VIDEO. Golul anului, marcat de un belgian uriaș din Liga a 5-a engleză. O minunăție!

4
2121

Un gol fabulos a fost marcat sâmbătă într-un meci contând pentru FA Trophy, între o echipă de Liga a 5-a (Notts County) și una de Liga a 6-a (Oxford City). Autorul lui: belgianul Elisha Sam (23 de ani).

Golul prin care Elisha Sam și-a adus în avantaj echipa, Notts County, în meciul cu Oxford City, a fost marcat în minutul 73, la scorul 1-1. Aceste poate intra în cursa pentru cea mai frumoasă reușită din 2021, la orice nivel al fotbalului european.

Elisha Sam a improvizat o execuție miraculoasă, cu călcâiul, în stilul suedezului Zlatan Ibrahimovici. Tot el egalase în minutul 49. Meciul avea să se încheie cu scorul de 3-1 în favoarea lui Notts County, care astfel s-a calificat în semifinalele FA Trophy.

FA Trophy este cupa rezervată echipelor din Anglia care nu au statut de profesionist.

Execuția din minutul 73  va fi nominalizată la Trofeul Puskas, care este decernat an de an pentru cel mai frumos gol.

Reușita belgianului de 23 de ani a devenit virală pe internet. Peste 1,5 milioane de oameni au admirat-o în primele 6 ore!

VIDEO: Senzaționalul gol marcat de Elisha Sam

Uriașul de 1,95 metri a jucat în Israel, Olanda și Bulgaria

Elisha Bruce Sam s-a născut la Antwerpen (Anvers), pe 31 martie 1997. Este atacant și are un fizic impresionant: înălțime 1,95 metri, greutate 84 kg.

A jucat la juniorii lui Standard Liege, apoi și-a început periplul prin Europa: un an în Israel (la două echipe diferite), un an în Olanda (la FC Eindhoven, în liga secundă), unul în Bulgaria, iar în 2020 a ajuns în Anglia, la o echipă de Liga a 5-a.

În actualul sezon, Elisha Sam a marcat 6 goluri pentru Notts County.

CARIERĂ: Traseul în fotbal al lui Elisha Sam

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Acolo au ajuns fostele (ADESEA, ultima oară… chiar destul de recent!) prim-divizionare Notts-County și Oxford-City, echipe… NU-MARI, dar… DE-TRADIȚIE (!): în liga a… 5-a, respectiv a… 6-a!!!

  • De exemplu, Notts-County, din Nottingham, este… PRIMA (DIN-LUME!) echipă-PROFESIONISTĂ de fotbal-MODERN/”fotball-association”, înființată fiind în anul… 1862!

   Cele mai mari succese ale clubului sunt: o Cupă-a-Angliei („F.A./Fotball-Association -Cup), în 1894, și o finală pierdută în aceeași competiție, în 1891.

   Era atât de respectat acest (repetăm:) PRIM (!) club-PROFESIONIST din lume, încât… „Juventus” Torino a adoptat, în 1903, culorile sale (alb-negru: tricou alb cu dungi verticale negre), devenind „clubul-bianco-nerro”!!!!!

    • În urma… PROBLEMELOR-FINANCIARE, aceste echipe (ca și multe altele, destule dintre ele fiind… NUME-CUNOSCUTE, „DE-TRADIȚIE”!), deși au șiii… DESTUI jucători-STRĂINI (!), NU mai beneficiază de statutul de „PROFESIONISTE” (în sensul dat de către Federația Engleză de Fotbal acestui cuvânt…)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here