VIDEO. Israelienii au descoperit sub Spitalul Rantisi, din Gaza, tuneluri și buncăre ticsite cu armament al teroriștilor. Se confirmă suspiciunile că Hamas folosea infrastructura civilă

1
503
Tunelurile Hamas de sub Spitalul Rantisi, din Gaza, au căzut în mâinile trupelor israeliene care avansează spre centrul orașului

Pe măsură ce trupele israeliene pătrund în Gaza, sunt descoperite dovezi incontestabile că teroriștii Hamas foloseau infrastructura civilă pentru a se ascunde și proteja de atacurile inamice. Forțele israeliene au găsit sub Spitalul de copii Rantisi o vastă galerie de tuneluri și buncăre în care erau depozitate armament, echipamente și chiar motociclete. Toată infrastructura era alimentată de la rețeaua electrică a spitalului.

Rezistența teroriștilor Hamas începe să se prăbușească în Fâșia Gaza, pe măsură ce trupele israeliene înaintează concentric. Odată cu pătrunderea acestora în teritoriile controlate de inamici, apar dovezile pe care Hamas, propaganda de stânga și susținătorii din Occident ai teroriștilor le-au negat până acum.

Israelienii au acuzat tot timpul că Hamas și-a săpat buncărele sub spitale, școli și grădinițe, pentru a folosi civilii drept scuturi umane împotriva atacurilor aeriene. Propaganda de stânga și activiștii musulmani au negat acest lucru.

Însă descoperirea de la Spitalul Rantisi nu lasă loc de prea multe discuții. Intrarea în rețeaua de buncăre se făcea printr-un puț pentru lift aflat lângă clădirea spitalului și care ducea la tunelurile situate la 20 de metri adâncime.

Purtătorul de cuvânt al trupelor israeliene a realizat un videoclip de câteva minute în care a explorat întreaga infrastructură capturată. Alimentarea cu energie se făcea de la rețeaua spitalului. În subteran se aflau depozite de armament, hrană, apă și echipamente.

S-a găsit o cameră unde, cel mai probabil, au fost ținuți ostaticii capturați pe 7 octombrie, în radiul criminal întreprins de teroriștii Hamas în interiorul Israelului. Pe jos zăceau împrăștiate biberoane pentru bebelușii luați ostatici odată cu mamele lor, pachete cu șervețele umede și chiar o motocicletă cu care soldații israelieni presupun că au fost transportați captivii. De asemenea, în același loc s-au găsit toalete improvizate. Lângă niște scaune se aflau și bucăți de sfoară cu care e probabil să fi fost legați deținuții.

Se poate vedea ușor că o parte a aparatelor din această rețea de buncăre provin din ajutoarele primite de la organizațiile internaționale pentru civilii din Gaza. În imagini apare la un moment dat chiar o centrală termică pe care scrie „World Health Organization” (Organizația Mondială a Sănătății).

În altă cameră s-au găsit veste pentru sinucigași și lansatoare de rachete antitanc, împreună cu muniție și arme de asalt Kalașnikov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here