Acasă News Un fost președinte al Franței a murit de Covid

Un fost președinte al Franței a murit de Covid

Valery Giscard d’Estaing, fost președinte al Franței, a murit din cauza infecției cu Covid-19, a anunțat familia, citată de AFP. În vârstă de 94 de ani, d’Estaing suferea de mai multe afecțiuni, iar îmbolnăvirea cu noul coronavirus i-a fost fatală.

Fostul președinte suferea de inimă și fusese internat câteva zile în septembrie, pentru o infecție ușoară la plămâni. A revenit la reședința sa de la țară, din Authon, dar pe 15 noiembrie a mers la secția de cardiologie a spitalului din Tours, fiind internat cu insuficiență cardiacă.

Familia a anunțat că fostul șef al statului francez n-a putut trece peste infectarea cu virusul: “Valery Giscard d’Estaing s-a stins miercuri, 2 decembrie, in locuinta familiei sale din Loir-et-Cher. Starea sa de sanatate se deteriorase si a murit de Covid-19“.

Valery Giscard d’Estaing a fost un prieten al României și un mare reformator al statului francez. A fost primul președinte al celei de-a V-a Republici care nu era gaullist. Generalul de Gaulle și succesorul său, Georges Pompidou, conduseseră țara după Al Doilea Război Mondial. Giscard d’Estaing, venit la putere în 1974, a fost președinte al Franței un singur mandat, până în 1981, dar a inițat reforme importante, modernizând țara și adoptând reforme precum legalizarea întreruperii voluntare a sarcinii și dreptul de vot al persoanelor începând de la 18 ani.

Anul trecut a murit un alt fost președinte francez: Jacques Chirac (la 86 de ani).

Mai sunt în viață doi foști președinți ai Franței: Nicolas Sarkozy (65 de ani) și François Hollande (66 de ani).

Actualul șef al statului francez este Emmanuel Macron (42 de ani).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările