VIDEO. Circ între oamenii Rusiei la Chișinău. AUR-iștii au scandat împotriva socialiștilor, aceștia au pus la boxe cântece sovietice. Ex-primarul Chirtoacă și-a luat o palmă

1
2064

Circ de prost-gust la Chișinău, între așa-ziștii naționaliști unioniști de la AUR și socialiștii pro-moscoviți de la PSRM, partidul lui Igor Dodon. Pentru a fi mai convingători înaintea alegerilor programate peste doar 4 zile (duminică, 11 iulie), cei de la AUR s-au dus să se înjure cu socialiștii, iar în acest spectacol caragielesc s-a prins și fostul primar al capitalei moldovene, Dorin Chirtoacă.

Alegerile din 11 iulie sunt cruciale pentru Rusia, care se vede în pericol, pentru prima oară după foarte mult timp, să piardă controlul asupra statului dintre Prut și Nistru. Așa că în peisaj a apărut brusc, exact ca și în România, un partid pseudo-naționalist și unionist, în fapt o caricatură stridentă și populistă, destinată să bruieze și să pună în situații penibile tocmai segmentul partidelor anti-rusești și pro-occidentale.

AUR Moldova este, în mod declarat, o filială a AUR România și își propune să rupă de la alte partide electoratul unionist. Parte din această strategiea fost și circul de miercuri.

G4Media.ro relatează că membri ai AUR Moldova, în frunte cu Dorin Chirtoacă, ex-primar al Chișinăului, au mers la sediul Partidului Socialiștilor (PSRM), ca să scandeze împotriva acestei formațiuni și a Rusiei.

În replică, socialiștii lui Dodon au scos boxele și au început să difuzeze cântece sovietice. Câțiva fruntași ai PSRM s-au dus către protestatarii AUR și a izbucnit o îmbrânceală.

În timpul busculadei, Alexandr Odințov, lider al PSRM, i-a tras o palmă peste figură lui Dorin Chirtoacă. Ex-primarul s-a comportat total nedemn pentru o persoană care a ocupat această funcție, încercând să blocheze traficul. Poliția l-a împiedicat să facă acest lucru.

Din circul de la sediul PSRM au profitat din plin ambele formațiuni, care și-au satisfăcut susținătorii. Pentru astfel de incidente nu e nevoie de programe de guvernare, politici economice, specialiști și competență, ci doar de niște mahalagii după modelul George Simion și Diana Șoșoacă.

Rusia a împânzit Europa de Est cu partide așa-zis naționaliste și anti-rusești. Este o politică dibace a Kremlinului, care confiscă astfel atât o parte a electoratului, suficient de naivă să creadă că acesta este adevăratul patriotism, cât și discursul împotriva Rusiei, pe care-l transformă într-un circ lipsit de credibilitate și substanță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* La doi ani după tragedia de la Caracal, angajații 112 recidivează: „A pierdut-o, extraordinar! E, dacă i-ați pierdut urma, când o găsiți, reveniți, da? Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul!”

* Schimbare majoră în sistemul de Educație: se revine la examenele de admitere în liceu! Reforma „România educată” e inițiată de președintele Iohannis

* Șeful Universității Agronomice din București a fost găsit spânzurat în biroul său. Avea 69 de ani, iar luni seara n-a ajuns acasă

* Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Italia e în finala Euro 2020, după ce începuse prost „ruleta” penalty-urilor cu Spania. Exact la fel se calificaseră și ibericii în dauna Elveției. A doua semifinală: Anglia – Danemarca

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here