Acasă Justiție USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. "Avem şansa de a avea...

USR o susține pe Kovesi la Bruxelles. „Avem şansa de a avea o româncă procuror european. O va sabota Guvernul?”

„Acum să vedem patriotismul PSD. Avem şansa de a avea o româncă procuror european. Codruța Kovesi. O va sabota Guvernul?”, scrie deputatul Cristian Ghinea (USR), care publică și comunicatul emis de partidtul său.

Comunicat USR

„USR susține candidatura lui Kovesi pentru postul de procuror european.

Uniunea Salvați România va transmite europarlamentarilor și grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror european.

Selecția Laurei Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european, care va ajunge la vot în Parlamentul European, este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică.

Laura Codruța Kovesi a fost cel mai eficient procuror-șef al DNA, judecând după rezultatele instituției și după distincțiile primite în ultimii cinci ani. DNA a devenit o instituție-model în lupta anticorupție nu doar în România, dar și în toată Europa. Încrederea publicului în DNA a crescut proporțional cu rezultatele și a scăzut după revocarea din funcția de procuror-șef a Laurei Codruța Kovesi.

Uniunea Salvați România consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și coaliția PSD-ALDE au forțat revocarea Laurei Codruța Kovesi, fără avizul CSM, pe baza unui raport încropit din titluri de presă, fără nicio consistență juridică. De altfel, Laura Coduța Kovesi a făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la revocare, iar miza procesului este foarte importantă, astfel încât pe viitor niciun alt procuror să nu mai fie supus unui astfel de abuz.

Uniunea Salvați România cere Guvernului României să dea dovadă de patriotism, așa cum clamează, și să susțină o româncă pentru o poziție atât de importantă la nivel european.”

CITIŢI ŞI:

Tudorele, ai aflat? Kovesi, locul 1 la concursul pentru postul de procuror-şef al UE!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

Tudorele, Kovesi te-a revocat deja!

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

Şoc la Antena 3! Fosta avocată a lui Dragnea: „Doamna Kovesi va câştiga la CEDO”. Țipete, proteste, vociferări

Tudorel e în perfuzii! CEDO a admis „în principiu” sesizarea lui Kovesi privind revocarea de la șefia DNA

loading...

5 COMENTARII

 1. Sustin Codruta din suflet , sînt mîndra cu ea ,speram de data asta în bine , este un om cu coloana vertebrala ,preparata , vorbe putine multe fapte ,succes doamna Kovesi 😍😘😊

 2. NB.-Sa speram, sa fie verticala in lupta impotriva coruptiei,la nivelul Europei! Cred ca a acumulat destule experiente in Romania si bune si rele! SUCCES IN LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI,A HOTILOR SI PUNGASILOR!

 3. URGENT!!!!!
  Lipsa de scrupule a lui T Toader nu poate fi pusa la indoiala. Se vor preta la cata ticalosie e necesara.
  Trebuie opriti!
  Urgent trebuie deschisa o PETITIE impotriva acestui abuz comis de Toader si de suustinere a d-nei Kovesi.
  Primele semnaturi trebuie sa fie ale presedintelui, procurorului general – ca cetateni, ale sefilor partidelor, magistrati si trebuie semnata de cat mai multi cetateni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările