ore (de luptă – n. red), acești comandanți ar putea foarte bine să fi fost repartizați la trupele de asalt.

Acum, wagneriții trebuie să se întindă foarte mult și să traverseze râul, în același timp, lansatoarele de rachete și artileria forțelor armate ale Ucrainei au bombardat totul acolo – lovesc ca într-un poligon de tragere, iar acolo sunt și o mulțime de lunetiști. Dronele se învârt în permanență deasupra, observând și aruncând grenade VOG. Nu ai unde să te adăpostești – totul este în spațiu deschis. Iar vremea este de așa natură încât, dacă ești rănit în aceste condiții, nu ai aproape nicio șansă de supraviețuire – chiar dacă oprești pierderea de sânge, vei îngheța. Nu există nicio modalitate de a te evacua de acolo. Toată lumea este moartă (dacă este lovită – n. red.)“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emilia Șercan despre cererea UBB ca „doctor Bode” să-și corecteze teza de doctorat plagiată: „O greșeală mare. Universitatea ar trebui să-l dea în judecată și să ceară retragerea titlului”

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

* După ce și-a bătut soția, deputatul Dumitru Focșa (AUR) spune că pactul contra violenței domestice la nivel european este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

1 COMENTARIU

  1. Plus că n-am înțeles de ce ”bucătarul” tot insistă să-și adăpostească oamenii și tancurile prin minele de sare, că acolo este ca un șobolan prins în capcană. Fie ucrainenii pot detona intrările, fie le pot umple cu gaze toxice sau cu apă, mor ”muzicanții” ca păduchii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here