Vaccinări fictive la Spitalul CFR Timișoara. Managerul unității a făcut plângere penală după ce s-au confirmat cel puțin 6 cazuri

0
778
La Spitalul CF Timișoara se fabricau certificate de vaccinare false

Cel puțin 6 cazuri de vaccinare fictivă au fost depistate la centrul de vaccinare de la Spitalul CFR din Timișoara, motiv pentru care managerul Stela Iurciuc a făcut plângere penală, relatează Agerpres.

Totul a plecat de la un denunț anonim ajung la șefa unității spitalicești. Acesteia i se semnala faptul că există cadre medicale care introduc în registrul național de vaccinare persoane care nu erau imunizate în realitate. S-au luat la mână documentele și 6 fișe au trezit suspiciuni. Așa că managera spitalului a făcut plângere penală.

Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al spitalului timișorean, a explicat: „În urma unui anunţ anonim primit de doamna manager (Stela Iurciuc, n.r.), s-a iniţiat o anchetă internă în urma căreia s-a decis notificarea şi predarea documentelor către Poliţia Timiş şi Secţia 3 Poliţie. Deocamdată, ar fi şase fişe care ridică suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea documentului. Fişele şi documentele aparţin Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timişoara. S-a obţinut certificatul verde, dorim să vedem dacă este într-adevăr susţinut de vaccinarea efectivă, pentru că altfel o persoană care este vaccinată doar pe hârtie reprezintă un pericol de sănătate atât pentru sine, cât şi pentru cei din jur“.

Poliția Timiș a confirmat: „A fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun“.

Fenomenul vaccinărilor fictive este unul de amploare în România. Tot la Timișoara s-a dat alerta în urmă cu două luni, când medicii de la Spitalul Județean au observat că un om venit în stare foarte gravă prezenta un certificat de vaccinare. Știind că e foarte improbabil să faci o formă gravă de Covid dacă te-ai imunizat, doctorii au intrat la bănuieli și, când l-au întrebat direct pe pacient, acesta a recunoscut că dăduse o șpăguță unui medic de familie care, în schimb, i-a eliberat certificatul.

Ministerul Sănătății și Comitetul Național de Vaccinare au devenit mai vigilente și au descoperit sute astfel de situații trimise la poliție. Într-un caz s-au făcut și rețineri, fiind descoperită o doctoriță de familie care eliberase certificate de vaccinare, în fals, pentru o întreagă echipă de fotbal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

* Iohannis a reușit dezastrul perfect: Guvernul Cîțu a căzut după numai 9 luni! Înfrângere zdrobitoare: 281 de voturi împotrivă (cu 47 mai multe decât cele necesare)

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

AUDIO-VIDEO. Dovada că un deputat PNL a încercat să cumpere un deputat AUR, înaintea moțiunii. „Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, nu știe nimeni. Ne spui unde, instituții deconcentrate”

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Un agitator CapVid, anti-vaccinist din „tribul lui Șoșoacă”, a ajuns în spital. Speriat de Covid, a devenit promotor al vaccinării, dar s-a răzgândit repede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here