luni, aprilie 22, 2024
AcasăAlegeri 2024VIDEO. Noi aberații ale ministrului Barbu: "prima piață agroalimentară din București" +...

VIDEO. Noi aberații ale ministrului Barbu: „prima piață agroalimentară din București” + „adaos comercial limitat pentru români și nelimitat pentru străini”!

-

Aflat în campanie electorală alături de candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei (Cătălin Cîrstoiu), ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mai articulat două aberații politicianiste. Omul de casă al baronulu PSD de Olt, Paul Stănescu, a făcut anunțuri care mustesc de minciuni. Aflat lângă el, doctorul Cîrstoiu n-a avut nicio reacție.

Gravă greșeală de strategie pentru cei care se ocupă de campania electorală a candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu! Acesta a fost dus vineri la Ministerul Agriculturii, unde era organizat un târg de produse tradiționale. El s-a arătat publicului alături de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, cel care și-a câștigat renumele de „prostul Guvernului Ciolacu”.

De altfel, Barbu a scăpat două gogomănii chiar în prezența doctorului Cîrstoiu!

Prima aberație: „Pe 10 iunie deschidem prima piață agroalimentară în București”

La un moment dat, între cei doi a avut loc următorul dialog, în prezența publicului și a jurnaliștilor:

- Advertisement -

Cătălin Cîrstoiu (adresându-se ziariștilor): „Pe 9 iunie mă veți felicita” (pentru promisa victorie în alegerile de la Primăria Capitalei).

Florin Barbu: „Și pe 10 iunie deschidem prima piață agroalimentară în București”.

Afirmația încetului-la-minte Florin Barbu este o monstruozitate construită pe o hyper-minciună subliminală: aceea că în Bucureștiul actual n-ar exista nicio piață agroalimentară, deci Nicușor Dan e de vină!

- Advertisement -

În acest caz, e vorba de mai multe minciuni, pe care le demontăm una câte una.

1. În București există zeci de piețe agroalimentare – și nu de azi, de ieri, ci de zeci de ani.

2. Dacă, totuși, nu exită suficiente piețe agroalimentare, iar Nicușor Dan „nu face treabă” (!!!), ce-i oprește pe primarii de sector (majoritatea, ai PSD + PNL, cu apendicele PPUSL care-l dă pe „PSD-istul vopsit” Piedone) să deschidă noi „stabilimente” de acest gen?!

3. De ce n-au deschis mai multe piețe PSD-iștii care au condus Capitala în ultimii 12 ani – Sorin Oprescu (8 ani) și Gabriela Firea (4 ani)?

4. Chiar dacă ar câștiga alegerile pe 9 iunie, Cătălin Cîrstoiu ar deveni primar abia pe la jumătatea lunii octombrie, când îi expiră mandatul lui Nicușor Dan. Așadar, cum ar deschide Cîrsoiu piețe agroalimentare pe 10 iunie, cu patru luni înainte de a se instala pa Primărie?!

5. Chiar dacă ar câștiga alegerile pe 9 iunie și ar deveni primar la jumătatea lui octombrie, Cătălin Cîrstoiu n-ar putea deschide o piață agroalimentară până la sfârșitul anului 2024! O piață agroalimentară are nevoie de aprobare prin vot în Consiliul General al Municipiului București (care trebuie mai întâi să se constituie!), de teren, de utilități, de aprobări, de personal… toate acestea nu se obțin într-o noapte, nici măcar în câteva săptămâni, nici măcar în câteva luni!

VIDEO: Doctorul Cîrstoiu și „doctorul” Barbu

A doua aberație: „Adaos comercial de cel mult 20% pentru produsele românești, nelimitat pentru cele străine”

A doua tâmpenie articuată vineri de ministrul Forin Barbu: „Este în derulare, în momentul de față, un proiect legislativ pe care, împreună colegii mei de la Ministerul Agriculturii, da, vrem ca toate prousele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect. Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele românești să depășească 20%, astfel încât produsele românești să aibă adaos comercial limitat până-n 20%, iar produsele care vin din import – retailerii să pună orice adaos comercial doresc dânșii. Pentru că în momentul de față, dacă facem o analiză – și am făcut această analiză –, produsele agroalimentare românești au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import, în magazinele de retail”.

Gogoașa pe care încearcă s-o vândă ministrul Barbu este râncedă și expirată. O asemenea discriminare între „produsele agroalimentare românești” și „cele care vin din import”, cu impunerea prin lege a unor adaosuri comerciale diferite, este interzisă în Uniunea Europeană! Piața liberă înseamnă egalitate de șanse pentru produsele din cele 27 de țări ale UE, așa cum în Piața Obor nu poți face discriminare între castraveții de Olt și cei de Galați!

Dacă ar impune o lege de genul celei enunțate de mult-prea-limitatul ministru Barbu, România ar fi băgată în infrigement de Comisia Europeană și ar plăti daune uriașe, având obligația să înlăture urgent legea respectivă.

„Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”

Numit ministru în iunie 2023, în locul primitivului Petre Daea (74 de ani), „doctorul” Florin Barbu (43 de ani) – da, are și un doctorat, luat la Craiova! – e mult mai tânăr, dar la fel de primitiv.

El e omul de casă al baronului de Olt, Paul Stănescu, actualul secretarul general al PSD.

Barbu vorbește greoi, de parcă ar trage după el un sac cu bolovani, și gândește la fel de încet. Confuzia din capul său îl face să gafeze deseori, așa cum a comis-o recent, la televiziunea Euronews România.

Întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă, o zonă care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște, Forin Barbu a răspuns: „Nu vreau să exagerez – președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

Ulterior, Barbu s-a scuzat că era „obosit” când a declarat așa ceva.

VIDEO: Doi „titani ai gândirii”, dați de județul Olt: Barbu și Ceaușescu

Crescut și promovat de Paul Stănescu

Înainte de a fi promovat ministru, Florin Barbu a fost crescut de Paul Stănescu în „pepiniera de cadre” din județul Olt. El s-a llipit ca o căpușă de „munca la stat”.

La Primăria Slatina a fost, pe rând, inspector, șef la Direcția Venituri și, fatalmente, director economic.

În 2014, Barbu a fost promovat la București. Timp de 6 ani, el a fost director general la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, iar din 2020 este deputat. Premierul din 2019-2020, Ludovic Orban, declara că această Agenție, condusă atunci de Florin Barbu, „a cheltuit 500 de milioane de euro, dar pe canalele de irigaţii nu a curs nicio picătură de apă”.

Presa din Olt a scris, de-a lungul timpului, că Florin Barbu și-a transferat averea pe numele părinților. Pentru mai multă siguranță…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. podul
  Fostul pușcăriaș Adrian Severin o amenință fără perdea pe ministra de Externe Luminița Odobescu: „Pentru securitatea personală a domniei sale” i se recomandă să treacă de partea Rusiei. Infractorul pro-rus o avertizează că e „capul unei liste” a celor ce vor fi trași la răspundere

  SECURICI BELITORI DE „TARDATORI”?

 2. numarul pensionarilor speciali se va dubla in zece ani

  NOMENKALTURA PARTIDULUI SI SECURITATII ?

  POPULIMEA VA TRAI CA SA PLATEASCA DOBANZI (DEJA PESTE 8 MILIARDE DE EURO PE AN) SI PRIVILEGIILE NOMENKLATURII!

 3. Proști, proști, dar hoți ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Spre comunism în zbor ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -