PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

3
845
Florin Cîțu - Mihai Dumitru

O anchetă G4Media.ro, susținută și cu informații obținute de Europa Liberă, scoate la iveală o combinație incredibilă: în „era Cîțu”, PNL plătește 100.000 de euro/lună pentru servicii de propagandă firmei unui PSD-ist de carieră, consilier locat în comuna Periș până în 2019. Fericitul beneficiar al generozității PNL-iste orbitează în rețeaua de afaceri a lui Sebastian Ghiță, dar s-a intersectat și cu cea a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Individul distribuie masiv pe Facebook mesaje anti-Klaus Iohannis, anti-vaccin, anti-UE și teorii conspiraționiste.

Metalik Advertising SRL a apărut pe lista firmelor finanțate lunar de PNL, pentru servicii de propagandă, după ce la conducerea partidului a ajuns „echipa Cîțu”. Firma îl are patron pe Mihai Dumitru (46 de ani), fost membru PSD, exclus în 2019, dar conectat în continuare la relațiile de afaceri ale formațiunii conduse de Marcel Ciolacu.

Mihai Dumitru s-a luptat în instanță să anuleze decizia de excludere din partid, dar a pierdut procesul în 2020. Drept urmare, și-a pierdut și funcția de consilier local (obținută la alegerile din 2016) în comuna Periș, județul Ilfov, unde locuiește.

În trecut, Mihai Dumitru a fost șeful șoferilor de la Realitatea TV, în „era Vîntu”. Dar el a făcut afaceri și cu Alexandru Ștefan Nanu, fiul primarului din comuna Cornu (județul Prahova), Cornel Nanu (PSD). Nanu-junior a fost vicepreședinte la TSD Prahova (organizația de tineret a PSD Prahova). Familia Nanu face parte din rețeaua de interese a lui sebastian Ghiță, fost deputat PSD de Prahova, în prezent fugar în Serbia.

Conform unei situații pe care a obținut-o site-ul Europa Liberă România, după alegerea ca președinte PNL a lui Florin Cîțu, pe lista firmelor care primesc lunar bani de la acest partid pentru ”servicii de propagandă și presă” a apărut și SC Metalik Advertising SRL, cu sediul social în comuna Periș, județul Ilfov, unic asociat Mihai Dumitru. Și nu cu o sumă oarecare, ci cu 100.000 de euro pe lună!

Metalik Advertising SRL a facturat această sumă în fiecare lună din perioada octombrie-decembrie 2021. Banii provin din subvenția primită de PNL de la bugetul de stat.

Conexiuni cu clanul Nanu (PSD) din „galaxia Ghiță”

Înființată în 2013, în județul Dâmbovița, sub altă denumire, firma l-a avut ca asociat, la un moment dat, și pe Sorin Enache, fost producător la Pro TV, la Antena Group și ulterior la Realitatea TV, pe când aceasta din urmă era deținută de Sorin Ovidiu Vîntu.

La Realitatea TV, Mihai Dumitru figura, în 2012, drept ”coordonator auto”.

În 2020, el a candidat, fără succes, pentru postul de primar în comuna Periș, din partea Alianței Național-Țărăniste.

Într-o declarație de avere din 2019, el a menționat că este angajat al firmei Euromedia Group SA, o societate de publicitate outdoor controlată de Alexandru Ștefan Nanu, fost vicepreședinte TSD Prahova și fiul primarului din Cornu, Cornel Nanu.

Anul trecut, într-o postare pe Facebook în care anunța demolarea mai multor panouri publicitare montate ilegal și aparținând Euromedia Group, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a susținut că această firmă îi aparține, în fapt, lui Sebastian Ghiță, patronul România TV (RTV) și un apropiat al lui Nanu.

Până în luna iulie 2021, și o firmă a lui Nanu, Stalex PR & Media Events SRL, a avut un contract similar cu PNL, în valoare de 84.000 de euro/lună. Europa Liberă România a scris că mare parte din acești bani ajungeau la RTV (Sebastian Ghiță).

Contactat de G4Media.ro, Mihai Dumitru nu a vrut să spună unde ajung banii încasați de firma sa. El s-a limitat să înșiruie câteva nume de persoane cu care ”a lucrat” în presă: Sorin Roșca Stănescu, Rareș Bogdan, Sorin Ovidiu Vântu.

Profituri uriașe și cu bani de la PSD

În 2019, Metalik Advertising a încasat circa 475.000 de lei de la o societate a Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță (satelit al PSD).

Anul trecut, firma din Periș a obținut autorizație pentru amplasare de panouri publicitare în Sectorul 5, condus de primarul Cristian Popescu Piedone (alt satelit al PSD)

În 2019, anul în care Mihai Dumitru a devenit unic asociat, Metalik Advertising – cu obiect de activitate în domeniul agențiilor de publicitate – a avut o cifră de afaceri de 2,4 milioane lei și un profit net de 1,2 milioane lei. Un an mai târziu, cifra de afaceri a scăzut la 1 milion de lei, iar profitul net la aproape 500.000 de lei.

Ia bani de la PNL, dar ventilează „doctrina” AUR

Contul de Facebook al lui Mihai Dumitru conține o înșiruire de distribuiri pe teme politice și sociale (inclusiv ale site-ului Sputnik, controlat de Rusia), deseori critice la adresa celor care acum îi finanțează firma cu 100.000 de euro lunar.

Alte distribuiri îl au ca țintă pe președintele Klaus Iohannis (liderul de facto al liberalilor), dar și Uniunea Europeană și partenerii occidentali ai României. Elalând o gândire extrem de limitată, Mihai Dimtru ventilează teorii conspiraționiste și anti-vaccin, adică exact opusul principiilor susținute de PNL.

Contul de Facebook al lui Mihai Dumitru este o înșiruire de distribuiri anti-Klaus Iohannis, anti-Rareș Bogdan, anti-vaccin, anti-UE, plus nelipsitele teorii conspiraționiste, „valori” care definesc „doctrina” senatoarei anarhiste Diana Iovanovici-Șoșoacă și a partidului extremist AUR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Felicitări, Iohannis! Sondaj INSCOP: 1. PSD; 2. AUR; 3. PNL. Ne-am întors la tandemul din 2000, PSD-PRM

Fiul baronului Buzatu, numit secretar de stat de premierul Ciucă. Acum, toată familia de PSD-iști e „pe funcții” la vârful statului român

AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

Răspunsul năprasnic al NATO către Putin: „Rusia să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova”, unde nu le-a chemat nimeni!

Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (74) / La Miliție

3 COMENTARII

  1. Pai, cum sa nu, agentii pro-rusi sunt bine plasati in puncte cheie in tara, pentru a sustine ventilarea minciunilor sfruntate si fara alta noima decat pentru intoxicarea creierelor celor usor de imbrobodit,si deja mutilati mental, sa creada ca Romania nu trebuie sa mearga spre vest. Procentul acestora e urias, incat nu vad bine viitorul in aceasta tara…prea mult efort antioccidental a fost facut, ca noi sa mai credem ca ne vom mentine in situatia actuala si n-o vom lua pe panta pro-est pe fata….

  2. Prin revolutie, am crezut ca vom construi o democratie. Ne-am pacalit!
    In realitate, s-a construit o clasa de privilegiati care si-au creat legi discriminatorii, au transferat avutul public in buzunarele unor escroci, cumparand cu pensii si salarii nesimtite complicitatea unor institutii, complicitatea partidelor subventionate si implicate nerusinat, a presei indopate cu bani cuveniti tarii si nu patronilor ei.
    Aceasta mizerie trebuie sa inceteze urgent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here