VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”

3
1020
Wuhan, China
Așa arată un oraș cu 11,5 milioane de locuitori, lovit de epidemie - Foto: YouTube

China, angajată a amânat pe termen nelimitat începerea semestrului de primăvară în şcoli, colegii, licee, universităţi şi instituţii de învăţământ superior din ţară, a informat marţi Ministerul chinez al Educaţiei. Această măsură are legătură cu oprirea răspândirii virusului, dar și cu teama autorităților de izbucnirea de proteste.

VIDEO. Spitalele din Wuhan nu mai fac față numărului mare de îmbolnăviri.

Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile administrează criza, fiind dovezi că numărul bolnavilor e mult mai mare decât cel raportat.

În timp ce elevii şi studenţii se află în prezent în vacanţa de Anul Nou chinez, data reluării cursurilor va fi stabilită potrivit localizării instituţiilor, a adăugat ministerul într-o circulară, fără alte precizări, citat de Agerpres.ro.

Numărul deceselor a urcat la 106, în Bejing înregistrându-se primul pacient care a murit din cauza infecției cu coronavirus. Aproape 5.000 de oameni sunt infestați, conform datelor oficiale, dar mai mulți specialiști cred că sunt peste 40.000 de oameni bolnavi.

VIDEO. Wuhan, un oraș fantomă.

Beijing este capitala Chinei și are o populație de 21,5 milioane de locuitori, mai mare decât cea a României. 

În cursul unei întrevederi la sediul ONU, Zhang Jun, ambasadorul Chinei la această organizație, a recunoscut că ţara sa se află „într-un moment crucial”, expunându-i secretarului general al Naţiunilor Unite situaţia şi mijloacele puse în aplicare de Beijing pentru a lupta împotriva maladiei.

„China acţionează cu comunitatea internaţională într-un spirit de deschidere, transparenţă şi coordonare ştiinţifică”, a dat asigurări diplomatul chinez. „Cu un mare sentiment de responsabilitate, China nu precupeţeşte niciun efort pentru a opri răspândirea bolii şi a salva vieţi”, a adăugat el, citat de Agerpres.ro.

Organizația Mondială a Sănătații a ridicat gradul de alertă la „pericol ridicat” în ce privește răspândirea virusului în lume.

Epidemia are și efecte economice puternice asupra Chinei, acţiunile au scăzut la nivel global, preţul petrolului a atins cel mai redus nivel din ultimele trei luni, iar yuanul chinezesc a coborât la cel mai scăzut nivel din 2020, investitorii fiind îngrijoraţi în privinţa impactului avut asupra economiei de interzicerea călătoriilor în timpul vacanţei Anului Nou chinezesc, care a fost prelungită în încercarea de a ţine oamenii acasă, anunță News.ro.

VIDEO. O zi din viața unui englez care locuiește în Wuhan.

Orașul Wuhan, epicentrul infestării cu coronavirus, rămâne închis. Militarii păzesc orașul. În magazine nu mai e niciun fel de marfă, iar oamenii nu au voie să iasă pe stradă. Spitalele sunt luate cu asalt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Brexit. Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

* Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

* Ana Birchall a învins-o pe Lia Savonea și a divorțat de PSD. În curând, logodna cu PNL!

3 COMENTARII

  1. Limbaj tipic de lemn în discursul ambasadorului chinez la ONU, specific regimurilor malefice comuniste, totalitare ! Mint de îngheață apele !!! Sunt convins că situația în China, d p v al efectelor coronavirusului asupra populației, este infinit mai periculoasă decât încearcă s’o prezinte acești teroriști roșii !

  2. Într-adevăr pericolul este foarte mare! Atunci ce face OMS pentru stoparea acestei epidemii? Sau China nu a cerut ajutor? Nu știu ce sa mai cred. Poate se urmărește, după cum se zvonește ca ar trbui sa moara un sfert din populația globului. Sănătate multă și sa auzim numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here