Vaccinul împotriva Sars-CoV-2 la care lucrează Institutul OncoGen, din Timișoara, se va administra intranazal. Proiectul a câștigat de la guvern o finanțare de 3,5 milioane de lei și se va derula în parteneriat cu Institutul “Cantacuzino”, au anunțat conducătorii OncoGen.
Directorul OncoGen, Virgil Păunescu, a fost vehement contestat și criticat după ce a anunțat că institutul a descoperit un posibil vaccin anti-Covid-19. Ulterior, el a intrat și în vizorul unei anchete interne când a declarat că s-a vaccinat cu o doză din vaccinul neomologat, pentru a urmări ce efecte are.
Vaccinul dezvoltat de OncoGen se va administra intranazal pentru că și virusul Sars-CoV-2 tot prin căile respiratorii pătrunde în corp
Institutul OncoGen a ales varianta de pulverizare intranazală a vaccinului anti-coronavirus pe care-l dezvoltă deoarece tot pe căile respiratorii pătrunde în organism virusul, se explică într-un comunicat oficial. Cealaltă posibilitate, clasică și mai cunoscută publicului, este prin injectare a substanței.
Administrarea intranazală a unui vaccin a devenit celebră, pentru opinia publică, după filmul “Contagion” (“Molipsirea”, tradus în română “Pericol nevăzut”), din 2011. În pelicula care derulează, profetic, scenariul unei pandemii foarte asemănătoare cu cea reală produsă acum, în 2020, spre final este descoperit un vaccin pentru virusul provenit de la lilieci, iar administrarea se face tot intranazal.
În comunicatul OncoGen se scrie: „Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare. Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.
Soluția administrării intranazale ar fi și o mare lovitură dată conspiraționiștilor, care insistă să spună că, de fapt, autoritățile ascund adevărul, iar vaccinul conține un cip injectat în corp, pentru ca, apoi, oamenii să fie teleghidați prin antenele 5G.
„Împreună cu Institutul Cantacuzino facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19“
OncoGen va colabora cu Institutul “Cantacuzino” pentru dezvoltarea vaccinului descoperit, după ce a câștigat o finanțare de 3,5 milioane de lei din partea statului român. E posibil ca proiectul să primească bani și de la guvernul britanic, după ce ambasadorul acestui stat s-a interesat personal și a discutat cu directorul OncoGen, Virgil Păunescu.
În comunicat se menționează că „Centrul OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri“.
Despre finanțare se menționează că „suma se ridică la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic. Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”.