sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăMainPrimul român ucis de coronavirus. Locuia în Italia și era măcinat de...

Primul român ucis de coronavirus. Locuia în Italia și era măcinat de boli

-

A fost confirmată moartea unui român infectat cu COVID-19. Acestuia nu locuia în România, ci în Italia, țara europeană cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că un cetățean român a decedat în Italia, din cauza infecției cu COVID-19.

Primele informații indică faptul că persoana suferea și de alte afecțiuni, o situație frecvent întâlnită în cazul deceselor cauzate de noul virus.

Zvonurile indicau doi morți de origine română, dar autoritățile italiene au confirmat doar unul, fără a furniza informații suplimentare despre acesta (bărbat/femeie, vârsta, regiunea italiană în care a murit, localitatea românească din care provine etc.).

- Advertisement -

Românul se numără printre cei 1.266 de cetățeni care au murit în Italia până vineri seara, din cauza infecției cu coronavirus.

Comunicat MAE

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia. Orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene. Acestea se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ȘOC: Amiralul Chițac bagă Guvernul Orban în izolare la Vila Lac 1 și propria familie în carantină! Senatorul PNL a luat coronavirus de la un parlamentar francez

„Milițianul” mincinos l-a infectat și pe directorul Spitalului Gerota, un cardiolog renumit! Nelu Lupu are pe conștiință 20% dintre infectații României

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Măi Grigore,nu mă așteptam de la tine la așa ceva… bă era român, indiferent ca era sănătoasă sau un !.. să-i pupați in cur pe chinezi… ști ce-ar fi trebuit să facă statul român?… să-i pună cosciugul in fața ambasadei Chinei din București…. să vadă că nu suntem proști…asta ar mai lipsi să vină din China ajutoare și condoleanțe familiei încercate…eu unul nu mai am încredere în nimeni decât în Donald Trump… atât… doar el le poate da peste gura acestor criminali …cât o să trăiesc , așa o să-i numesc pe chinezi, asta e părerea mea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -