Vești de pe frontul luptei BOR-AUR-PSD cu educația sexuală în școli: numărul mamelor sub 15 ani s-a dublat în Vaslui. În județ sunt și 195 de mame între 15-19 ani

5
1816
Preoții și politicienii se opun cu îndărjire introducerii educației sexuale în școli

Numărul gravidelor sub 15 ani din Județul Vaslui s-a dublat, în primele 6 luni din acest an, comparativ cu 2020, anunță Direcția de Sănătate Publică. Județul moldovean este însă abia pe locul 31 în țară la această rubrică, primele poziții fiind ocupate de Dolj și Mureș. În România, Biserica Ortodoxă, PSD și AUR se opun cu înverșunare introducerii educației sexuale în școli, pe motiv că apără “inocența copiilor”.

Nu mai puțin de 10 minore sub 15 ani au rămas gravide, păstrând și sarcina, în primele 6 luni ale acestui an, în județul Vaslui, conform DSP. În 2020, fuseseră doar 5 cazuri.

Situația este cu mult mai dramatică la categoria 15-19 ani: 195 de fete care devin mame, față de 190 anul trecut, declară Roxana Popescu, de la DSP Vaslui.

Aproape toate fetele sub 19 ani care nasc își abandonează copiii. Sarcinile sunt rezultatul ignoranței, al lipsei educației sexuale și al abuzurilor comise de bărbați de 30-40 de ani și care scapă nepedepsiți

Ceea ce se întâmplă este teribil: majoritatea acestor mame sub 19 ani, fete care au rămas însărcinate fără să-și fi dorit acest lucru, pentru că n-au știut cum să se protejeze sau n-au putut să evite abuzurile, își abandonează copiii imediat după naștere. Nou-născuții ajung la asistenții maternali, au explicat reprezentanții DSP.

Conform Geaninei Tofan, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Vaslui, doar două mame minore figurează, în acest moment, în statisticile Direcției de Asistență Socială din oraș că își cresc copiii.

Informațiile din Vaslui șochează pentru că au fost date publicității de DSP, însă stastisticile din anul 2019 arătau că acest județ e abia pe locul 31 în România la mame minore. Campioane sunt județele Dolj și Mureș.

Majoritatea zdrobitoare a acestor cazuri au loc în mediul rural. De cele mai multe ori, tații acestor copii nedoriți făcuți de alți copii (fete sub 15 ani) sunt bărbați de 30-40 de ani. În aceste situații se poate vorbi de abuz împotriva minorilor. Autoritățile locale sunt însă pasive la acest fenomen, iar judecătorii, procurorii și poliția sunt îngăduitori cu acești violatori sau corupători de minore.

Specialiștii sunt siguri că fenomenul – România e pe primul loc în Europa la mame minore – are legătură cu absența educației sexuale și în școli. Datele statistice arată că tinerii din țara noastră își încep viața sexuală în jurul vârstei de 15 ani. Acest moment îi prinde fără informații elementare. Nu-și cunosc corpul, nu cunosc mijloacele prin care să se protejeze, nu înțeleg transformările prin care trec la purbertate.

Însă BOR, PSD și, mai nou, AUR s-au opus cu îndărjire oricărei inițiative care să permită introducerea educației sexuale în școli, pe motiv că s-ar perverti “inocența copiilor” și că s-ar face “propagandă sexuală și LGBT”. Unul dintre cei mai vocali oponenți ai unei legi privind educația sexuală în școli este tocmai un deputat de Vaslui, șaormistul Adrian Solomon, parlamentarul PSD care anul trecut a făcut scandal în Centrul Vechi din București pentru că i s-a cerut să poarte mască în șaormerie.

Unul din miturile susținute de BOR, PSD și AUR este că predarea educației sexuale în școli ar duce la grăbirea debutului vieții sexuale la tineri. Însă studiile făcute în diverse țări arată că, din contră, acolo unde se predă acest tip de educație, tinerii își încep mai târziu activitatea sexuală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

* Caz grav la Timișoara: pacienți fals vaccinați ajung în stare critică la spital. Unii medici de familie eliberează certificate false pentru o șpagă de 300 de euro

* Un gorjean de 37 de ani, suspect de infecție cu Covid-19, a murit după ce a refuzat testarea și internarea. Nu credea în existența virusului

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* Scrisoarea a treia de la talibani: „I-ai ajutat pe americani, ești condamnat la moarte!”. Jihadiștii au mințit în privința „iertării generale”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* A murit o mare sportivă: Ileana Gyulai Drîmbă Ienei, soția lui Emeric Ienei. A fost campioană mondială și dublă medaliată olimpică

5 COMENTARII

 1. Nu poți să nu râzi când vezi că uitând de mesajul lui Iisus, toată popimea asta talibană e mai mult preocupată de cele ce ține lumea în pantaloni și pe sub fuste.
  Unii au făcut studii avansate de teologie pentru ca acum să lucreze încrâncenat la Poliția Sexelor.
  .
  Asta pentru că ei gândesc murdar, sunt obsedați de frustrările lor perverse și cu zâmbete smerite și vorbe perfide încearcă să pară „curați”.

 2. BOR si AUR au dreptate. Educatia sexuala in scoli nu ii vor opri pe dezaxatii sexuali protejati de legile facute de dezaxatii sexuali din politica si justitie(Codul penal prevede pedepse ridicole de la 1 la 3 ani pentru act sexual cu un minor) sa abuzeze minorele, doar ii va scapa pe acesti dezaxati sexuali de orice fel de raspundere fata de copiii nedoriti. Prin incadrarea actului sexual dintre un adult si un minor sub 18 ani la infractiunea dubla pedofilie-viol si pedeapsa minima de 15 ani inchisoare cu executare se va rezolva problema mamelor minore in Romania in cateva luni. Este de datoria coalitiei PNL-USR+-UDMR majoritare in Parlament sa modifice legile in acest sens. Bineinteles ca progresistii in USR+ nu pot dormi de grija SIIJ, de parca il impiedica SIIJ pe stelica sa dea un OUG prin care defineste clar infractiunile de pedofilie, viol si mareste pedepsele!

  • Educaţia sexuală ajută minorele să se ferească de abuzuri sexuale. Le învaţă că astea nu sunt normale, că sunt fapte penale, că au dreptul de a spune NU, şi cui se pot adresa în astfel de cazuri. Asta în ţări civilizate se învaţă deja la grădiniţă. Pentru că mulţi copii sunt abuzaţi re rude, încă de la vârste foarte mici.

   Înainte de adolescenţă învaţă de exemplu cum să se protejeze de boli sexuale şi de sarcini nedorite.

 3. Educaţia sexuală ajută minorele să se ferească de abuzuri sexuale. Le învaţă că astea nu sunt normale, că sunt fapte penale, că au dreptul de a spune NU, şi cui se pot adresa în astfel de cazuri. Asta în ţări civilizate se învaţă deja la grădiniţă. Pentru că mulţi copii sunt abuzaţi re rude, încă de la vârste foarte mici.

  Înainte de adolescenţă învaţă de exemplu cum să se protejeze de boli sexuale şi de sarcini nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here