„Comisie specială de anchetă pentru TVR și Radioul Public! Ajunge cu cenzura și propaganda PSD!”

1
1818
"Spectacolul" Revelionului 2021 de la TVR a fost unul care a oscilat între abjecție și propagandă. Emisiunea a fost "ținută" de conspiraționiști ca Mugur Mihăescu și Dan Bittman, iar bășcălia la adresa celor care respectă măsurile legale în pandemie a fost omniprezentă. FOTO: Aktual24.ro

“Programul de Revelion” absolut abject de la TVR a umplut paharul și pentru politicieni. Emisiunile pline de glume proaste și de atacuri la adresa adversarilor PSD l-au făcut pe Alexandru Muraru, deputat PNL, să anunțe că va propune înființarea unei comisii speciale de anchetă a situației de la TVR și Radio România. Alexandru Muraru vorbește despre un foarte lung șir de nereguli de la televiziunea și radioul publice.

Nu atât emisiunile de la Revelionul 2021 au generat aceste reacții, ci scandaloasa situație în special de la TVR. Televiziunea publică mănâncă de la bugetul de stat peste 100 de milioane de euro pe an, iar în schimb livrează emisiuni sub orice critică. În weekend, în prime-time, sunt difuzate festivaluri de cântece populare sau concerte cu Fuego, dar și filme vechi de 40 de ani, de propagandă național-comunistă.

Într-o epocă în care telespectatorii pot muta alege dintre zeci de posturi străine și românești și au opțiunea de a viziona filme de top pe HBO sau Netflix, postul național de televiziune propune pelicule precum “Burebista” (producție 1980) și “Dacii” (producție 1967), sub orice critică atât la calitatea imaginii, cât și la mesaj. Pe TVR se mai pot vedea filme de propagandă sovietică și tot aici, din când în când, este sărbătorită Ziua Rusiei și sunt difuzate interviuri cu ambasadorul acestei țări.

Seara, propagandiști aduși de pe la Antena 3 duc campanii furibunde împotriva președintelui Iohannis, a PNL și USR-PLUS. Este ușor de sesizat că, de foarte multe ori, mesajele acestor emisiuni sunt sincronizate cu temele în trend la Antena 3, care sunt setate de Dan Voiculescu.

De-a lungul timpului, presa a scris și despre contractele de colaborare pe sume exorbitante încheiate de TVR, din banii publici, cu personaje care urmează agenda oligarhilor: Mircea Dinescu, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu sau Doru Bușcu.

Mesajul postat pe Facebook de deputatul liberal Alexandru Muraru

Comisie specială de anchetă pentru Televiziunea Publică și Radioul Public! Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei PSD-iste și al deturnării din banii publici din aceste instituții

Situația din ultimii ani din televiziunea și radioul public trebuie urgent investigată oficial.

Ceea ce s-a întâmplat la cele două servicii publice de media în ultimii ani trebuie anchetat în detaliu, prin intermediul unei comisii de anchetă parlamentară înființată în acest scop.

Conform regulamentului Camerei Deputaților acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputați din două grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de îndată înființarea acestei comisii.

Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, știri și acțiuni sistematice croite pentru a proteja PSD și pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSd și de instigare a populației pentru nerespectarea măsurile de protecție împotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnări de fonduri, marginalizarea jurnaliștilor credibili și incomozi, invitarea cu predilecție a comentatorilor politici refuzați de alte posturi de media pentru conduita lor precară, cunoscuți ca vajnici apărători ai PSD, toate aceste lucruri și multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament.

Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficientă, acest lucru ar însemna că nu vom afla niciodată nivelul cenzurii, al propagandei PSD-iste și al deturnării din banii publici din aceste instituții.

Cele două instituții de media publice au purtat cu nerușinare o campanie de susținere a PSD în ultimii ani.

Prin conducerilor SRTV și SRR și prin cei care coordonau știrile și principalele talk show-uri, dar și prin alți pioni transformați în „realizatori” sau „producători”, în ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat în favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea României din UE, iar în ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor măsurilor administrative și medicale.

Publicul trebuie să afle realitatea din aceste instituții!

Jurnaliștii, angajații și colaboratorii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colțuri, în vreme ce deputații care vor compune comisia trebuie să solicite documente și expertize oficiale asupra contractelor, plăților, înțelegerilor încheiate de aceste două instituții.

Acest exercițiu de audiere publică din forul suprem al democrației ar fi o dovadă suplimentară că noua majoritate parlamentară este dispusă să facă ordine în instituțiile publice, să demareze reforme și să trimită pe cei vinovați în fața organelor de anchetă.

Spre exemplu, există jurnaliști dispuși să depună mărturie cum, ani de zile, știrile favorabile despre PNL și președintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare în audiovizual, făcute să cadă în irelevanță.

De asemenea, ceea ce s-a întâmplat la studiourile teritoriale, în evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial și financiar) de SRR și SRTV, trebuie, de asemenea, investigat în detaliu.

În altă ordine de idei, întâlnirile cu conducerea cu CNA reprezintă o iluzie că se va petrece ceva folositor pentru opinia publică, atât timp cât conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV și SRR, dat fiind că PSD este partidul care a impus cele trei conduceri“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here