joi, aprilie 18, 2024
AcasăPoliticăUSR-PLUS cere Primăriei Constanța să-și folosească bugetul excedentar pentru investiții și pentru...

USR-PLUS cere Primăriei Constanța să-și folosească bugetul excedentar pentru investiții și pentru a șterge urmele „dezastrului Mazăre”

-

Conducerea locală și consilierii municipali ai USR-PLUS au făcut publică o solicitare adresată Primăriei Constanța, în care cer ca importantul excedent bugetar actual, de aproximativ 35 de milioane de euro (plus ce vine la buget din piperatele noi taxe de parcare, care deja se strâng din luna iunie) să nu rămână nefolosit.

Se solicită ca banii să fie cheltuiți în proiecte de întreținere și înfrumusețare urbanistică, de remediere a efectelor  “Republicii Mazăre”, dar  mai ales în investiții de dezvoltare economică, socială, culturală și sportivă a Constanței.

Solicitarea publică a USR-PLUS Constanța, adresată Primăriei

“«Nu sunt bani la Primăria Constanța!». «Fondul pentru exproprieri de utilitate publică este insuficient!». Cam acestea erau răspunsurile stereotipe la începutul anului 2021, când doream să pregătim un buget pentru proiecte care să ducă la corectarea unor anomalii cu origini în perioada măzăristă.

Acum, la 30 iulie, ni se prezintă o execuție a bugetului local, pe primele 6 luni, cu excedent de nu mai puțin de 171.797.000 de lei, adică aproximativ 35 de milioane de euro!!!

- Advertisement -

Este clar că proiecția bugetului la capitolul încasări a fost deficitară, înregistrându-se de fapt aproximativ 100 de milioane de lei venituri din taxe și impozite peste cele prognozate. (De menționat că noile taxe din parcări sunt aplicate doar din luna iunie, iar veniturile colectate nu influențează prea mult cifrele prezentate ieri!)

Pe de altă parte, există și aproximativ 70 de milioane de lei cheltuieli bugetate neefectuate, dar doar dacă ne gândim la banii alocați pentru întreținerea spațiilor verzi și necheltuiți, ne putem facem o idee generală despre ce este vorba la acest capitol bugetar…

Este limpede că lucrurile nu pot merge așa înainte. Banii trebuie cheltuiți, banii trebuie pompați în economia locală, în proiecte multe, viabile și eficiente! Proiecte pentru bunăstarea și interesul general al cetățenilor acestui oraș.

- Advertisement -

Constanța are un grad foarte mic de îndatorare, cel puțin comparativ cu alte orașe din țară, dar, cu toate acestea, deocamdată nu este în stare să cheltuie nici banii din resurse proprii!

Este de neacceptat ca la finalul acestui an să înregistrăm din nou excedent bugetar, cunoscându-se toate aceste aspecte!

Iar rectificarea de buget propusă nu te duce cu gândul decât la excedent bugetar major la final de an!

Cineva din administrație trebuie să răspundă pentru un astfel de management defectuos, lipsit de viziune chiar și pe termen scurt, căci despre termen lung încă nici nu poate fi vorba!

Iar lucrurile trebuie corectate, urgent!

P. S. În tot acest timp, pe loturile de la «Lupoaică», în plin centrul orașului Constanța, se construiesc doi mastodonți de beton, deși departamentele de specialitate din Primărie au primit instrucțiuni scrise să elaboreze proiectul de expropriere pentru utilitate publică, încă din primul trimestru al acestui an!” 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tata era lider sindical al polițiștilor, fiica presta dansuri orientale și fura curent! Beizadeaua a fost parașutată în Poliție și la Transelectrica

* FOTO/VIDEO. Patronul restaurantului La Copac a fost complice la hărțuirea lui Dan Barna de către Oana Lovin! Horațiu Șerb a vegheat totul de la masa vecină. Fost consilier județean PRM, membru fondator al PRU, simpatizant AUR

* VIDEO. Oana Lovin, vuvuzeaua rusofilă, l-a hărțuit pe Dan Barna la restaurant. „Mănâncă ciorbă domnu’ Barna! Și alții n-au ce mânca acasă…”

* VIDEO. Mălin Bot, agresat la restaurantul anarhiștilor rusofili, la două zile după ce o pățise și Dan Barna. Ziaristului Bot i s-a interzis ceea ce videochatistei Oana Lovin i s-a permis: să filmeze

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Delirul putinist al lui Dan Puric: „Genocid! Guvern criminal! Ne-am lăsat corupți de toate infecțiile și proxeneții Europei!”

* AUR mai pierde un parlamentar. „Oastea lui Simion” a ajuns la „minus 3” în 8 luni. Surse: Anamaria Gavrilă va trece la PSD

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Greșeala fatală a lui Bin Laden: nu le-a luat un uscător de rufe celor trei neveste ale sale! Indiciul prin care a fost localizat de CIA

* Atleta răpită de KGB-iștii lui Lukașenko, pentru a fi repatriată forțat, s-a refugiat în Ambasada Poloniei de la Tokyo. Japonia îi acordă protecție

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Bietul oraș CONSTANȚA, atât de NĂPĂSTUIT pe vremea NENOROCITEI „Republici Mazăre” (2000-2015, apoi tot cu primar P.S.D. – fostul viceprimar din „echipa-Mazăre” – până în 2020!), are NEVOIE de RENOVĂRI-CAPITALE și INVESTIȚII-MASIVE, „CA-DE-AER”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -