sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Cum au "denazificat" rușii un magazin ucrainean: au deschis casa de...

VIDEO. Cum au „denazificat” rușii un magazin ucrainean: au deschis casa de marcat cu baioneta, au furat parfumuri, genți, baterii și aparate de bărbierit

-

Scene de-a dreptul ridicole, cu soldați ruși care „denazifică” un supermarket ucrainean din regiunea Sumi, au devenit virale pe Twitter. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin și date publicității de ucraineni nu mai sunt deja o noutate, astfel de secvențe cu ruși la furat fiind o obișnuință de-acum. Însă este de-a dreptul frapantă discrepanța dintre discursul bățos și justițiar al Moscovei, care proclamă că armata sa protejează civilii, și realitatea din teren în care trupele rusești hămesite de foame și lipsite de orice disciplină jefuiesc la drumul mare localnicii.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a dat publicității un video „amuzant” (după cum îl descrie portatul de știri NEXTA) în care un „comando” de 5 militari ruși jefuiește un magazin.
Scenele sunt, într-adevăr, de-a dreptul comice. Mai întâi trec doi militari ruși, unul pleacă să țină „de șase”, în timp ce al doilea își cheamă camarazii după ce vede că strada e pustie și magazinul închis. Apar încă trei camarazi, în timp ce primul sosit se pune deja pe treabă și sparge, cu patul puștii, geamul de la intrare.

Cei patru intră în vestibul și forțează a doua ușă din termopan, apoi intră fericiți în magazin, unde se răspândesc care-ncotro. Unul tăbară pe ceea ce pare a fi secțiunea de baterii, de unde ia o cantitate foarte mare (probabil pentru stațiile de emisie-recepție). Un al doilea, mai pragmatic, se duce la casa de marcat, scoate baioneta și forțează sertarul unde sunt ținute încasările.

- Advertisement -

Al treilea merge la raionul de genți, de unde ia doi rucsaci, ca să aibă în ce pune marfa furată.

Cel de-al patrulea militar rus s-a dus direct la rafturile cu deodorante și parfumuri. Se poate vedea că acesta miroase un deodorant, apoi ia două cutii cu parfum pe care le îndeasă în geanta unuia dintre ciraci.

Armata rusă se comportă ca o hoardă barbară în Ucraina, de unde toată lumea, de la soldat la general, fură tot ce apucă

Acest fenomen generalizat, al jafurilor mici și mari comise de ruși la toate nivelurile – de la generali până la simpli soldați – în Ucraina, a făcut deja subiectul dezbaterilor. Explicații sunt multe. Sărăcia, lipsa de educație și mentalitatea specifice joacă un rol important – zeci de tone de bunuri jefuite au fost trimise de combatanții ruși în țară, la familiile lor, care ajung să le comande ce să fure: o bicicletă pentru copil, un laptop, o pereche de ghete pentru că începe școala etc. O ucraineancă și-a recunoscut la televizor boilerul nou-nouț care era transportat de echipajul unui tanc rusesc pe capotă.

- Advertisement -

Lipsa cronică de subofițeri și ofițeri inferiori face ca disciplina să fie foarte slabă în armata rusă. Brutalitatea și corupția conducerii sunt un exemplu pentru trupele de rând, care văd că li se fură mâncarea și sunt tratate cu dispreț. În ultimă instanță, militarii ruși fără bani și fără provizii n-au altă soluție decât să fure de la localnici pentru a supraviețui. La acestea se adaugă bandele mafiote din armată, care jefuiesc organizat bunurile de mare valoare, cum ar fi utilajele agricole scumpe și recoltele de cereale depozitate în silozuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* În sudul Ucrainei, principala grijă a invadatorilor ruși e să cucerească noi teritorii, pentru a le jefui! Au ajuns să se lupte între ei pentru bunurile furate din casele localnicilor

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* În fruntea CCR a fost instalat încă un PSD-ist al lui Ion Iliescu, dar Klaus Iohannis e „convins” că își va duce treaba „cu succes la bun sfârşit”

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -