VIDEO. Buletinele cu CIP, unii credincioși spun că „diavolul e ascuns” în noile acte. 8 ore de dezbateri nebunești la MAI

3
4364
Card electronic de identitate
Noul card electronic de identitate, obligatoriu de la 12 ani - Foto: Ministerul de Interne

La Ministerul de Interne a avut loc o dezbatere publică pe tema noilor acte de identitate. Reprezentanții guvernului au propus ca începând cu 2021, actualele buletine să fie schimbate cu unele noi, de dimensiunea unui card bancar și care să conțină un CIP cu informații despre titular.

VIDEO. Dezbatere Ministerul de Interne cu privire la noile cărți de identitate electronice.

Acest nou act de identitate este cerut de Uniunea Europeană pentru a mări siguranța de deplasare a cetățenilor între statele membre, dar și de o parte a opiniei publice care dorește un document mai mic și mai sigur. Cazurile de furt de identitate este una dintre cele mai răspândite infracțiuni, iar autoritățile fac foarte puțin în acest sens.

Dezbaterile de la Ministerul de Interne au durat 8 ore și au fost marcate, în general, de problemele ridicate de grupurile religiaose care consideră CIP-ul și stocarea pe un document al datelor biometrice ca fiind „o lucrare a diavolului”.

„În timpul apropiat sataniştii masoni vor să îi numeroteze şi să le implanteze cip tuturor oameniIor, să-i pecetluiască pe toţi cu semnul fiarei. Dacă unele suflete după primirea semnului sau cipului se vor ruga cu osârdie şi se vor împotrivi inoculărilor făcute prin calculator şi cip, atunci astfel de oameni vor fi pur şi simplu ‘deconectați’ din societate”, se arată într-un manifest publicat pe un grup de Facebook, intitulat „Refuză CIP-ul”.

Reprezentanții Ministerului de Interne au precizat de multe ori, în timpul dezbaterii, că noile acte de identitate nu sunt obligatorii, iar cei care consideră că acestea le pun în pericol convingerile religioase pot folosi un card de identitate fără CIP. E adevărat că acesta nu poate fi folosit din 2031 pentru a călători în străinătate.

„Suntem de acord cu cei ce susțin ca buletinele de identitate nebiometrice să rămână cele care sunt acum, iar dacă se dorește neapărat un nou format de buletin nebiometric, atunci am cerut să ni se dea garanții legale că nu va fi folosit niciun fel de sistem secret de culegere sau stocare a datelor, că buletinul cel nou va fi ca și acesta, chiar dacă este mai mic ca format. Deoarece se susține că buletinul nebiometric nu mai poate fi folosit ca document de călătorie, ni se pare obligatoriu ca pașaportul temporar nebiometric să se transforme în pașaport simplu nebiometric cu o perioadă de valabilitate de 10 ani, ca și a celui biometric”, scrie Mihai Silviu Chirilă într-un editorial pe site-ul Mărturisirea Ortodoxă.

Unii vorbitori au considerat că acest fapt e o îngrădire a dreptului la liberă circulație. Și au dreptate, dar Uniunea Europeană garantează prin tratat libera circulație, dar garantează în același timp și siguranța cetățenilor. Deci măsurile de condiționare a libertății de circulație (exemplu: necesitatea de a deține documente de un anumit tip) reprezintă măsuri din sfera de garantare a siguranței cetățeanului.

„Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!”, a cerut o persoană prezentă la dezbatere.

O altă persoană prezentă la dezbatere a spus că: „…pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666″.

Dezbaterea și rezistența unor credincioși ortodocși față de actele de identitate care folosesc CIP-uri de memorie a pornit de la Părintele Iustinian de la Mănăstirea Petru Vodă care în anul 2009 s-a revoltat împotriva introducerii noilor pașapoarte care conțineau noi elemente de siguranță.

„Şi acum a venit şi perioada, timpu’ ăsta al cipului, care e bun el, de altfel, că îl pune în industrie, îl pune în comerţ, îl pune în afaceri, îl pune în lucrări extraordinare. Şi noi am avut cipu’ ăsta, pe orez, pe zahăr, l-au pus pe animale, l-au pus la urechile animalelor, putrezeşte cornul, putrezeşte urechea, se infectează animalul, dă un lapte otrăvit, îl mănîncă omul, şi în felul acesta, iac-aşa, de la una la alta, au venit acum şi la om să i-l pună. Animalizarea, deci, a omului!”, spunea Părintele Iustinian. În urmă cu șapte ani, călugărul a decedat la vârsta de 94 de ani.

Noile cărți de identitate electronice vor fi emise, începând cu data de 3 august 2021. Cei care nu doresc varianta cu CIP vor primi o variantă simplă care nu va mai putea fi folosită pentru ieșirea din țară după anul 2031, anunță Ministerul de Interne. Cărțile de identitate vor conține și cardul de sănătate și au ca obiectiv o rezlovare mai rapidă a problemelor cetățeanului în relația cu sistemul birocratic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. București-Londra, zborul groazei. Ce s-a întâmplat cu adevărat la bordul avionului?

* VIDEO. Dragnea a fost susținut de o mulțime uriașă, de… 4 oameni! „Pe 10 august, dacă eram jandarm, băteam la ei până nu mai suflau! Trebuiau împușcați!”

* VIDEO. 3 noi înregistrări cu avionul plin de fum! Cursa RyanAir București-Londra, la un pas de catastrofă

* VIDEO. Agonie în avion pe ruta București – Londra. Panică și strigăte de groază

* A doua gafă majoră a ministrului Vela: l-a numit șef la „Doi și-un sfert” pe fiul unui mafiot din SRI și ginerele pușcăriașului Liviu Luca

* Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

* VIDEO. Cristina Țopescu și Andrei Gheorghe, întâlnirea emoționantă care le-a supraviețuit

 

3 COMENTARII

  1. Patriarh Sarumanondera Olivian raport:

    Mithrandir și cu Mine au făcut o vrajă și cardurile dacă nu conțin secvența 555 sau 666 sunt bune de pus în aplicare.

    Vă mulțumesc frumos!
    Federal Reserve Delaware State&London

  2. simplu !…cine nu doreste carti de identitate cu cip ,…dunga !!!…adica toata europa foloseste si s-au gasit niste fundamentalisti sa invoce numere satanice!!..dar cand fac orgii sexuale ,se drogheaza,fura ,ucid …astea n-or fi numere satanice???>…asta-i gradul de cultura feudalo-fanariota..!!!..

  3. Deci, îngrădirea dreptului la liberă circulație a credincioșilor care nu se supun diavolului ! Adică, mai direct, pedepsirea acestora în mod direct începând cu 2031 ! 😤👹😱😲

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here