La doi ani după tragedia de la Caracal, angajații 112 recidivează: „A pierdut-o, extraordinar! E, dacă i-ați pierdut urma, când o găsiți, reveniți, da? Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul!”

5
1518
Angajata de la Ambulanță i-a răspuns în sictir mamei alarmate, spunându-i să mai revină cu un telefon când își va găsi fata

La exact doi ani după tragedia de la Caracal, unde o fată sechestrată a fost ucisă după ce a sunat la 112, iar angajații serviciului de urgență au luat-o peste picior, un caz scandalos petrecut la Galați arată că, între timp, nimic nu s-a schimbat în atitudinea acestor funcționari.

O mamă disperată a sunat la Serviciul de Urgență pentru a cere ajutor după ce fata ei de 16 ani, cu probleme psihice și abia externată din spital, s-a pierdut. Cazul este relatat pe larg de „Libertatea”, care difuzează și înregistrearea convorbirii.

Angajata de la Ambulanță nu doar că n-o ajută, dar nu arată niciun pic de empatie. O repede pe sărmana mamă și-i răspunde, sec, să mai sune când și-o găsi fiica, pentru că “nu vine nimeni s-o caute în tot orașul” și “nici Poliția nu aleargă după ea”! În înregistrare se aude și comentariul de-a dreptul cinic al angajatei de la Ambulanță: “A pierdut-o, extraordinar…”.

„Un om obișnuit nu poate reține un bolnav psihic”

Mariana Marcovici, femeia abandonată de angajații plătiți de statul român tocmai pentru a se implica în astfel de situații, a relatat că fiica ei a dispărut de lângă ea vineri seara, pe 2 iulie, la doar câteva ore după ce fusese externată de la Spitalul de Psihiatrie din Galați, pe biletul de ieșire scriind “ameliorat”.

Mama a încercat s-o rețină pe fiica bolnavă, dar n-a reușit. “Episoadele hipomaniacale sunt cu violențe. Inclusiv fizice. Adică nu te poți apropia de ea. Copiii NPI au o forță fizică mult mai mare decât ceilalți. Un om obișnuit nu poate reține un bolnav psihic”, a relatat femeia pentru Libertatea.

Panicată, a sunat la 112, dar i s-a spus că autoritățile nu se vor implica atât timp cât copilul s-ar putea afla încă în raza ei vizuală.

A sunat din nou imediat, după ce nu și-a mai văzut fata. Angajata de la Ambulanță i-a refuzat orice speranță de ajutor atât din partea personalului medical, cât și a Poliției.

Dialogul dintre mama disperată și angajata de la Ambulanță

Angajată 112: … A pierdut-o, extraordinar… Alo?

Mama adolescentei bolnave: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Angajată 112: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul!

Mama adolescentei bolnave: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg!

Angajată 112: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Mama adolescentei bolnave: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

Angajată 112: Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un’ s-o caute Poliția?!

DSU a anunțat anchetă și dă iar asigurări, exact ca în 2019, în cazul Alexandrei Măceșanu

După ce incidentul a devenit public, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat marți că va trimite o echipă de control la Dispeceratul Integrat de Urgență Galați. DSU a comunicat: “Asigurăm opinia publică și că nu vom admite ca astfel de situații să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populației”.

Aceleași asigurări privind “toate măsurile” s-au dat și acum doi ani, când Alexandra Măceșanu, o adolescentă de 16 ani, a fost răpită, violată și ucisă de psihopatul Gheorghe Dincă. Pe parcursul îngrozitoarei întâmplări, Alexandra a reușit să pună mâna pe telefonul mobil când criminalul nu era în cameră și a sunat de mai multe ori la 112, pentru a cere ajutor. Angajații Serviciului de Urgență și-au bătut însă joc de ea, refuzând s-o creadă.

Poliția s-a chinuit apoi o zi întreagă să găsească locul de unde sunase fata și a ajuns la locul faptei abia a doua zi, la 6 dimineața, după ce Dincă își omorâse și incinerase victima. Constituția României spune că perchezițiile pe timpul nopții sunt interzise cu excepția situațiilor când e vorba de flagrant delict. În acest caz, anchetatorii n-au considerat că situația e urgentă și că ar fi un flagrant, pecetluind soarta copilei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cîțu încearcă să lipească „gruparea Orban” de PSD, dar zice că nu mai face alianță cu USR-PLUS la locale, în București, favorizând astfel PSD

* Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Renate Weber anunță răzbunarea: va hărțui Guvernul, atacându-i la CCR toate ordonanțele de urgență!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

5 COMENTARII

    • 112 tine de STS care transmite apoi apelurile fie la ISU-ul impostorului incompetent arafat, fie la Militia impostorului incompetent adormit pe bancheta liberalul bode! Romanii platesc din buzunarele lor salarii nesimtite catre acesti nenorociti aroganti din STS si MAI care in loc sa le salveze vietile cum scrie in fisa posturilor, ii lasa in mana infractorilor cum s-a intamplat cu Alexandra ori ii umilesc cum s-a intamplat cu aceasta mama. Numai o nesupunere civica la nivelul intregii tari si intrarea in incapacitate de plata a salariilor tuturor aceststor capuse din sistemul public va produce schimbarea de mentalitate.

  1. 2 ani de la apelul Alexandrei, monstrul dinca nu este inca condamnat! Daca crimele au fost probate cu dovezi indubitabile cum a latrat presa sclavilor de ce nu este dinca condamnat macar in prima instanta, jurnalistilor?! 2 ani!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here