Anunț îngrijorător. Vaccinul împotriva virusului din China, gata abia peste 8 săptămâni

2
1044
coronavirus
Experții anunță că un vaccin împotriva bolii poate fi gata în minimum 8 săptămâni. Până atunci situația din China devine disperată

Peste 5.000 de persoane infectate cu virusul și 106 decese s-au înregistrat până marți, 28 ianuarie. Experții spun că un vaccin care să pună capăt epidemiei poate fi gata abia peste două luni. Aceasta este o previziune optimistă.

Rusia a luat decizia să închidă granița cu China, declanșând controale medicale la frontieră în încercarea de a ține virusul la distanță, anunță Daily Mail.

India se pregătește să evacueze toți cetățenii din provincia Hubei. Wuhan, orașul închis, fiind capitala a cestei regiuni.

Hong Kong și-a redus la jumătate zborurile către China continentală și a oprit trenurile de mare viteză și cursele de feribot. Administrația Hong Kong le-a cerut tuturor celor care vin din China pe insulă să rămână în casa timp de 14 zile, cât este perioada de incubație a virusului.

Coronavirus
Răspândirea epidemiei în lume până la această oră – Infografie DailyMail

Japonia a anunțat că au descoperit un caz de coronavirus la o persoană care nu a călătorit în Wuhan, dar care a stat de vorbă cu doi turiști din acest oraș care vizitau Japonia.

Peste 500.000 de sud-coreeni au semnat o petiție prin care au solicitat autorităților să nu mai permită cetățenilor chinezi să intre în țară.

Japonia, Coreea de Sud și Franța au organizat zboruri charter pentru a-și scoate cetățenii din Wuhan.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății, s-a declarat mulțumit de eforturile Chinei în ce privește măsurile de control al focarului epidemiei, după ce acesta a făcut luni o vizită la Beijing. El a îndemnat lumea să rămână calmă, anunță Daily Mail.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Wuhan, orașul fantomă. 11 milioane de oameni, baricadați în case. 10 imagini șocante

* VIDEO. Germania, a doua țară europeană, după Franța, în care a fost descoperit virusul. Ce măsuri a luat UE

* VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”.

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Fost consilier de securitate al Președintelui SUA acuză: Donald Trump ține partea dictatorilor

* Brexit. Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

2 COMENTARII

  1. Ați cam luat-o razna cu titlurile astea apocaliptice in loc sa prezentați doar știrile. Care-i scopul vostru final, sa speriați lumea sau să publicați știri?? Suferiti cumva vreunul dintre voi cu capul??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here