Cioloş: „Suntem în criză. Încă nu-i târziu să evităm tăierile de pensii şi salarii. Dar nu cu acest guvern, care a pierdut hăţurile”

2
9165

Dacian Cioloş şi-a intrat rapid în rolul de lider al alianţei „2020 USR – PLUS”. Într-o intervenţie la Digi 24 i-a pus la punct pe cei care încearcă să atace tinerele partide ce ameninţă „establishment”-ul politic uzat şi tot mai anchilozat. Dar tot el a lansat un apel către toate forţele politice responsabile pentru a salva ce se mai poate salva din economia României. Altfel va fi de rău.

  • E nevoie de o nouă religitimare populară a parlamentului, actuala guvernare a compromis totul, inclusiv relaţia cu partenerii occidentali. Suntem în plină criză bugetară, dar încă mai putem evita o criză economică. Pentru asta însă, e nevoie de alegeri anticipate. Guvernul a pierdut hăţurile.
  • Găsesc bani tot mai greu pentru pensii şi salarii. Băncile nu mai împrumută guvernul României, au luat bani cu dobânzi aproape duble faţă de ţările vecine. Creşti pensiile, creşti salariile, dar nu creşti bunăstarea. Îndatorăm generaţiile care vin pentru a plăti aceste pensii şi salarii, importăm mai mult, deci ducem banii tot în afară, nu în ţară.
  • Putem să mai salvăm economia. Încă nu e târziu să păstrăm actualul nivel al pensiilor şi salariilor. Nu credem că e nevoie de tăierea lor, încă se mai poate salva economia. Dar cu cât vom amâna mai mult o schimbare, cu atât va fi mai greu să evităm măsuri dureroase.
  • Dar dacă lucrurile continuă așa, riscăm să plătim prea mult. Și soluții sunt. Trebuie să trecem de la modelul ăsta economic bazat pe consum pe un model economic bazat pe investiții ca să putem plăti pensiile și salariile.
  • Eu nu cred că nu ar trebui să reducem pensiile și salariile, noi nu vom avea în vedere să reducem pensiile și salariile dacă am putea lua la timp niște măsuri care să crească investițiile, să creăm locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite, să oprim hemoragia asta de forță de muncă din România care pleacă în exterior.
  • Să avem locuri de muncă bine plătite și în felul acesta să avem intrări la buget, să putem plăti pensiile și salariile și să relansăm economia.

2 COMENTARII

  1. Aici e o problema, trebuie ca acest guvern incompetent sa ajunga el sa taie pensii si salarii, altfel am un sentiment de deja-vu, cu un partid care a trebuit sa redreseze corabia si in final s-a desfiintat. A platit pacatele altora iar PSD a inflorit din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.