VIDEO. Gafa zilei de 1 Decembrie. Baronul PSD de Iași a mutat Nistrul pe Coasta de Azur: „De la Nisa pân’ la Tisa”!

0
2424
Maricel Popa

O gafă monumentală, demnă de capodoperele lui Caragiale, a fost făcută de președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa (PSD). Acesta mutat Nistrul la… Nisa, în sudul Franței, pe Coasta de Azur!

În discursul ținut la Iași de Ziua Națională a României, Maricel Popa – care e și președintele PSD Iași – a încercat să citeze din „Doina” lui Mihai Eminescu, dar i-a ieșit o Românie Mare… „de la Nisa pân-la Tisa”!

Așa cum arată o filmare publicată de Ziaruldeiasi.ro, Maricel Popa a spus de la tribună:

„Începând cu anul 1918, 1 Decembrie este ziua în care sărbîtorim Marea Unire. Astăzi, poate mai mult ca niciodată… Este datoria noastră să punem umărul la misiunea începută de predecesorii noștri. Dragi parlamentari, dragi guvernanți… trebuie să punem umărul, după un secol de dorință, să ne unim cu Transilvania printr-o autostradă – Autostrada Unirii. Să luptăm cu toții! Vă chem să construim împreună viitorul. La mulți ani, România! România de pretudindeni, din Basarabia, de la Nisa pân’ la Tisa!”.

VIDEO: Gafa cu Nisa – de la minutul 42:55

În mod cert, baronul PSD nu a vrut să spună că România Mare se întindea din sudul Franței, de pe Coasta de Azur, până pe malul Tisei. Altfel, ar însemna că România Mare n-ar avea niciun metru pătrat din România actuală, ci ar cotropi teritorii din Ungaria, Slovenia, Italia și Franța!

Mai mult, n-am mai vorbi de Transnistria, ci de Trans-Nisa, adică ne-am duce până hăt-departe, spre Marsilia, iar cu ceva elan am ajunge și la Barcelona!

” De la Nisa pân’ la Tisa…”

Așadar, nu la Coasta de Azur trebuie să se fi gândit PSD-istul Maricel Popa, ci la „Doina” lui Eminescu: „De la Nistru pân’ la Tisa / Tot românul plânsu-mi-s-a”. Atenție mare: de la Nistru, nu de la Nisa! Nistrul e la Răsărit, Nisa e în Apus!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ratatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în „casa groazei”. E bănuit că a participat și la omor, și la ardere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here