luni, martie 4, 2024
AcasăMainSenatorul Adrian Wiener (USR), medic de profesie, s-a întors într-un spital-focar pentru...

Senatorul Adrian Wiener (USR), medic de profesie, s-a întors într-un spital-focar pentru a îngriji bolnavii de coronavirus

-

O decizie admirabilă în plină pandemie: Adrian Wiener, senator USR de Arad și medic de profesie, a ales să se întoarcă în spital pentru a avea grijă de bolnavii de coronavirus. Este un exemplu că într-o asemenea criză trebuie să te implici, nu să dai bir cu fugiții, cum au făcut-o destui medici și asistenți chiar la Spitalul Județean din Arad.

Într-o postare de pagina sa de Facebook, europarlamentarul Clotilde Armand publică o fotografie a colegului său de partid, după 6 ore de gardă la Spitalul Județean Arad.

„Adrian este de profesie medic și a ales să lupte în linia întâi, să trateze bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Judeţean Arad. Adrian Wiener este colegul meu și senator USR. În fotografie este după 6 ore de Gardă. Vă spun: împreună facem România bine. România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte”, a scris Clotilde Armand.

Senatorului Adrian Wiener se alătură altor medici și asistenți medicali care, ca și el, au ales să-și onoreze meseria până la capăt și să îngrijească bolnavii de coronavirus, cu riscul de a-și pune în pericol propria sănătate.

- Advertisement -

Decizia lui Adrian Wiener este cu atât mai remarcabilă, cu cât el nu a revenit într-un spital oarecare, ci într-un adevărat focar de coronavirus. Spitalul Județean Arad este al doilea furnizor de victime în această pandemie, după Spitalul Județean Suceava.

„De la începutul acestei săptămâni, senatorul USR Adrian Wiener tratează bolnavii de Covid-19 în secția Medicină internă II din cadrul Spitalului Județean Arad. Adrian Wiener este medic primar, specializare medicină internă”, a comunicat și USR, pe pagina sa de Facebook.

„În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca, după derularea activităților senatoriale – atât în plen, cât și în comisii sau la cabinetul senatorial –, să vin la spital, în secția în care lucrez. Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – nu numai la Arad –, așa că mi se pare firesc să fiu aici. Nu fac nimic special, doar meseria de doctor, alături de colegii mei”, a declarat Adrian Wiener.

- Advertisement -

Într-o postare din 29 martie, senatorul-doctor atrăgea atenția asupra riscurilor în această fază a pandemiei de coronavirus.

Postarea integrală

Capacitatea Sistemului Public de Sănătate va fi depășită. E un truism deja. Vedem ce s-a întâmplat în Wuhan, ce se întâmplă în Italia, Spania sau Franța.

Dar dincolo de incapacitarea personalului medical prin infecții în masă și neajunsul referitor la paturile de terapie intensivă și ventilatoare – praguri de disfuncționalitate mult discutate și evidente -, prima resursă care se epuizează și deja s-a epuizat și în România este capacitatea de izolare a pacienților cu suspiciune de Covid-19 până când sunt confirmați sau infirmați și trimiși pe circuitul medical corespunzător.

Astfel, capacitatea de terapie intensivă este depășită la 45 de spitalizări Covid/100.000 de locuitori pentru România, adică aproximativ 9.000 de cazuri, presupunând rezonabil că 18% dintre spitalizări necesită Terapie Intensivă. (Sursă: ECDC)

Capacitatea de izolare temporară a cazurilor suspecte până la confirmarea/infirmarea prin testare, astfel încât pacienții Covid-19 să nu contamineze pacienții neinfectați și să ajungă strict pe circuit de Covid, este mult mai mică: 5-7 spitalizări/100.000 de locuitori. De la acest prag Covid-19 devine o boală eminamente nosocomială.

ORICE testare în plus, în afara priorităților absolute de testare, nu face decât să crească timpii de așteptare până la confirmarea/infirmarea pacienților suspecți și astfel să satureze accelerat capacitatea de izolare.

ORICE testare cu «scop de cercetare» sau «confort psihic», orice testare cu «mesaj politicianist» crește riscul de transmitere nosocomială a SARS-CoV-2.

De astfel de spații medicalizate are nevoie România acum – spații de izolare temporară în condiții de tratament suportiv PÂNĂ la confirmarea sau infirmarea infecției.

Opriți politizarea testării!

#TestareStrategică”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Hai siktir,clotildo,modestia nu prea va este caracteristica voua,pluseristilor,grandomania si suficienta,DA! NU CU PATALAMAUA DE PARTID SE MERGE IN SPITAL,IDIOATO! In campania lui barney,radeai de un pensionar care a lesinat dupa ce a stat sa astepte pe marele cal breaz al partidului,barney,acum te dai impresionata pe facebukul tau de acasa,de spiritul de sacrificiu al partidului..ce girafa ingamfata!

  2. Useristii nu uita niciodata sa-si arate carnetul de partid sau stampila usereului pe orice parte a corpului ,cand fac si ei ceva .sa faca bonete si halate marca usere+,sa stie bizonul electoral cu cine trebuie sa voteze dupa criza,ca pandemia aduce voturi ,dupa mintea acestor netrebnici! SILA,USR E NUMELE TAU..

  3. Inca o constatare: s-a hotarat sa mearga la spital pentru stimulentul de 500 euro,altfel,daca era manat doar de altruism,sarea in ajutor imediat,nu statea sa posteze pe facebook sfaturi cu iz politicianist!Cica „nu politizati testarea”!!! Mai ,sa fie,tocmai voi,politruci de frunte ,care ati ales sa criticati in opozitie pe asa zisii parteneri,voi vorbiti de politizare,cand fara sa pomeniti din ce partic sunteti,nu puteti iesi din case?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -