Victorie otrăvită: pensiile speciale, desființate doar până la decizia CCR!

1
794

Parlamentarii au votat cu o largă majoritate legea prin care sunt eliminate pensiile speciale. Această victorie așteptată de opinia publică este una de scurtă durată pentru că e de așteptat ca judecătorii CCR să declare legea neconstituțională.

247 de parlamentari de la toate formațiunile politice au votat legea care prvede tăierea pensiilor speciale pentru următoarele categorii:

– parlamentari;

– magistrați (judecători și procurori);

– grefieri;

– funcționari publici cu statut special;

– funcționari publici în cadrul parlamentului;

– primari;

Înalta curte de Casație și Justiție a anunțat deja că va ataca această lege la CCR. Judecătorii constituționali s-au pronunțat de două ori în ca privește legalitatea unui salariu de serviciu a unor pensii speciale pentru magistrați.

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a declarat că în cazul în care CCR va declara neconstituțională această lege, Guvernul Orban își va asuma răspunderea în fața parlamentului pe un nou proiect ce prevede tăierea pensiilor speciale.

„În cazul în care se vor constata că sunt lucruri care sunt neconstituţionale, sunt convins că guvernul liberal îşi va asuma răspunderea şi vom avea o asumare a răspunderii şi prin urmare aceste pensii speciale vor dispărea oricât s-ar supăra unii şi alţii”, a declarat deputatul Florin Roman.

Acesta a mai declarat că, de-a lungul timpului, toate proiectele de lege pentru acordarea de pensii speciale au fost depuse de PSD: „Au fost 10 în total, dintre care Florin Iordache a depus, numai el singur, patru dintre ele”.

PSD a folosit de-a lungul timpului metoda legiferării în domeniul pensiilor pentru „a cumpăra voturile” unor categorii sociale sau pentru a „cumpăra” bunăvoința magistraților.

Legea prin care pensiile speciale sunt eliminate a creat multă nemulțumire în societate, dar și agitație mare printre beneficiarii acestor bani suplimentari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Funeriu șterge pe jos cu „rapsodul PSD” Tudor Gheorghe: „Să-ți fie rușine, canalie…!”

* Anunț îngrijorător. Vaccinul împotriva virusului din China, gata abia peste 8 săptămâni

* VIDEO. Wuhan, orașul fantomă. 11 milioane de oameni, baricadați în case. 10 imagini șocante

* VIDEO. Germania, a doua țară europeană, după Franța, în care a fost descoperit virusul. Ce măsuri a luat UE

* VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”.

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Fost consilier de securitate al Președintelui SUA acuză: Donald Trump ține partea dictatorilor

1 COMENTARIU

  1. Interesant cum din ce in ce ,presa se pozitioneaza spre usereplusisti, subtil sau mai putin…de exemplu: unii ,ca idiotii,din razbunare pura, cum ar fi rifai a lu’gusha teveu,ii invita si-i tot invita pe useristii lui barney sa-i critice pe penelisti.Iar mai nou,cei ce au mai ramas la digi24 incearca,cu chinuieli,sa ne explice noua si sa induca jalnic ideea ca proiectele cu pensiile si salariile nesimtite au fost votate si chiar initiate si de penele.Dar drept la replica nu prea dau, fiindca guranul trebuie sustinut ca doar a fost coleg ,nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here