VIDEO. Atac cu drone asupra Kremlinului. Rusia țipă că Ucraina a încercat să-l asasineze pe Putin. Zelenski: „Minciuni!”. Întrebare-cheie: cum au ajuns dronele la acoperișul clădirii? Nu cumva totul e o regie rusească?

5
592
Momentul în care una dintre drone e distrusă chiar deasupra acoperișului Kremlinului

Rusia acuză un „act terorist planificat“ care ar fi vizat, în primele ore ale dimineții zilei de miercuri, un atentat la viața președintelui Putin. Două drone, reclamă Moscova, ar fi fost lansate asupra Kremlinului, dar au fost doborâte cu câțiva metri înainte să lovească acoperișul. Mai multe filmulețe au apărut pe rețelele de socializare, surprinzând momentul atacului și distrugerea dronelor.

Atacul n-a fost revendicat de nimeni. Ucraina a precizat că nu are habar de vreun atac asupra Kremlinului, subliniind că nu își folosește resursele ca să atace alte țări.

Secretarul de stat american Antony Blinken a spus că a văzut, într-adevăr, informații de la Moscova despre un presupus atac cu drone asupra Kremlinului, dar „nu le pot valida în niciun fel“, anunță CNN.

Moscova a subliniat că Putin nu se afla în Kremlin la momentul atacului, scrie agenția rusă de știri RIA. Liderul rus s-ar fi aflat, susțin sursele moscovite, la Novo-Ogaryovo.

Rusia s-a grăbit să acuze Ucraina: „Miercuri seară, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu ajutorul unui dispozitiv UAV (dronă – n. red.) reședința de la Kremlin a președintelui rus Vladimir Putin. Două vehicule aeriene fără pilot au fost îndreptate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către serviciile militare și speciale cu ajutorul sistemelor de război radar, vehiculele au fost dezactivate“.

Este însă un lucru neexplicat de ruși, deocamdată, cum a fost posibil ca două drone să ajungă la doar câțiva metri de acoperișul Kremlinului, înainte de a fi doborâte. Dacă atacul a fost real și nu o înscenare, atunci problemele defensivei aeriene rusești sunt mult mai mari decât și-ar fi putut imagina cineva.

Ucrainenii dezmint vehement acuzațiile. Anton Gherașcenko, unul dintre principalii consilieri ai ministrului de Interne de la Kiev, scrie pe Twitter că „apar informații conform cărora drona de la Kremlin a fost lansată de partizani ruși din regiunea Moscova. Semne de întrebare: 1) Cum a fost capabilă o dronă să treacă prin apărarea aeriană din Moscova? Și cum se simt azi capul apărării antiaeriene, Șoigu și Gherasimov? 2) Va anula Rusia parada de 9 mai? Sau vor aștepta o dronă pe parcursul ei?“.

Ceva mai târziu, președintele ucrainean Zelenski și oficialii Ministerului Apărării de la Kiev au negat oficial acuzațiile Guvernului Rusiei cum că două drone ucrainene ar fi fost lansate asupra Moscovei, într-o încercare de asasinat a lui Putin. „Nu-l atacăm pe Putin ori Moscova, noi luptăm pe propriul nostru teritoriu, ne apărăm propriile sate și orașe. Nici măcar n-avem suficiente arme pentru asta. De aceea nu le folosim oriunde. Avem o criză (de arme – n. red.). Nu putem folosi orice și oriunde. Vom lăsa asta (pedepsirea lui Putin – n. red.) tribunalului“, a spus Zelenski pe parcursul Summitului Nordic, la care participă.
Indiferent cum ar fi, atacul asupra lui Putin – dacă acesta a fost cu adevărat executat de ucraineni și n-a fost doar o înscenare a Rusiei – nu reprezintă o escaladare a evenimentelor. Rusia a încercat să-l lichideze fizic încă din prima zi a invaziei pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Trupele speciale activate în momentul atacului rusesc au luptat cu ucrainenii pe străzile Kievului zile în șir, până când au fost lichidate. Obiectivul era capturarea ori lichidarea președintelui Ucrainei, a parlamentarilor și a membrilor Guvernului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Prietenul lui Ponta e anchetat pentru că le-a dat rușilor (prin fugarul Șor) Aeroportul Chișinău. Iurie Leancă a fost prim-ministru, i-a făcut galerie lui Ponta la prezidențiale  și a luat șpagă de la Șor

* Deputata Marina Tauber, protejata Rusiei și a lui Ciutacu, a fost arestată de procurori pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă în Israel, unde se ascunde și patronul ei politic, infractorul Șor

* România TV a primit 12 milioane de lei, în ultimii 5 ani, doar de la Loterie! Așa finanțează clasa politică îndobitocirea poporului, pe banii lui

* Deși țara fierbe, PSD și PNL încearcă să introducă noi pensii speciale!

* Se alege praful de PNRR! Banca Mondială anunță că România pierde banii pentru construirea a 27 de spitale noi, metroul din Cluj și campania națională de reîmpăduriri

5 COMENTARII

    • Care e treaba cu tine? Faci parte din adunatura de semidocti care se dau mari pe aici? Eu cred ca tu nu esti postac, esti un fel de „animal de companie” care e pus sa latre cind stapinului nu-i convine ceva. Imi place sa va dau cu flit. Te-ai dat cu insecticid antipurici? Hai sictir, jigodie!

      • Nu fac parte din nicio adunatura. Eu sunt sfertodoct. Da. Nu sunt postac. N-as pune mana in foc pentru tine. Ca Mucius Scevola. Nu am stapan. Nu ca n-as vrea vreun Mecena. Daca platesti bine ma pun sluga la tine. Dar in valuta forte. Sictir si tie mancurtule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here