marți, aprilie 16, 2024
AcasăNewsTalciocul sondajelor: Pieleanu l-a scos pe Nicușor Dan mult sub Piedone, deși...

Talciocul sondajelor: Pieleanu l-a scos pe Nicușor Dan mult sub Piedone, deși chiar și Palada, plătit de PSD-PNL, îl dă pe actualul primar pe primul loc!

-

S-au anunțat candidații la Primăria Capitalei, au început manevrele – chiar intoxicările – sociologilor de serviciu ai PSD. Doi dintre ei, Marius Pieleanu și Mirel Palada, au dat rezultate total diferite, situate la ani-lumină unul de altul, de parcă ar fi alegeri diferite!

Luni au fost date publicității două sondaje privind intenția de vot la Primăria Capitalei: unul făcut de Sociopol (Mirel Palada) la comanda alianței PSD-PNL, altul realizat de Avangarde (Marius Pieleanu) la comanda televiziunii Digi 24.

Diferența dintre ele este șocantă, în ceea ce privește rezultatele, și decredibilizează indeea de sondaj făcut de niște „sociologi” și așa compromiși în alegerile anterioare.

Palada îl dă pe Nicușor Dan cu 4 pocente peste Piedone (34% / 30%), Pieleanu spune că Piedone are cu 17 procente mai mult decât Nicușor Dan (44% / 27%)! Așadar, un ecart de 21 de procente între cele două „sondaje”, ceea ce numai sociologie nu se mai numește!

- Advertisement -

Uluitor e că Marius Pieleanu e mult mai generos cu „candidatul din umbră al PSD” (Cristian Popescu Piedone) chiar și decât sondajul plătit de PSD-PNL.

Incredibil este că televiziunea-complice a lui Pieleanu, în această operațiune evidentă de „umflare” a lui Piedone, nu este Antena 3 (care l-a adoptat pe „omul casei” – Piedone), ci Digi 24. De altfel, sondajul comandat de canalul trustului RCS&RDS a fost preluat cu entuziasm de Antena 3.

Șefii Digi 24 știu că Marius Pieleanu s-a compromis grav cu sondajele de la alte alegeri, și totuși au apelat la el. Iar rezultatul pare la fel de lipsit de credibilitate.

- Advertisement -

Prin astfel de sondaje se urmărește demoralizarea și demobilizarea votanților lui Nicușor Dan, care ar putea spune: n-are rost să mai merg la vot, nu se mai poate face nimic, Piedone are 17 procente peste Nicușor Dan.

În schimb, sondajul lui Mirel Palada, finanțat de PSD-PNL, nu pare să aibă ca țintă stabilirea „din pix” a ordinii primilor doi (Nicușor Dan 34%, Piedone 30%), ci aducerea candidatului oficial al comanditarului, Cătălin Cîrstoiu, cât mai aproape de aceștia (24%), cu șanse de a recupera.

Diferența dintre cele două sondaje, în privința rezultatului lui Cîrstoiu, este de 8 procente (24% la Palada, 16% la Pieleanu).

Concluzie: Palada a fost plătit de PSD-PNL să-l „umfle” pe candidatul oficial al PSD-PNL (Cîrstoiu), Pieleanu a fost plătit de Digi 24 să-l „umfle” pe „candidatul din umbră” al PSD-PNL (Piedone).

Pentru că jocul PSD-PNL este clar: încearcă să câștige Primăria Capitalei prin candidatul său oficial (Cîrstoiu), dar dacă sondajele reale vor arăta că nu e posibil, pe măsură ce se vor apropia alegerile din 9 iunie, alianța de la guvernare va schimba tactica și va miza totul pe „candidatul său din umbră” (Piedone). Un joc la două capete, cu un singur obiectiv clar: scoaterea lui Nicușor Dan din Primărie.

Sondajul Sociopol (Mirel Palada)

1. Nicușor Dan (Dreapta Unită) – 34%

2. Cristian Popescu Piedone (PPUSL) – 30%

3. Cătălin Cîrstoiu (PSD-PNL) – 24%

4. Mihai Enache (AUR) – 6%

Sondaj Sociopol a fost realizat la comanda Alianței PSD-PNL, telefonic, în perioada 21–24 martie.

Sondajul Avangarde (Marius Pieleanu)

1. Cristian Popescu Piedone (PPUSL) – 44%

2. Nicușor Dan (Dreapta Unită) – 27%

3. Cătălin Cîrstoiu (PSD-PNL) – 16%

4. Mihai Enache (AUR) – 10%

Sondajul a fost realizat la comanda Digi 24, prin metoda „față în față”, la domiciliile bucureștenilor, „imediat după anunțarea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu”, a precizat Marius Pieleanu, patronul Avangarde.

Pieleanu zice că votanții lui Piedone ar migra mai mult la Nicușor Dan decât la Cîrstoiu

Avangarde a sondat și situația în care Piedone n-ar mai candida la Primăria Capitalei, deși aparent întrebarea nu are logică, din moment ce candidatul lui Dan Voiculescu ar fi lider atât de detașat!

Pieleanu zice că aproape jumătate (41%) dintre votanții lui Piedone ar migra spre Nicușor dan, în timp ce Cătălin Cîrstoiu ar „recolta” doar 29%.

Concluzia: dacă se retrage Piedone, câștigă clar Nicușor Dan, cu 14 procente peste Cîrstoiu (54% / 40%).

Chiar și Pieleanu recunoaște că lucrurile „s-au îmbunătățit” în București de când primar este Nicușor Dan! Cu Firea era evident mai rău

Marius Pieleanu scapă și un rezultat care-l dă de gol. Și care-i răstoarnă toată „cercetarea sociologică”.

La întrebarea „Din punctul dvs. de vedere, în ultimii 3 ani lucrurile în Municipiul București s-au îmbunătățit sau s-au înrăutățit?”, mai mulți locuitori ai Capitalei au răspuns „s-au îmbunătățit” (34%) decât „s-au înrăutățit” (28%)!

Diferența de 6% arată clar că printre bucureșteni este dominantă ideea că Nicușor Dan este un primar mai bun decât a fost Gabriela Firea. Acest curent este imposibil de schimbat până la alegerile din 9 iunie, mai ales că Nicușor Dan a început să comunice, ceea ce n-a prea făcut de când este primar.

Pieleanu îi „umflă” tare pe PSD-iștii Negoiță și Băluță, sponsorii săi permanenți!

Avangarde își face datoria și față de doi dintre partenerii cei mai generoși ai săi: primarii sectoarelor 3 (Robert Negoiță) și 4 (Daniel Băluță). Aceștia sunt indicați drept cei mai buni „administratori de sector”, la mare distanță de următorii patru.

Pieleanu a avut multe contracte cu primăriile sectoarelor 3 și 4, pentru diverse sondaje. De la USR-iștii care conduc sectoarele 1 (Clotilde Armand) și 2 (Radu Mihaiu) n-a avut niciun contract, dar și cifrele acestora în sondajul Avangarde sunt foarte mici – ultimele din București!

Întrebarea despre situația din sectoare îl mai dă o dată de gol pe Marius Pieleanu: percepția bucureștenilor este că Sectorul 5 e prost administrat! Iar primar la „5” e… însuși Piedone! Explicația că Piedone e apreciat de bcureșteni ca „personaj neaoș, din popor”, și nu ca administrator, nu prea ține.

Palada își face datoria față de plătitor: PSD-PNL – 57% la votul pentru Consiliul General al Capitalei

Și Mirel Palada e atent cu comanditarul sondajului său, care e alianța PSD-PNL. Astfel, aceasta este creditată cu 57% din voturile pentru Consiliul general al Municipiului București.

Alianța Dreapta Unită, compusă din partide care în mod  tradițional sunt puternice în Capitală, „primește” de la Palada doar 24%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. aktual24
  „Vosganian, primit cu covorul rosu in PNL.”

  AU SCAPAT TOTI ?
  SI-AU LUAT „justitia”, ADICA TOATA PUTEREA ?

  AUTOMIRUITUL, FOSTUL „golanas” AL LUI VANTU SE INTOARCE LA IMPARTIDUL „PRAZII”?

  • AKTUAL24
   Cum a negociat Vosganian la Moscova PRETUL GAZELOR, dezvaluiri ale unui fost ofiter SRI: „Si-au inchiriat un etaj intreg intr-un hotel si trei zile au baut ca porcii”

 2. libertatea
  CNSAS, transformat prin procedură-fulger în loc de sinecuri politice. Oamenii fără nicio legătură cu domeniul, avizați pentru conducerea instituției

  PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

 3. Pieleanu este profesor universitar, la o emisiune unde era invitat i se adresau cu „domnule profesor”.
  In ce hal este invatamantul superior, daca ajung profesori asemenea unelte de confectionat „sondaje”!

 4. europalibera.org
  O reclamă pentru AUR, una pentru Piedone. Curiosul caz al legăturilor dintre partidul extremist și candidatul PUSL la Primăria Capitalei

  AUR E CREATURA SECURITATII ?
  VARANII L-AU SCOS DIN PARNAIE PE pietone ?

  PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -