VIDEO. Cristina Țopescu și Andrei Gheorghe, întâlnirea emoționantă care le-a supraviețuit

1
1812
Cristina Topescu, Andrei Gheorghe
Cristina Țopescu l-a intervievat pe Andrei Gheorghe în 2007. După 12 ani, niciunui dintre ei nu mai trăia

În anul 2007, pe când Cristina Țopescu lucra la Prima TV, ea filmează un interviu cu Andrei Gheorghe, cunoscutul realizator de radio și televiziune. La ora difuzării acelei emisiuni TV nimeni nu bănuia că amândoi vor muri singuri, înainte de vreme.

În interviu, emoția și candorea Cristinei Țopescu se împletește cu limpezimea și cinismul lui Andrei Gheorghe.

VIDEO. Un interviu din 2007, realizat de Cristina Țopescu cu Andrei Gheorghe, difuzat de Prima TV.

„Societatea românească este formată din indivizi care îşi urăsc semenii, care detestă vârfurile, care se simt stresaţi şi stânjeniţi de cei iesiţi din normă şi care nu-şi aplaudă eroii decât cu o singură condiţie: să fie morţi”, spune Andrei Gheorghe în interviu.

La vremea când roste acele cuvinte, jurnalistul nu bănuia că va fi unul dintre acei eroi.

Cristina Țopescu îl întrebă pe Andrei Gheorghe: „În ce măsură, în cazul tău, imaginea se suprapune cu personajul?”

„Se suprapune. Fac ce e aproape de mine şi comunic ceea ce e în mine. Nu inventez atribute noi şi în general nu funcţionează întâmplările astea pentru că după ceva vreme se toceşte haina”, a răspuns Andrei Gheorghe.

Interviul e filmat într-un București decăzut, în cartierul Rahova. În fundal se văd clădiri abandonate și multe gunoaie, Cristina Țopescu vorbește despre problemele orașului.

În luna martie 2018, Andrei Gheorghe, 56 de ani, e găsit mort în baie de fiica sa. cauza morții a fost un stop cardio-respirator.
În luna decembrie 2019, Cristina Țopescu, 59 de ani, a murit singură în propria locuință din Otopeni, în somn, în urma unui infarct. E găsită două săptămâni mai târziu.

Cristina Ţopescu, fiica jurnalistului și marelui comentator sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut la Oradea, în 1960, şi a absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

A fost arestată în 1989 timp de trei luni, după ce a fost prinsă la graniță, încercând să fugă din ţară la mama ei, refugiată în Germania.

A lucrat pentru Pro TV, Prima TV și pentru o perioadă de trei ani la Antena 3, de unde a fost obligată să plece din cauza faptului că nu accepta să facă emisiuni propagandistice.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia rusă-engleză (1986). Între anii 1993-2009 a realizat emisiuni de radio laPro FM, Radio 21, Radio Total și Radio Guerilla.

A fost prezentator al emisiunilor „Lanţul slăbiciunilor“ (Pro TV), „Gheorghe” (Antena 1),  a fost director de programe Mediapro (1996-2003), consilier de marketing la Antena 1 (2003-2004), consilier şi realizator la Realitatea TV (2004-2008).

Interviul rămâne o întâlnire emoționantă între doi jurnaliști care au marcat cultura populară din România și care și-au făcut meseria până la capăt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareş Bogdan o pune la punct pe şefa socialiştilor europeni. Ruptă de realitate, aceasta pune semnul egal între Dragnea şi Iohannis

* Coronavirusul gripal din China trece graniţa cu avionul!

* Zbiară disperaţi baronii roşii! PSD loveşte din nou cu moţiune, haos, hoţie, instabilitate

* Iohannis: „Ludovic Orban la Primăria Capitalei? E foarte bun ca premier”. Preşedintele aruncă la coş ideea PSD cu guvern de uniune naţională

* Anunţul lui Rareş Bogdan privind candidatura la Primăria Capitalei. „Klaus Iohannis va asculta argumentele mele”

1 COMENTARIU

  1. Interesant ca serban huidu avea meciuri cu andrei gheorghe si cristina topescu a realizat, totusi un interviu cu acesta. Si mai interesant de aflat de catre jurnalisti despre dosarelele cristinei topescu si andrei gheorghe. Pentru ca faceau parte din generatia de urlaci contra dar fara repercursiuni ca restul poulimii pe care o intarata sa iasa la protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.