VIDEO. Imagini uluitoare: caiaciștii au salvat doi vulturi codalb căzuți în Dunăre. Codalbul este regele prădătoarelor înaripate din România

1
1129

Doi caiaciști ieșiți la plimbare pe Dunăre au avut parte de o întâmplare absolut neobișnuită, pe care au reușit s-o și filmeze: au găsit doi vulturi codalb – cea mai mare specie de pasăre din România – căzuți în fluviu. Richard Varga și Klaudia Kis au reușit să-i salveze pe cei doi vulturi, ducându-i la mal.

Filmul a fost postat pe contul de Facebook „Endurance Missions by Kayakcrazyric”. Pe parcursul neașteptatei operațiuni de salvare, protagoniștii nemaipomenitei întâmplări au avut și un “dialog” amuzant cu cei doi vulturi. Animalele, vizibil epuizate, s-au urcat pe vârful caiacului, dar imediat cum își recăpătau puțin puterile, încercau să se îndepărteze de oameni aruncându-se din nou în apă. “Stai acolo, prăpăditule! Te duc eu la mal! Băiete, stai cuminte, că acum ajungem!”, îi dojenea omul din ambarcațiune, apropiindu-se pentru a-i ajuta să se cațere din nou pe vârful bărcii.

Filmul cu înregistrarea evenimentului, postat pe 11 aprilie, a fost însoțit de un scurt comentariu pe Facebook: “Așa am reușit să salvăm 2 vulturi de azi, la km 836 pe Dunăre. Așa cum a comentat cineva: «Cam înfricoșător, dar mișto». Cât de mare este șansa să vedeți un vultur să «înoate»? Cât de mare este șansa de a vedea 2 vulturi în apă? Apropo, ei folosesc tehnica fluturilor. Dar erau deja la distanță mare, aveau o problemă. Erau împreună. Probabil că încă se luptau în apă. Trebuia să fim foarte atenți. Sunt prădători cu gheare foarte mari. Dacă ne apucau în timpul operațiunii de salvare, puteam avea nevoie și noi să fim salvați. (Caiacul are zgârieturi adânci.) Am încercat mai întâi cu frânghia. Nu prea am reușit. Apoi am încercat să umblăm în fața lor și să-i lăsăm să urce singuri pe punte. Acest lucru a funcționat. Abia așteptau să ajungă la țărm, voiau să zboare prea devreme. Erau prea uzi. Dar, până la sfârșit, erau în siguranță pe țărm”.

Codalbul este regele prădătoarelor înaripate din România. Ajunge la 80-100 de centimetri, cu o anvergură a aripilor de 200-250 de centimetri. Masculii cântăresc 3-5,5 kilograme, iar femelele sunt mai mari, ajung la 4-7 kilograme. Au coada albă, un cioc galben foarte puternic, încovoiat spre vârf, și ghearele galbene. Codalbul trăiește mai ales în Deltă și în preajma Dunării, unde are vânat din belșug. Se hrănește cu pește, broaște, șerpi, păsări, rozătoare (chiar iepuri și popândăi) și cadavre. Își face cuib în arbori, în apropierea cursurilor de apă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here