VIDEO. Încă un șef al Jandarmeriei din 10 august 2018 a fost avansat! Maiorul Cristea, omul lui Carmen Dan, e acum numărul 2 în Jandarmeria Capitalei

4
1667

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea, omul sinistrei Carmen Dan, secretara ajunsă ministru de Interne în epoca Dragnea, și cadru de conducere în Jandarmerie la represiunea din 10 august 2018, a fost avansat, în noiembrie 2020, ca adjunct al Jandarmeriei București.

La fel ca și colonelul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor în acea zi teribilă de 10 august 2018, și maiorul Cristea a fost avansat în ultimele zile ale mandatului lui Marcel Vela la Ministerul de Interne.

Ionuț Cătălin Cristea, a cărui nevastă lucrează în Serviciul de Informații Externe (SIE), a devenit vedetă chiar înainte de 10 august 2018.

„Cetățeanul“ Cristea, cu stație de emisie-recepție pe care pretindea că a cumpărat-o de la Mega Image, s-a sesizat când a văzut că se cere demisia șefei sale, Carmen Dan

Cu o lună și jumătate mai devreme de represiunea mitingului anticorupție, doi protestatari merseseră la sediul MAI, pentru a cere demisia ministrului Carmen Dan. Marian Radună și Cătălin Teniță erau nemulțumiți de o intervenție a jandarmilor cu câteva zile înainte, în Piața Victoriei, când forțele de ordine încercaseră să provoace incidente intrând cu caii în protestatarii pașnici care scandau împotriva mafiei și a PSD.

Radună și Teniță au așezat pe caldarâm, în fața ministerului, câteva litere din polistiren alb, din care alcătuiseră cuvântul “DEMISIA”.

În fața lor a răsărit, îmbrăcat în civil, maiorul Ionuț Cătălin Cristea, care părea că este la comanda dispozitiviului de jandarmi și care s-a grăbit să “repereze” onoarea șefei și stăpânei sale, Carmen Dan.

“Înarmat” cu o stație de emisie-recepție pe care a pretins, arogant, că a cumpărat-o „de la Mega Image”, ofițerul a avut un dialog stânjenitor cu cei doi protestatari.

Secvența a strâns rapid, pe rețelele de socializare, peste 3.000.000 de vizualizări și valuri de reacții negative, consolidând percepția publicului că Jandarmeria se transformase în ciocanul cu care Dragnea și PSD intenționau să facă praf societatea civilă și întreaga Românie, după modelul Erdogan.

“Civilul” Cristea a început “dialogul” răstindu-se la cei doi protestatari, pe care i-a somat să se legitimeze. A refuzat să-și decline identitatea, iar în final a pretins că nu e plătit!

Dialogul dintre maiorul Ionuț Călin Cristea și cei doi protestatari, din 26 iunie 2018

Marian Rădună: Apropiați-vă, vă rugăm, vreți să comunicați cu cetățenii, stimate domn?

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Cine sunteți dumneavoastră?

Marian Rădună: Cine sutenți dumneavoastră?

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Un cetățean.

Cătălin Teniță: Haideți să vorbim la bere, domnule cetățean!

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Un cetățean…

Marian Rădună: Un cetățean cu stație, în timpul programului de lucru.

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Stația am luat-o de la Mega Image.

Marian Rădună: Sunteți și arogant, extraordinar! Vă face cinste…

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Cine sunteți dumneavoastră?

Cătălin Teniță: Un cetățean.

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Vă rog să vă legitimați!

Cătălin Teniță: Dumneavoastră sunteți un cetățean, eu nu mă legitimez în fața unui cetățean!

Marian Rădună: Legitimați-vă și stăm de vorbă, dacă vreți. Respectați legea din România, stimate domn! Cum vă permiteți să spuneți: „Legitimați-vă!”? Auziți abordare! Vă rog să respectați legea! Nu sunteți un cetățean, sunteți un om plătit din bani publici, care ar trebui să se asigure că legea este respectată!

Maiorul Ionuț Cătălin Cristea: Dar eu nu sunt plătit…

Marian Raduna: Dacă ocupați o funcție publică, ar trebui să vă dați demisia acum! Este jenant. Este rușinos. „Legitimați-vă!” Pe bune? Nu vorbiți cu vreun subaltern de-al dumneavoastră, unde ați instaurat dictatura!

Obraznic, arogant, dar fidel lui Dragnea și PSD și cu nevastă în SIE, maiorul Cristea a ajuns în noiembrie 2020 numărul 2 în Jandarmeria București și șeful Statului Major

Maiorul Cristea i-a făcut semn unui alt ofițer de la Jandarmi, care se afla în dispozitiv, să-i legitimeze și să-i amendeze pe cei doi protestatari. Marian Radună l-a întrebat pe ofițerul în uniformă cine e persoana în civil și cu stație la brâu care pretinde că e “un cetățean” și care îi somează să se legitimeze. Din spate, se observă cu maiorul Cristea îi face semn colegului său să nu spună cum îl cheamă.

Până la urmă, tot Teniță și Radună au fost amendați cu câte 500 de lei, deși nu ei provocaseră incidentul.

Pe tot parcursul discuției, noul adjunct al Jandarmeriei București a avut un comportament sfidător și obraznic, încercând să-i intimideze pe cei care cereau demisia ministrului Carmen Dan.

Culmea e că tocmai maiorul Cristea, a cărui soție lucrează în SIE, a avut tupeul să le spună celor doi cu care intrase în dialog că știe că vor afla cum îl cheamă pentru că “aveți legitimațiile necesare”, sugerând că ar fi ofițeri acoperiți ai unui serviciu de informații!

În acest moment, maiorul Cristea este nu doar adjunctul comandantului Jandarmeriei București, ci și șeful Statului Major al unității!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

 

4 COMENTARII

 1. Domnul ministru (P.N.L.) de Interne, Lucian Bode, se joacă (la fel ca predecesorul său, PENIBILUL Vela!), cumva, cuuu… nervii electoratului de centru-dreapta???!

  Jandarmeria este/RĂM|NE, oare,… „STAT-în-STAT”???!
  (A se vedea și cazul Constanța, de exemplu, unde, la fel ca și Poliția, sprijină – PE-FAȚĂ! – INFRACȚIUNILE-REPETATE ale „Îpsului” Teodosie!)

  • Stilul ăsta (deja… CLASIC/TRADIȚIONAL!) al P.N.L.-ului, deee… a NU supăra pe nimeni, deee… „a împăca și capra și varza”, caaa… „mersu’-legănatu'” al Fetelor-de-la-Căpâlna (un pas înainte, doi în spate, doi în lateral…), ei bine… EXACT acest mod „căcăcios” (SCUZAȚI EXPRESIA!) de a face politică i-a SCÂRBIT pe mulți dintre alegătorii săi potențiali (adică: cei de centru-DREAPTA!), și-n 2016 și anul trecut!

   Lui Vela, Bode, P.N.L.-ului în general, le este… FRICĂ (!) de Jandarmerie și de Poliție???!
   Căăă… AȘA PARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.