Acasă Fără categorie VIDEO. Întâlnirea cu tornada din Călărași, filmată din autocarul răsturnat. Șoferul a...

VIDEO. Întâlnirea cu tornada din Călărași, filmată din autocarul răsturnat. Șoferul a ignorat pericolul

2
5246

Teribila coliziune dintre autocarul cu 39 de persoane la bord și tornada din județul Călărași, marți seară, pe DN 21, la Drajna, a fost filmată de unul dintre pasagerii din vehicul.

Imaginile arată că din autocar se vedea foarte clar, pe partea dreaptă, tornada formată la câteva sute de metri distanță. Oamenii din vehicul erau impresionați, unii înspăimântați, dar șoferul a continuat să conducă, deși era clar că va intra în aria de acțiune a tornadei. Dacă ar fi tras pe dreapta, așteptând ca tornada să se îndepărteze din zonă, accidentul ar fi fost evitat.

La întâlnirea cu tornada, autocarul a fost răsturnat și aruncat de pe şosea. 12 persoane au primit asistenţă medicală la locul producerii accidentului de la Drajna, iar patru dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Slobozia, pentru investigaţii suplimentare, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe.

Între timp, au apărut mai multe filmulețe cu tornada, făcute din exteriorul autocarului, de către localnici sau trecători.

„Spre locul incidentului au fost dislocate de la ISU Ialomiţa două ambulanţe SMURD, o descarcerare grea şi o autospecială pentru transport victime multiple. În sprijinul forţelor care intervin la faţa locului, s-au deplasat şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Din informaţiile primite până la acest moment, doar patru dintre ocupanţii aflaţi la faţa locului au nevoie de îngrijiri medicale”, a comunicat IGSU.

Potrivit reprezentanţilor ISU Călăraşi, în cazul autocarului aruncat pe câmp de vântul puternic a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa, precum şi trei echipaje ale serviciului de ambulanţă.

Dintre cei şapte răniţi, o persoană are traumatisme severe. În total, patru oameni au ajuns la spital.

Câteva zeci de gospodării au rămas fără acoperişuri.

În zona industrială a oraşului Ţăndărei, din cauza vântului puternic, un TIR gol a fost răsturnat în afara părţii carosabile.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Este adevărat ca șoferul autocar trebuia sa stea pe loc. Acum la școlile de șoferi profesioniști , trebuie învățați cum sa procedeze pentru a evita pericolul. In loc sa oprească a mers continuu și dacă tornada era mai puternica lua autocarul pe sus și-l făcea una cu pământul. O tornada in America a avut in interiorul sfarlezei i viteza de peste 400 km (!!!!! ) și a făcut prăpăd un orășel distrugându-l complet.
    Cum sunt pregătiri șoferii ( profesioniști sau amatori dar trebuie sa aibă aceeași pregătire la noi era de așteptat sa se întâmple și ma Mir ca niciun pasager nu i-a spus sa tragă pe dreapta!!!!

  2. Tornada din Călăraşi s-a format din cauza schimbărilor climatice. Aerul rece superior a absorbit aerul cald de la sol prin spirală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările