Scrisoare către pensionarii de rând: „Nu vă lăsați înșelați de acest Guvern nerușinat! Vă minte cu gândul la alegerile de anul viitor, dar are doar grija pensiilor speciale”

4
761
Mircea Taloș, Liviu Petrina și Valerian Stan, cei trei lideri ai PNȚMM care semnează scrisoarea către pensionarii "nespeciali"

Populismul periculos al guvernării PSD–PNL, în formula Iohannis–Ciolacu–Ciucă, este taxat aspru de economiști raționali, de finanțiști cu experiență, de vocile lucide ale societății.

Un text necruțător și deopotrivă convingător, redactat sub forma unei scrisori, a fost elaborat de un partid din opoziția neparlamentară – Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM).

„Cam de două săptămâni, aceleași televiziuni lucrează la turație maximă, în slujba Guvernului, ca să vă convingă să credeți minciuna cea mai nerușinată pe care acest Guvern nerușinat v-a aruncat-o în față: mărirea pensiilor cu 40%” – transmite conducerea PNȚMM, în numele căreia semnează Mircea Taloș (președinte executiv), Valerian Stan (secretar general) și Liviu Petrina (președintele Senatului PNȚMM).

„Situația bugetară se va înrăuități și mai mult, iar Guvernul se va preta la alte și alte manipulări, susținând că de fapt din cauza Uniunii Europene nu poate crește el pensiile voastre, de pensionari de rând, «ne-speciali»”, avertizează lideri PNȚMM, singurul partid care duce mai departe cu demnitate moștenirea politică a istoricului PNȚ al lui Iuliu Maniu și Ion Mihalache din perioada interbelică, respectiv a PNȚCD-ului condus în anii ’90 de Corneliu Coposu și înnobilat prin prezența lui Ion Rațiu.

Scrisoarea PNȚMM către pensionari

„Dragi pensionari,

De mai mulți ani, o parte din televiziunile din țară, ca să-și crească audiența și să-și justifice banii (publici) primiți de la partidele de guvernământ, speculează îngrijorarea pentru situația proastă în care trăiți și anunță aproape în fiecare seară că «urmează totul despre planul Guvernului pentru pensionarii români». Sunteți ținuți aproape zi de zi cu sufletul la gură, pentru ca apoi să constatați, mereu dezamăgiți și deprimați, că de fapt Guvernul și politicienii nu au niciun plan pentru binele vostru (și, în definitiv, nici pentru binele țării), ci numai și numai pentru binele lor, al partidelor lor și al unor caste privilegiate.

Cam de două săptămâni, aceleași televiziuni lucrează la turație maximă, în slujba Guvernului, ca să vă convingă să credeți minciuna cea mai nerușinată pe care acest Guvern nerușinat v-a aruncat-o în față: mărirea pensiilor cu 40%.

Noi știm primii că meritați o asemenea mărire a pensiilor – a unor pensii mereu și mereu de batjocură în comparație cu cele lipsite de orice rușine ale «pensionarilor speciali» (ofițeri de Securitate, de Miliție, de Armată, magistrați, parlamentari etc.). Dar vă chemăm să nu vă lăsați înșelați, pentru că ceea ce meritați cu prisosință nu este posibil. Și cei care vă mint, cu gândul la alegerile de anul viitor, știu bine și ei că nu e posibil și că vă mint cu nerușinare.

Astăzi, pensiile voastre puteau fi mărite cu 40% dacă Guvernul actual ar fi făcut măcar reformele pe care România le-a convenit în 2021 cu Uniunea Europeană, prin PNRR. Dar ei și-au urmărit numai interesul lor și al clanurilor de «pensionari speciali», al unei armate de sute de mii de angajați la stat, pe pile politice, și au adus astfel bugetul țării în dezastru.

Au refuzat cu îndârjire să mai taie din zecile de miliarde de euro cheltuite anual cu «pensiile speciale», iar în aceste zile Uniunea Europeană le-a spuns: Ajunge!

În urmă cu trei spătămâni, prim-ministrul Marcel Ciolacu, un iresponsabil și incompetent incalificabil, a anunțat că «până la 1 noiembrie, Guvernul va depune la Bruxelles cererea a treia de plată». Astăzi suntem în 14 noiembrie și, din surse absolut sigure, cererea nu a fost depusă.

Motivul? A sosit scadența, dar «pensiile speciale» au rămas neatinse, iar Comisia Europeană nu poate vira cele 3,1 miliarde de euro convenite în 2021. Situația bugetară se va înrăuități și mai mult, iar Guvernul se va preta la alte și alte manipulări, susținând că de fapt din cauza Uniunii Europene nu poate crește el pensiile voastre, de pensionari de rând, «ne-speciali».”

14 noiembrie 2023

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache

Mircea Taloș – președinte executiv al PNȚMM
Valerian Stan – secretar general al PNȚMM
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fiica patronului de la Realitatea Plus zice că a fost „manipulată”, de aceea l-a criticat cândva pe George Simion! Acum îi pare rău

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

4 COMENTARII

 1. NUMAI DE PRIVILEGIILE LOR SE PREOCUPA. DE CRESTEREA LOR NECONTENITA. DE CRESTEREA NECONTENITA A NUMARULUI DE PRIVILEGIATI.

  buzatu: „CE, VRETI SA MURIM DE FOAME ?”
  CA TOATA populimea ?

  PENTRU populime DOAR MANIPULARE, DIVERSIUNI, PROPAGANDA, MINCIUNI!
  BECULETETE COLORATE SI IEPURASI.

  • „Nicio zi fara prescriere: Gigi Becali a scapat de dosarul in care era acuzat de frauda electorala, dupa ce ancheta a trenat patru ani”

   „NOUA” „justitie” ESTE IARASI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT !

   IATA DE CE II FACEM MULTIMILIONARI IN EURO NUMAI DIN PENSII SPECIALE !

   SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”.

   PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE !

 2. Guvern nerusinta. De fapt, urmasii CRIMINALILOR de la 1989. Romania tara in care bibliotecile nu au voie sa cumpere carrti si Turcanca – o politruca inculta – a ajubns ministrul inculturii,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.