USR-PLUS și PNL n-au reușit să meargă împreună la Constanța. Stelian Ion despre liberalii locali: „Lipsă de respect la adresa alegătorilor de dreapta, o abandonare a valorilor liberale!”

15
1452
Stelian Ion / Foto: Octavian-Mihail Șerbănescu, pentru Ziaristii.com

Stelian Ion, deputat de Constanța al Uniunii Salvați România și candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria municipiului Constanța, a transmis un nou comunicat de presă foarte dur la adresa conducerii locale a liberalilor.

Senatorul USR deplânge eșecul încercării de a se realiza, la nivelul orașului și al județului Constanța, o formă de colaborare electorală cu Partidul Național Liberal, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

În același timp, este apreciată poziția exprimată public a unor cunoscuți PNL-iști constănțeni, în sensul necesității realizării unui puternic pol electoral de centru-dreapta, după modelul celui reușit la București.

Stelian Ion:Pentru noi este clar că actuala conducere a PNL Constanța nu achiesează la acest proiect politic de a uni forțele de dreapta

Candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de primar al Constanței acuză conducerea locală a PNL de rea-voință și agresivitate la adresa sa și a formațiunilor pe care le reprezintă.

„Alegerile locale din această toamnă reprezintă o șansă istorică de a scăpa municipiul și județul Constanța de PSD și de tot ce înseamnă această cangrenă a corupției, hoției și incompetenței în administrația publică.

Conștienți de importanța acestui moment, am militat cu toată energia pentru coagularea forțelor de dreapta din Constanța, pentru ca Felix Stroe, Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu și gașca lor PSD-istă să plece acasă.

Pentru noi, USR-PLUS, este clar că actuala conducere a PNL Constanța nu achiesează la acest proiect politic de a uni forțele de dreapta. Cu părere de rău constatăm chiar rea-voință și agresivitate în ceea ce ne privește, după cum lesne s-a putut constata din pozițiile publice ale liderilor PNL Constanța.

Pentru noi nu este un capăt de drum, ba din contră. Mergem mai departe și mai determinați ca niciodată.”

Există și oameni curajoși și de caracter  în PNL, oameni care nu se tem să spună lucrurilor pe nume atunci când politicul deraiază de la regulile corectitudinii și transparenței”

Liderul constănțean al USR salută opiniile unor fruntași PNL din orașul și județul Constanța, care se delimitează de abordarea conducerii liberale locale în privința raporturilor cu USR-PLUS și PSD.

„Vedem însă că există și oameni curajoși și de caracter în PNL, oameni care nu se tem să spună lucrurilor pe nume atunci când politicul deraiază de la regulile corectitudinii și transparenței. Salut în acest sens gestul vicepreședintelui PNL Constanța, George Muhscină, de a demasca public înțelegerile subterane din partid, acesta acuzând în mod deschis «înțelegerile» și «cooperativele» din PNL și PSD care lucrează cot la cot pentru a-i păstra pe Făgădău, Țuțuianu și Felix Stroe la putere.

Este un act de curaj și dovada clară că membrii PNL nu pot fi captivi la nesfârșit deciziilor de partid care nu-i reprezintă și nu le fac cinste.

De-a lungul timpului am avut un dialog bun cu unii dintre liberalii constănțeni, iar pe alții i-am apreciat, fără a avea o comunicare directă. USR-PLUS și PNL chiar am promovat un proiect comun referitor la bugetarea participativă, la care au lucrat membrii ambelor formațiuni.

Oameni precum Adriana Arghirescu, Mihaela Andrei, Bogdan Bola, Bogdan Barață, Costin Avătavului și alții au fost și pot fi parteneri de dialog valoroși, cu care sunt convins că vom putea face o echipă bună pe viitor, indiferent de poziționarea fiecăruia în campania electorală.” 

„Pentru unii lideri din PNL au fost mai importante jocurile politice, aducerea în față a unor politicieni expirați” 

Avocatul constănțean încheie pe un ton optimist, totuși, diatriba sa la adresa liderilor PNL Constanța, sperând că va veni, cât de curând, ziua în care se va realiza aici coaliția dreptei politice.

„Ne-am fi dorit pentru municipiul Constanța și pentru județul Constanța o echipă tânără și puternică, un tandem între PNL și USR-PLUS, care să pună în valoare tânăra generație și cu care să spulberăm PSD-ul.

Conducerea PNL nu a vrut. Pentru unii lideri din PNL au fost mai importante jocurile politice, aducerea în față a unor politicieni expirați.

Să promovezi în anul 2020 un personaj politic obscur, îmbogățit din contracte cu statul, cu prietenii strânse cu PSD-iștii, precum Mihai Lupu, este o jignire la adresa tuturor oamenilor de dreapta.

Să propui pentru Primăria Constanța exact varianta care a pierdut alegerile în 2016 în fața unor candidați slabi și nu a dovedit nimic ca parlamentar este o eroare gravă.

Să te pui la masă cu o persoană condamnată penal pentru a mai ciupi niște voturi de la o minoritate etnică este scandalos.

Să susții candidatura unor persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni este o lipsă de respect la adresa alegătorilor de dreapta, o abandonare a valorilor liberale.

Cred în puterea exemplului și în onoare și de aceea cred că alături de liberalii adevărați, indiferent de partidul din care fac parte, vom putea pune în mișcare cât de curând proiectul de coalizare a dreptei în județul Constanța.

Alături de adevărații oameni de dreapta sunt convins că ne vom putea croi drum prin încrengătura de interese, abuzuri și trădări prin care PSD dorește să controleze în continuare Constanța.”

Stelian Ion

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tribunalul confirmă abuzul grav comis de Mafia de la Voluntari împotriva USR-PLUS. Pandele a încercat să scoată Alianța de pe buletinul de vot

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

15 COMENTARII

 1. Stelian Ion are probleme pt ca a mintit ca sa obtina o locuinta de la ANL! Adica e un jeg! Adica e doar un neo-marxist obisnuit! Adica comuist vopsit – ca sa fie votat de prosti! Si prapaditii astia se dau ca fiind de dreapta! SCARBA MAXIMA!

  • Vă urez succes în a-l vota pe idolul dvs Făgădau, d-le Gladiator! Și aveți mare grijă să nu vă sufocați cu propria „scârbă”…
   Într-adevăr, prin toate dejecțiile aruncate pe acest site, dvs ne-ați demonstrat că sunteți un adevărat „luptător” de dreapta. Ar fi mult mai bine dacă ați lăsa acest spațiu liber de comentariile dvs (im)pertinente, pentru a putea fi igienizat. Mulțumesc.

  • „Șarlatania constă în patru acțiuni clare ca lumina zilei: 1) a încheiat un contract de chirie cu propriul tată, pe un spațiu ridicol de 7,5 metri pătrați, pentru a obține punctajul maxim; 2) a depus documente medicale pentru o boală care nu se încadra la handicap grav, așa cum a fost bifat în dosarul întocmit de regia unde lucra mama lui; 3) a depus adeverințe de venituri incomplete și mai mari decât cele prevăzute de lege; 4) a fost înregistrat ca angajat al unei instituții, deși era avocat conform adeverinței de la barou.
   În termeni juridici, asta se cheamă înșelăciune, fals și uz de fals. Din fericire pentru actualul politician, faptele s-au prescris. Deci nimeni nu-l mai poate cerceta, judeca sau pedepsi.

   Dar probabil cea mai mare minciună este însăși cererea completată cu mânuța lui de tânărul avocat de altădată. În care solicitantul cerea o locuință pentru a-și întemeia o familie, pentru ca ulterior să adauge la dosar acte medicale pentru caz de boală.

   În Constanța, orașul pe care Stelian Ion ar vrea să-l conducă după alegerile de luna viitoare, lucrurile se știau mai demult. Se vorbea, pe la colțul străzii, despre relația lui cu fostul baron Radu Mazăre, al cărui reprezentant a fost în câteva procese.

   Inclusiv în procese contra jurnaliștilor. Așa cum se știa că, între timp, a fost favorizat de actualul său contracandidat Decebal Făgădău, moștenitorul lui Mazăre, într-un schimb avantajos de locuințe ANL, de la periferie în buricul târgului.”
   De pe Newsweek, bibicule!

 2. USR a preluat de mult metehnele psd-ului, ei vor alianță dar numai ei să fie șefi, din sondajele văzute din presă candidatul pnl are mai multe șanse, dar dl av găsește chițe ca și psd, din păcate acest partid care dădea speranțe de nou se întoarce la vechi și se luptă pentru ei înseși ca și Băsescu.

  • Corect, bravo! Sa ne amintim si de legile lor de kakao – aia cu 35 de decibeli maxim – pai un frigider mai vechi e destul de zgomotos! Era necesara o asemenea lege, ca sunt multi nesimtiti cu bormasini in blocuri – dar trebuia pus pragul mai sus – la 60 decibeli de exemplu… dupa aceea legea cu mirosurile – alt cretinism – pai in blocurile comuiste in care sta o mare parte a populatiei tot trebuie sa gatesti – tocanite, sarmale, chiftele – oricum va mirosi, miroase si la case, ca romanul nehalit e frate cu gratarul, micul si ceafa de porc! Babele care lasa usa deschisa la apartamente nu o fac pt aerisire, o fac de curiozitate, sa traga cu ochiul, ca de aia sunt babe… adica ei se ocupa in Palavrament de kakaturi comunistoide! Nu mai vb de madame Presada – asta nu are treaba cu romanii din Basarabia, ea vrea sa aiba grija de milioanele de pomanagii rromi! Ia-i acasa pe toti, fa Presada, sa nu-i mai hranesc din taxele mele!

   • Stimate domn. Numai în blocurile „comuiste” (cum spuneți dvs) se gătește? Dvs nu mâncați, chiar dacă locuiți la vilă? Ah, poate vă permiteți să serviți masa la restaurant, ca orice bun patriot pesedist din minunata noastră țară…

    • Încă ceva, domnule „fin analist” : vă urez să ajungeți și dvs la vârsta la care să se spună că sunteți „moș” și puștii obraznici și ne-educați ai acelor vremuri să-și bată joc de dvs…

  • Si sa nu uitam de tov Clotilde – aia care incasa milioane de euroi de la Bechtel – pt autostrada Transilvania – aia inexistenta! De ce nu se duce coana mare in Franta – ca o asteapta si securistul Ciolos si Macrou comuistul – cu bratele deschise! Sa renunte la misiunea ei de aici… poate are ceva mai bun de facut in fostele colonii – de exemplu in Mali!

 3. Sperăm, din tooooot… „puțu’-găndirii” (da’ și al „simțirii” – Sic! –…), că INTELIGENȚII (!) cititori ai „site”-ului „ZIARISTII.COM” (de altfel: MAJORITARI, în mod EVIDENT!) au sesizat… FINA IRONIE a Domnului care semnează (AICI!) „Camelian Propinatiu”!

  Pentru ceilalți (puțini…, ULTRA-minoritari…, sărăcuții de dânșii…), ne facem datoria de a… SEMNALA: a fost / este vorba despre o… IRONIE!
  (FINĂ, așa cum am menționat!)

  Șiii… îi MULȚUMIM, Domnului „C.P.”, (ȘI!) pentru această postare, de tip „comentariu(-la-articol)”!
  (SINCER) RESPECT!!!

  • Cu adevărat, abia acum, datorită unor ziariști din București, de la o franciză a unei celebre publicații americane, am reușit și noi să ne „luminăm” cum stau lucrurile cu… HOȚIA-GENERALIZATĂ (!) care a domnit, în ultimile trei decenii, în orașul și județul Constanța!

   Am scris, ca proștii (că altfel nu putem să spunem…), timp de 30 de ani, sute (să fie chiar un număr cu patru cifre?!…; cine mai știe?!…; cine le mai numără acum?!…) de articole despre flota-pierdută, portul-semiabandonat, litoralul-siluit (din toate punctele de vedere), orașul-jupuit, judeuțul-devastat s.a.m.d.

   (DE)GEABAAA!!!
   Cum spuneam, abia un domn originar de prin Buzău (de unde și vorba aiaaa…, că de pe margine se vede mai bine jocu’…), dacă am înțeles noi bine…, a venit acu’ și ne-a descuiat bostanu’: garsonierele A.N.L. au fost CHEIA-PROBLEMELOR, ele fost-au CAUZA nenorocirilor care ne-au adus pe noi, constănțenii, „la-coada-cozilor” într-o țărișoară care, oricum, numai vreooo… „frunce(a-Europei)” nu e, sărăcuța de dânsa!

   • Cât despre subiectul în sine, adică garsonierele și apartamentele A.N.L. (în special cele din cartierul de „fitze” „Faleză-Nord”, că pentru alea mai de pe laaa… „cucurigu’ „, de pe la Poarta-6-a-Portului, n-a fost prea mare bătaie!), sunt necesare câteva precizări:

    1. CA ȘI ÎN RESTUL ȚĂRIȘOAREI (!), ȘI în Constanța locuințele A.N.L. s-au repartizat pe bază de punctaje și, bineînțeleeeees…, MAI ALES (!), de… „P.C.R.” (Pile-Cunoștințe-Relații)!;

    2. CA PESTE TOT (!), beneficiarii repartițiilor de tip… „P.C.R.” (!) au fost și sunt… DIN TOATE (!!!) PARTIDELE, foste sau actuale!
    Ba chiar, aici, la Constanța, întâmplarea – sauuu… nu?!? – face ca cele mai multe locuințe de-astea, în „zonele-bune”, să fi fost date unor membri (unii chiar… „fruntași”!) sau măcar „simpatizanți”/”apropiați” TAMAAAAN aiiii… partidului care a COMANDAT (!) preluarea, reluarea, reîncălzirea… SUPEI-(ULTRA)SLEITE (!!!) inițial oferite opiniei-publice de către… P.S.D., cu luni bune în urmă!
    (Ne referim, desigur, la cele două teme-de-atac la adresa liderului U.S.R.-ist Stelian Ion: garsoniera A.N.L. și faptul că atunci când era avocat-asistent/stagiar i-au fost repartizate de către casa de avocatură două dosare în care era Radu Mazăre implicat, de parcă un stagiar ar putea să refuze ceea ce-i dă să lucreze „maestrul” său; întrebați orice avocat dacă acel asistent/aspirant… selectiv va mai fi primit de cineva să-și parcurgă perioada de stagiatură, OBLIGATORIE pentru a ajunge în barou!)

    • Ca să concluzionăm: ne bucurăm că am dat (ÎN SFÂRȘIIIIIT, după 30 de cazne în presa de toate felurileee…, acu’ putem să ne apucăm deee „o-meserie-cinstită” – Sic! –, la bătrânețe…, că-n fond… niciodată nu-i prea târziu, nu-i așa?!…) de… EXPLICAȚIA tuturor nenorocirilor care au DISTRUS județul și orașul în care bunicii noștri s-au stabilit în 1920, locuind aici trei generații ale familiei noastre…, taman în zona unde… are S.I. garsonieră A.N.L., adică în fosta pitorească mahala de pe malul mării „Tăbăcărie”/”Trei-Papuci”, care, după ce a fost năpădită de blocuri, începând din 1980 (ideea devenită chiar obsesie a lui Ceușescu PERSONAL: să vadă… marinarii străni, din rada portului, și turiștii străini, ăăă…, asteeaaa…, „semețele blocuri ale socialismului, construite pentru oamenii-muncii”!) se numește, snob-pretențios-„fitzos”… „Faleză-Nord” (sau, cum îi spun, cu mare făloșenie – !!!!!! – neamurile Simonei Halep sau ale lui Gică Hagi, triburi care au devenit majoritare în cartier!,… „FaleȚa-NordU” – Sic! –).

     Așadar, e clar acum: TOATE (dar știți, chiar ABSOLUT TOATEEEEE!) BANDITISMELE din Constanța (oraș și județ), dar și din întreaga „biată țărișoarăăă” au fost comise, în ultimile trei decenii cel puțin, de către… U.S.R., aici în frunte cu ODIOSUL S.I.!!!
     (Ce dacă ăștia au apărut de numai patru-cinci ani…, ei sunt de vină pentru tot ce s-a făcut rău după 1990!)

     Peee… RUG (Sic!), cu ei, cu lacheii lu’ Gică Soroș și Bilică Geiț!!!

     Aaaa…, șiii…, să nu uităm: „COPOSU E DE VINĂ!”, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

 4. Nu sunt constantean dar urmaresc situatia.
  Pacat de orasul acela. Cladiri de o frumusete extraordinara, arhitectura meridionala, au fost lasate sa se prabuseasca sau sant in ruina.
  Acolo pana nu se sparge mafia imobiliara nu se poate reda maretia de altadata a orasului.
  Tare mi-e teama ca din cauza unor orgolii prostesti, orasul o sa incapa iar pe mana borfasilor psd-isti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here