Vestea bună: 5 din 9 români s-au vindecat de coronavirus. Vestea proastă: un chinez a murit după însănătoșire

4
7615

Optimismul dat de vindecarea a 5 români infectați cu coronavirus este cenzurat de revenirea violentă a bolii în cazuri considerate vindecate în China.

Până în prezent au fost confirmați 9 cetățeni români infectați cu coronavirus: 6 pe teritoriul României (3 la Timișoara, 1 în Gorj, 1 în Maramureș, 1 în Suceava), 2 în Japonia (pe vasul de croazieră Diamond Princess) și 1 în Italia (Lombardia).

Dintre aceștia, mai mult de jumătate – 5 – au fost declarați vindecați: bărbatul și femeia din Timișoara (mai e infectat copilul), tânărul din Gorj și cei doi români din echipajul vasului Diamond Princess.

Această veste bună este contracarată de o alta care îndeamnă la prudență: un chinez de 36 de ani din Wuhan (epicentrul coronavirusului), ieșit din spital după ce s-a vindecat de coronavirus, a murit din cauza unei insuficiențe respiratorii la 5 zile după externare, scrie „South China Morning Post”.

Bărbatul de 36 de ani fusese internat pe 12 februarie în spitalul Fangcang, construit special pentru cei cu noul coronavirus. Spitalul avea rolul de a trata pacienții cu simptome ușoare și moderate.

Bărbatul a fost externat două săptămâni mai târziu, cu recomandarea să stea într-un hotel de carantină timp de 14 zile. Soția bărbatului a spus că acesta a început să se simtă rău la două zile de la externare, iar în 2 martie a fost trimis la un spital, unde a murit.

În certificatul de deces eliberat de comisia de sănătate din Wuhan se menționează drept cauză directă Covid-19.

Totodată, spitalul Fangcang a transmis o notă urgentă în care se arată că mai mulți pacienți externați s-au îmbolnăvit din nou.

Spitalul a început de joi să facă teste de anticorpi la toți pacienții înainte de a-i externa, pentru a se asigura că sunt recuperați complet.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Coronavirusul trece Carpații, spre Moldova! Al 6-lea caz: un bărbat de 71 de ani din Suceava

SCRISOARE. „Asist cum este omorâtă soția mea, ceas cu ceas, prin agresivitatea organelor de urmărire penală și teama medicilor de a interveni. Și cât bine a făcut Sorina oamenilor și României!”

Carmen Dan, obraznică, după criticile lui Iohannis + Vela pentru 10 august: „Doi foști primari bârfesc o femeie”

4 COMENTARII

  1. stirea …nu prea e stire noua …medici chinezi au utilizat medicamente specifice HIV intro prima perioada care a slabit cordul pacientzilor …lao noua reinfectare …au facut infarct (probleme cu muschi inimi)

  2. Avem deja în China antivirusul la coronavirus făcut de dr. Andrei Streinu Cercel la Spitalul Matei Balș.

    Din nou: carnea de câine și de șarpe au născut coronavirusul care nu moare în lipsa zăpezii. Vreau Polidin pentru imunizarea Asiei.

    Sper să ningă în iarna 2020- 2021. Dacă nu ninge avem mutații de virus gripal. Consumați miere cuantică și polen cuantic. Beți ceaiuri și fumați țigări. E bună și Coca Cola în locul alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here