Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

1
5434
Călin Georgescu, noul președinte de onoare al AUR

Călin Georgescu, vector aproape oficial al Rusiei în România, este noul președinte onorific al AUR. Anunțul a fost făcut chiar de președintele executiv al partidului, George Simion, într-o intervenție avută luni seara, la Antena 3. Același Călin Georgescu fusese propunerea de premier al României făcută de delegația AUR în decembrie 2020, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

George Simion a explicat că se dorește astfel fragmentarea votului „suveranist”: “Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice. Și nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcții să le dăm. Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil“.

„Tehnocratul Călin Georgescu e o altă creație a serviciilor, de astă dată a SIE-ului condus de Talpeș, sub oblăduirea și mai mare a șefilor comuni de la Moscova, fie din FSB, fie din GRU“

Noul președinte onorific al AUR este „un produs al serviciilor secrete, dar nu române”, după cum scria acum câteva zile istoricul Marius Oprea într-un editorial din Mediafax.ro. „Săgeata” Rusiei este readusă astfel în sânul partidului, după ce amenințase că-și face partid. Călin Georgescu înființase mai întâi o fundație, Mișcarea „Pământul Românesc”, ceea ce a dat alarma la AUR. Urma să fie înființat partidul, cu obiective și discurs similare AUR, chiar de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie.

Istoricul Marius Oprea afirmă în textul său că „tehnocratul Călin Georgescu e o altă creație a serviciilor, de astă dată a SIE-ului condus de Talpeș (Ioan Talpeș, fostul șef al SIE în perioada când președintele țării era Ion Iliescu – n. red.), care l-a trimis funcționar în Occident, sub oblăduirea și mai mare a șefilor comuni de la Moscova, fie din FSB, fie din GRU – oricum, cu aceeași agendă anti-occidentală, anti-UE și anti-NATO”.

Călin Georgescu (60 de ani), fost specialist în agricultură pe vremea lui Ceaușescu, a fost promovat după 1990 director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă, apoi coordonator al proiectului guvernamental pentru lansarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă. Ulterior a fost proiectat într-o carieră externă, fiind trimis în 2008 reprezentant al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma, președinte al Consiliului Director al Clubului de la Roma pentru Europa. Clubul de la Roma are, printre conspiraționiști, o reputație oarecum asemănătoare cu Clubul Bilderberg, ceva între masonerie și mișcare elitistă în care cei mai influenți oameni decid soarta lumii.

Lansat în spațiul public de Dan Puric și de Sputnik. Consideră că „șansa României este înțelepciunea rusească”

Marius Oprea menționează că ideile promovate de Călin Georgescu sunt în mod evident „un import de doctrină economică de concepție rusească”, fiind aduse în România „în urmă cu un deceniu, în 2012, când și-a făcut apariția la noi Liga Distributistă. (…) Liga Distributistă l-a avut ca vârf de lance pe Ovidiu Hurduzeu, fiul unui fost funcționar român în cadrul CAER la Moscova, unde Hurduzeu a copilărit, și-a făcut studiile liceale și față de care nici acum nu încetează să-și arate admirația. Inclusiv pentru politica ei. Hurduzeu, un antivaccinist virulent, e un propagandist pro-rus, anti-NATO și anto-UE, dar și «patriot român» care promite tuturor celor care-l ascultă un viitor mai bun, sub tutela Rusiei. (…). «Ceea ce e de făcut e numai să ieșim de sub „jaful” la care suntem supuși de UE și de sub controlul militar al NATO» – zice el. Același lucru îl susține, la toate conferinețele sale, și Călin Georgescu”.

Apărut pe scena publică în anii 2000, Călin Georgescu a fost promovat inițial de Dan Puric și de canalele oficiale de propagandă ale Rusiei – Russia Today, apoi Sputnik.

În 2020, Călin Georgescu i-a considerat pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe mareșalul Ion Antonescu „eroi ai neamului românesc”. În toamna aceluiași an, el adopta aceeași retorică de tip conspiraționist care a fost introdusă în România în pregătirea apariției AUR, cu sloganul „Sus inimile, jos măștile!”.

Același Călin Georgescu afirma, în aprilie 2021, că „șansa României este înțelepciunea rusească”, referindu-se la situația tensionată din Ucraina.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

* AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

* Idei de AUR: deputatul Ciubuc cere să săpăm „urgent” la granița de est „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, să minăm podurile și să atacăm Ucraina!

* George Simion culege ce a semănat: a fost împroșcat cu cerneală pe față la Iași. Ultrașii AUR l-au agresat pe tânărul care le-a atacat „Conducătorul”

* Chiar și fără „baronul de la metrou”, PSD continuă să terorizeze Capitala! „Noul Rădoi”, lăcătușul Vasile Petrariu, e omul Gabrielei Firea, căreia i-a făcut campanie deșănțată la STB, în 2020

* Șeful ANRE, PSD-istul Dumitru Chiriță, și-a angajat în instituție toate neamurile. În Republica Dominicană nu le-a dus chiar pe toate…

* Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

* Eliminare dureroasă a Simonei Halep, în „optimi”, la Australian Open. Și Sorana Cîrstea a pierdut

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here