LIVE VIDEO. Primirea președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă. Declarația comună cu Donald Trump

1
1178
Klaus Iohannis și Donald Trump - 20 august 2019, Casa Albă, Washington

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi seară, de la ora 21.00 (ora României), de omologul său american, Donald Trump. Șeful statului român devine al 10-lea şef de stat european care ajunge la Casa Albă în acest an.

Este a doua întâlnire dintre președinții Klaus Iohannis şi Donald Trump, după cea din iunie 2017, desfășurată tot la Washington.

Klaus Iohannis a semnat în Cartea de onoare, apoi a avut o convorbire tete-à-tête cu Donlad Trump. Urmează convorbirile oficiale dintre cele două delegații.

Primele declarații

Donald Trump:

  • „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând.”
  • „Mă bucur să-l revăd pe președintele Klaus Iohannis. Am respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România.”
  • „Sunt foarte mulți români în Statele Unite, sunt oameni valoroși. Americanii îi iubesc pe români, au o relație foarte bună cu ei.”

Klaus Iohannis:

  • „Acum avem ocazia să vorbim despre parteneriatul strategic dintre România și SUA.”
  • „Facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO și cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens.”

La finalul întâlnirii va fi adoptată o declarație comună privind consolidarea relațiilor bilaterale.

Săptămâna trecută, preşedintele Iohannis spunea că printre temele de discuţie cu omologul american se vor număra securitatea energetică şi programul Visa Waiver.

„Este o întâlnire pe care am dorit-o şi eu, şi preşedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate şi reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO şi alocarea a 2% din PIB, relaţia economică aflată în creştere, relaţia pe energie. Vor fi şi discuţii în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan şi chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se mişte un pic lucrurile”, a precizat şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* INTERVIU. „Dincă suferă de aceeași boală ca și criminalii din SUA. Are o structură nenorocită. Ar merita pedeapsa cu moartea”

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Dincă a acționat ca un monstru și pentru că vecinii săi sunt oameni de nimic. Umblă beți tot timpul, inclusiv la audieri

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Eu îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here