Un fost președinte al Franței a murit de Covid

0
603
Valery Giscard d'Estaing a fost un președinte care a modernizat și reformat Franța. FOTO: AFP

Valery Giscard d’Estaing, fost președinte al Franței, a murit din cauza infecției cu Covid-19, a anunțat familia, citată de AFP. În vârstă de 94 de ani, d’Estaing suferea de mai multe afecțiuni, iar îmbolnăvirea cu noul coronavirus i-a fost fatală.

Fostul președinte suferea de inimă și fusese internat câteva zile în septembrie, pentru o infecție ușoară la plămâni. A revenit la reședința sa de la țară, din Authon, dar pe 15 noiembrie a mers la secția de cardiologie a spitalului din Tours, fiind internat cu insuficiență cardiacă.

Familia a anunțat că fostul șef al statului francez n-a putut trece peste infectarea cu virusul: “Valery Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, in locuinta familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sanatate se deteriorase si a murit de Covid-19“.

Valery Giscard d’Estaing a fost un prieten al României și un mare reformator al statului francez. A fost primul președinte al celei de-a V-a Republici care nu era gaullist. Generalul de Gaulle și succesorul său, Georges Pompidou, conduseseră țara după Al Doilea Război Mondial. Giscard d’Estaing, venit la putere în 1974, a fost președinte al Franței un singur mandat, până în 1981, dar a inițat reforme importante, modernizând țara și adoptând reforme precum legalizarea întreruperii voluntare a sarcinii și dreptul de vot al persoanelor începând de la 18 ani.

Anul trecut a murit un alt fost președinte francez: Jacques Chirac (la 86 de ani).

Mai sunt în viață doi foști președinți ai Franței: Nicolas Sarkozy (65 de ani) și François Hollande (66 de ani).

Actualul șef al statului francez este Emmanuel Macron (42 de ani).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here