Un fost consilier de securitate al Președintelui SUA acuză: Donald Trump ține partea dictatorilor

1
664
Donald Trump a anunțat că Statele Unite încetează relațiile cu OMS
John Bolton publică o carte care va complica mult procesul de demitere al președintelui care e judecat de senatul american. E greu de presupus că Donald Trump va fi demis atâta vreme cât senatorii republicani dețin majoritatea în această cameră. Procesul de demitere se termină cu votul senatorilor și e de așteptat ca Donald Trump să fie găsit nevinovat.

Problema e cât de mult rău îi va face lui Trump acest proces din perspectiva alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie din acest an.

Bolton a fost consilierul pe probleme de securitate a președintelui american. Un susținător al Partidului Republican, era recunoscut pentru părerile sale ferme, dar și pentru expertiza în acest domeniu. A fost amabasadorul SUA la ONU și a lucrat pentru președintele George W. Bush. Acesta l-a consiliat pe Donald Trump în perioada aprilie 2018, septembrie 2019.

Într-o discuție cu procurorul general al SUA William Barr, Bolton a spus că e îngrijorat că Donald Trump le face favoruri personale liderilor autoritari. Consilierul făcea referire la șefii de stat ai Turciei și Chinei. Transcrierea discuției apare într-o carte ce urmează să fie publicată în zilele următoare și al cărei autor este chiar John Bolton, se arată într-un articol publicate de New York Times.

Apariția cărții ar putea să prelungească durata procesului împotriva lui Trump care se desfășoară în senat, erodând și mai mult popularitatea actualului președinte al SUA.

În discuția amintită, procurorul general William Barr a făcut referire la faptul că Donald Trump a creat aparența că poate influența investigații independente, lăudându-se cu asta în discuțiile cu Recep Erdogan, președintele Turciei și Xi Jinping, președintele Chinei.

Cartea scrisă de John Bolton conține și un mesaj al lui Donald Trump în care acesta îi spunea consilierului său că vrea să înghețe ajutorul de 391 de milioane de dolari, asistență militară către Ucraina, până când oficialii de la Kiev vor declanșa urmărirea penală împotriva lui Joe Biden, rivalul politic al lui Donald Trump, arată New York Times.

Un astfel de mesaj poate arunca în aer întregul proces ce se desfășoară în senat, obligându-i pe republicani să scheme martori în proces, lucru refuzat până acum.

Această condiționare a ajutorului militar acordat Ucrainei este motivul pentru care s-a declanșat procedura de demitere împotriva președintelui american.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Wuhan, orașul fantomă. 11 milioane de oameni, baricadați în case. 10 imagini șocante

* VIDEO. Germania, a doua țară europeană, după Franța, în care a fost descoperit virusul. Ce măsuri a luat UE

* VIDEO. Criză în China din cauza epidemiei. Primul mort în Beijing. OMS: „Pericol mare de răspândire”.

* VIDEO. Guvernul chinez ascunde adevărul despre epidemie. Cercetători din Hong Kong: 44.000 de oameni sunt deja infestați

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Brexit. Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

1 COMENTARIU

 1. Profillul FBI al lui Donald Trump:

  În copilărie merge în biserică și se ruga. Acum nu mai intră în biserici.

  Ca adolescent a simulat iubirea de om. Visa să fie președintele Americilor.

  La maturitate avea deja pașii devenirii. În compania lui era normal. La show-ul The Apprentice a arătat tuturor ce e foamea de a deveni un președinte nefericit.

  Donald Trump e mai puțin dictator ca Barack Hussein Obama al meu.

  America îl iubește că acum e mai bine. Au locuri de muncă și omul își negociază salariul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.