marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsVIDEO / DOCUMENT: Ordonanța Militară nr. 7. Orașul Țăndărei, a doua zonă...

VIDEO / DOCUMENT: Ordonanța Militară nr. 7. Orașul Țăndărei, a doua zonă de carantină, la 4 zile după Suceava

-

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a emis Ordonanța Militară nr. 7, pe care premierul Ludovic Orban a contrasemnat-o. Documentul impune mai multe măsuri restrictive, dintre care cea mai importantă este intrarea în carantină a orașului Țăndărei, județul Ialomița.

Este al doilea teritoriu din România care va fi administrat în regim de carantină, după orașul Suceava și 8 comune limitrofe, băgate în carantină marți, 30 martie, prin Ordonanța Militară nr. 6.

Țăndărei este al patrulea oraș, ca mărime, al județului Ialomița, după Slobozia, Fetești și Urziceni. Populația orașului Țăndărei: circa 13.000 de locuitori. Zona carantinată din județul Suceava (orașul Suceava + 8 comune limitrofe) e mult mai mare: circa 165.000 de locuitori (de 12,7 ori mai mult decât în cazul Țăndărei).

Marcel Vela:

 • „Am semnat astăzi o nouă Ordonanță Militară, pe care domnul prim-ministru Ludovic Orban a avizat-o.”
 • „În județul Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv în jurul prânzului, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei – un procent de peste 60%. Iar din totalul de 8 decedați, 7 sunt tot din Țăndărei.”
 • „În Ordonanța Militară nr. 7, emisă astăzi, 4 aprilie, am stabilit: Se instituie carantină în localitatea Țăndărei.”
 • „În localitatea carantinată vom permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației și pentru intrarea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată și care desfășoară diverse activități, bine stabilite.”
 • „Măsurile de verificare control și acces, înspre și dinspre localitatea carantinată, se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!”
 • „Consiliul Județean Ialomița, Primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de asistență socială, utilități publici, aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa de la gospodărie.”
 • „Este strict interzisă intrarea și ieșirea în și din Țăndărei prin alte zone și căi de acces decât cele publice.”

VIDEO: Anunțul făcut de Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/653859955176660/

- Advertisement -

Alte decizii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat și alte măsuri restrictive sau organizatorice, cuprinse în Ordonanța Militară nr. 7.

 • Au fost suspendate toate zborurile efectuate spre și dinspre Austria, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, SUA, Turcia și Iran. Acestea se adaugă la interdicția anterioară pentru rutele Italia, Spania, Franța, Germania, pentru 14 zile, începând cu ziua de duminică, 5 aprilie, ora 23.00 (ora României).
 • A fost reglementat regimul șoferilor pentru transportul internațional de marfă pe teritoriul României.
 • A fost prelungită suspendarea transportului rutier internațional de persoane efectuat către Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda, Turcia și din aceste țări către România, pe perioada stării de urgență.
 • A fost introdus un articol pentru a preveni infracțiunile silvice.

DOCUMENT: Ordonanța Militară nr. 7 (5 pagini)

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -