„Vacanță” de coșmar. Turiștii plecați pe Valea Prahovei au blocat complet stațiunile. Aglomerație de nedescris, ore interminabile petrecute în mașini și cozile pentru pârtii

0
5509
Fotografii și capturi de Waze din Sinaia postate duminică seara de jurnalistul Cristi Dimitriu

Aglomerația înregistrată la începutul lui 2021 în stațiunile montane de pe Valea Prahovei a depășit orice închipuire și i-a lăsat cu gura căscată pe locuitorii orașelor din zonă. Oamenii spun că așa ceva nu au mai văzut niciodată. Turiștii veniți din București și-au petrecut vremea la cozi interminabile, fie blocați în coloane de mașini, fie la rând pentru telecabine sau telegondole.

Apogeul a fost atins duminică dimineața, când sute de persoane s-au înghesuit la coadă dis-de-dimineață, la telegondola din Sinaia. Rândul s-a format încă de la ora 7.30, scrie Digi 24. După 3 ore de așteptare, în jurul orei 10.30, oamenii au fost anunțați că duminică pârtiile sunt închise din cauza vântului prea puternic!

În zona Bucegilor, duminică a fost cod galben de vânt, așa că atât telegondola, cât și teleschiurile nu au putut funcționa. Pârtiile s-au închis, iar ultima zi a minivacanței de Anul Nou s-a încheiat “glorios” pentru sute de oameni care, după această mare dezamăgire, erau așteptați de alte ore lungi în coloanele de mașini de pe drumul de întoarcere.

Jurnalistul Cristi Dimitriu: “Așa aglomerație în Sinaia nu am văzut niciodată. Drumul spre Cota 1400 a fost închis că nu se mai putea merge. Parcau mașinile peste tot. La instalațiile pe cablu cozi imense“

Jurnalistul Cristi Dimitriu a relatat lucrurile pe care le-a văzut în Sinaia. Sâmbătă după-amiază, el făcea bilanțul zilei: “Așa aglomerație în Sinaia nu am văzut niciodată. Drumul spre Cota 1400 a fost închis că nu se mai putea merge. Parcau mașinile peste tot. La instalațiile pe cablu cozi imense. În Valea Soarelui s-a stat și 35 de minute la coadă, iar unii au stat la gondolă două ore.

Sinaia sâmbătă seara: blocată de mașini și sufocată de gaze de eșapament. Drumurile spre pârtii erau, la propriu, o mare de oameni

Restaurantele și terasele pline.

Majoritatea cu mască, dar foarte mulți fără. Distanțare fizică mai deloc.

Ca să ajung la pădure am luat-o pe străzi lăturalnice, dar și așa era poluare de la mașini și de la cohorte de ATV-uri care împuțeau aerul că nu au filtre. Cum ieșeam de pe drumurile de mașini era mai bine, inclusiv prin pădure, unde era pustiu. Turistul român e legat de mașină și se duce la înghesuială la gondolă.

Seara pe strada mea Aosta, coloană de mașini către centru și multe străzi blocate că se întorceau de la buluceală“.

Sâmbătă seara, Sinaia era „roșie” pe Waze. Utilizatorii aplicației știu ce înseamnă asta: blocaj total

După două ore, Cristi Dimitriu a adăugat câteva poze și o captură de Waze care arăta că în Sinaia totul este complet blocat: „Sinaia în seara asta!

Tot nu s-a terminat blocajul, mulți se duc spre București, dar au mai și rămas.

Miroase numai a gaze de eșapament și a fum de grătare. Aer de munte“.

Imaginile publicate de Digi 24 arată că, duminică, la Predeal a fost aceeași situație. Pe pârtia Clăbucet, care era deschisă, s-a înregistrat o aglomerație de nedescris.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here