luni, aprilie 22, 2024
AcasăNewsVIDEO. Adrian Severin o somează pe ministra de Externe să treacă de...

VIDEO. Adrian Severin o somează pe ministra de Externe să treacă de partea Rusiei, altfel va fi judecată de un regim pro-rus, care va fi instalat curând! Pușcăriașul ex-PSD-ist o avertizează „pentru securitatea personală a domniei sale”, pentru că ea se află în fruntea unei „liste negre”!

-

O infracțiune deosebit de gravă a comis fostul pușcăriaș Adrian Severin pe 26 martie. Invitat la oficina putinistă BZI Iași, fostul europarlamentar (PSD) și ministru de Externe (PD) a lansat amenințări explicite la adresa ministrei de Externe, Luminița Odobescu. Mai mult, i-a transmis acesteia că trebuie să treacă imediat la o politică pro-rusă, ca să aibă parte de un tratament mai indulgent când va fi judecată de o viitoare guvernare supusă Moscovei!

Marți, 26 martie, infractorul putinist Adrian Severin a fost invitat la emisiunea realizată de nefrecventabilul „moderator” Valentin Huțanu la canalul de propagandă pro-rusă BZI Iași, arată site-ul În linie dreaptă. A fost un fel de cadou pe care Huțanu i l-a făcut lui Severin, cu două zile înainte ca fostul ministru de Externe să împlinească 70 de ani.

Abjectul Severin, care poate fi încadrat ușor la trădare de țară, a avut o pledoarie infracțională de cea mai joasă speță, specifică lumii interlope. El acționează precum comuniștii români din vara anului 1944, care-i amenințau pe politicienii democrați de la PNȚ sau PNL și pe funcționarii nesupuși cu represaliile ce vor fi aplicate după ce va fi instalată ocupația rusească în România. Dar atunci trupele sovietice intraseră în Moldova, iar năpustirea lor ca lăcustele peste București era o chestiune de săptămâni sau luni.

Mesajul mafiot transmis de Adrian Severin urmașei sale la șefia Ministerului de Externe

 • „Sper că, dintre cei care ne aud, poate vor transmite mesajul doamnei ministru de Externe, Luminița Odobescu, spunându-i că este pe lista… pe unul dintre capetele listei celor care vor fi făcuți țapi ispășitori pentru ceea ce se întâmplă în politica noastră externă.”

 • „În momentul în care o anumită schimbare în situația internațională se va petrece – și această schimbare se apropie! – și în momentul în care această schimbare va produce, va impune schimbări în politica noastră externă.”

 • „Se vor căuta responsabili pentru dezastrul acestei politici externe, pentru că România va fi atunci pusă în fața unei note de plată foarte, foarte substanțiale.”

 • „Și trebuie s-o anunțăm pe doamna Odobescu că listele cu responsabilii deja sunt făcute. Și domnia sa, care se bazează pe ideea că dacă slugarărește bine este ferită de pericole, trebuie să știe că e pe listă cu nume și prenume.”

 • „Și are două posibilități: ori să să plece cât mai repede, să demisioneze, sau cealaltă este să adopte câteva atitudini pe care apoi, în fața instanțelor care o vor judeca, să le invoce în apărarea sa.”

 • „I-o spunem cu toată prietenia, cu toată prietenia, să știe că este în colimator. Deja este pusă acolo, pentru că vor trebui niște țapi ispășitori sacrificați. Și ea este deja, cu nume și prenume, pe lista țapilor ispășitori.”

 • „Poate că nu știe lucrul acesta, mai mult ca sigur că nu știe, dar iată că sper ca cineva să-i aducă la cunoștință, pentru securitatea personală a domniei sale.”

- Advertisement -

Când „o anumită schimbare în situația internațională se va petrece – și această schimbare se apropie! –, România va fi pusă în fața unei note de plată foarte, foarte substanțiale”

Amenințările făcute de pușcăriașul Adrian Severin la adresa ministrei Luminița Odobescu se încadrează, din punct de vedere „stilistic”, în linia celor proferate frecvent de principalele trompete ale regimului terorist de la Moscova: Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, Serghei Lavrov, Maria Zaharova, Dmitri Peskov, Vladimir Soloviov.

Mesajul e unul fără echivoc, fiind lipsit de subtilități: șefa diplomației române e somată „să demisioneze sau să adopte câteva atitudini pe care apoi, în fața instanțelor care o vor judeca, să le invoce în apărarea sa”. Altfel spus: să facă politică pro-rusă la MAE!

De ce-ar Odobescu face asta? „Pentru securitatea personală a domniei sale”!

- Advertisement -

Severin e convins că rușii vor pune din nou mâna pe putere, în România: „În momentul în care o anumită schimbare în situația internațională se va petrece – și această schimbare se apropie!…”

Iar odată instalați la cârma țării noastre, rușii ne vor jefui sălbatic, exact ca după 1945. O spune – o visează! – Severin: „România va fi pusă în fața unei note de plată foarte, foarte substanțiale”. De ce-am fi noi buni de plată, când rușii sunt tâlharii planetei și sunt vizați de tot felul de sancțiuni – numai mintea bolnavă a lui Severin poate găsi „argumente” pentru așa ceva.

Coada de topor rusească ne mai spune ceva: se fac „liste negre” cu cei ce vor trebui „beliți” de ruși! Iată: „O anunțăm pe doamna Odobescu că listele cu responsabilii deja sunt făcute. Și domnia sa, care se bazează pe ideea că dacă slugarărește bine este ferită de pericole, trebuie să știe că e pe listă cu nume și prenume”.

N-a fost clar? Nu-i nimic, poștașul sovietic sună de două ori: „I-o spunem cu toată prietenia, să știe că este în colimator. Deja este pusă acolo, pentru că vor trebui niște țapi ispășitori sacrificați. Și ea este deja, cu nume și prenume, pe lista țapilor ispășitori”.

Aici avem altă problemă: Severin e și incredibil de prost! El are probleme grave cu interpretarea limbii române, neînțelegând sensul expresiei „țap ispășitor”. Vrea să-i transmită Luminiței Odobescu că „va fi făcută responsabilă”, dar o amenință că se află „în capul listei celor care vor fi făcuți țapi ispășitori pentru ceea ce se întâmplă în politica noastră externă”.

În mintea lui Severin, speranța a renăscut după următorul scenariu: Rusia va câștiga războiul din Ucraina, iar țările din Europa de Est – foști sateliți sovietici – vor fi abandonate de NATO, în condițiile în care Donald Trump va reveni la Casa Albă și va retrage SUA din Alianța Nord-Atlantică.

Nu e clar, totuși, dacă „listele negre”, pe care Adrian Severin le-a văzut deja – „cu nume și prenume” –, au fost făcute la Moscova, la Ambasada Rusă de la București sau în altă parte.

Dovada că Luminița Odobescu e „vinovată”: a scris că „atacurile Rusiei sunt crime de război” și că vinovații „vor plăti”

Adrian Severin (70 de ani) a fost ministru de Externe al României timp de un an (1996-1997), europarlamentar 7 ani (2007-2014), deputat 17 ani (1990-2007) și pușcăriaș un an și trei luni (2015-2017).

Luminița Odobescu (54 de ani) este ministru de Externe de 9 luni, succedându-i lui Bogdan Aurescu în iunie 2023.

În mandatul său de ministru, Luminița Obobescu a criticat constant agresiunea rusă din Ucraina. De exemplu, pe 23 august 2023, ea a scris pe rețeaua X (ex-Twitter): „Sunt îngrozită de atacurile continue ale Rusiei asupra portului Ismail. Constant, trupele ruse fac rău în mod intenţionat civililor ucraineni şi vizează infrastructura critică a exportului de cereale. Acestea sunt crime de război. România şi comunitatea internaţională îi vor trage la răspundere în justiţie pe toţi cei vinovaţi”.

Luminița Odobescu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

14 COMENTARII

 1. Se pregătește Întoarcerea Armelor și Eliberarea României de sub Jugul UE în 23 August 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃
  Votați PCR-USL-AUR ! 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

  • In mod sigur tov Severin, tu pe alt tabel ești 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   • Apropo, vă dați seama cât a tras tov Severin la integrarea euro-atlantică a României când a fost ministru de externe 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Stelian Tanase vorbea de o alta lista. Cea cu guvernul pro-rus daca rusii ar invada Romania. Ar fi interesant de aflat cine e pe acea lista.
  @Grigore Cartianu, poate intrebati pe unde stiti, ca aveti multe cunostinte in presa, si faceti rost de lista aia.
  Bineinteles si lista de care vorbea Severin ne-ar interesa.

 3. Ce preț usturător va plăti populația „pretențioasă” și „prețioasă” a României – aceea care nu merge la vot din cauză că nimeni dintre candidați „nu se ridică la pretențiile” acesteia – după ce o să se trezească, la finalul lui 2024, la toate butoanele statului cu tripleta pro-rusă USL-AUR-UDMR… Ce spune otreapa de Severin gândește în realitate tripleta.

 4. Dar dacă anul acesta sau când va veni vremea vor fi altfel de liste, făcute de alții și pe ele se vor găsi toate slugile soviet-proletare în frunte cu tovarășii Severin, Gușe, Dragnea, Năstase, Ponta, Ciolacu, Ciucă și toți lingăii cizmelor putiniste. Căci dacă ceilalți nu vor veni să ne scape de ciuma și holera comunistă noi singuri și slăbuți vom fi devorați de șleahta PCR-USL-AUR-UDMR. Cel mai mult mă tem de partidul stat PSD+PNL. E grav ce se întâmplă la noi in aceste zile ale acestui teribil an de răscruce.

 5. intampa asta din cauza ca un etnic sas pe care l au votat 7 mil. de romani si a batut joc exact de cei care l au votat si le a dat puterea celor care isi batusera joc de el. Un singur om pare ca isi face jocurile in continuare dar toti speram in continuare ca macar presedintia sa fie cum vor cei mai multi si mai buni romani.

 6. Trollerii putleristi lucreaza la greu pe aici zilele astea.Fac si suplimentare,suplimentare neplatite ca Putler nu mai are bani sa le dea si lor.In curand vor fi toti lasati balta cand Putler va fi asediat de propriul popor la Kremlin.Ii prevad un viitor luminos ca a lui Ceausescu,Saddam Husein sau Gaddafi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -