Miliardarul chinez Jack Ma a criticat partidul și a dispărut din propriul show TV. Nu a mai fost văzut în public

0
4290
Jack Ma

Miliardarul chinez Jack Ma (56 de ani) a fost înlocuit din emisiunea „Africa’s Business Heroes”, un show de talent dedicat antreprenorilor, după ce a avut un discurs critic la adresa autorităţilor comuniste chineze.

Jack Ma a fost înlocuit din rolul de jurat al emisiunii, iar fotografia sa a fost scoasă de pe site-ul show-ului. Nu a mai apărut nici în clipul de prezentare al emisiunii.

Absența lui Jack Ma a venit la scurt timp după ce a criticat autoritățile de reglementare din China și băncile sale de stat, a transmis World Today News.

O ofertă publică de 37 miliarde de dolari a companiei sale Ant Group a fost suspendată după ce Jack Ma a ținut discursul. De atunci nu a mai fost văzut în public.

În urma discursului, Beijingul a declanşat o anchetă în legătură cu Alibaba, compania lui Ma, în privința unor presupuse practici monopoliste.

Un purtător de cuvânt al Alibaba Group, compania-fanion a lui Jack Ma, a declarat că miliardarul nu a mai apărut în finala show-ului de talente „din cauza programului încărcat”. Finala a fost înregistrată în noiembrie 2020 și va fi difuzată în primăvara lui 2021.

Averea lui Jack Ma este estimată la 50,5 miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here