USR Constanța denunță masiva distribuire a banilor publici, de către primarul PSD, către cluburi sportive private

6
1378
Stelian Ion, președintele USR Constanța / Foto: Octavian-Mihail Șerbănescu (pentru Ziaristii.com)

USR Constanța protestează față de intenția primarului PSD din orașul-port, Decebal Făgădău, de a aloca, în plină criză pandemică, uriașa sumă de 4,3 milioane de euro, din bugetul municipiului, pentru cluburi sportive private. 

Candidatul USR la Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a prezentat cazul în ultima sa conferință de presă, dar l-a denunțat și prin comunicate de presă.

Dezvăluirile lui Stelian Ion

* „Această masivă risipă de bani are loc în timp de școlile – inclusiv spațiile lor de sport -, ca și terenurile și bazele sportive publice, sunt lăsate în paragină!”

* „În condițiile unui buget local evident aflat în dificultate, deficitar din cauza pandemiei Covid-19, prioritățile primarului Decebal Făgădău de cheltuire a banilor constănțenilor ar trebui să fie cu totul altele. Bugetul local trebuie utilizat pentru investiții și cheltuieli realizate în interesul general al constănțenilor.”

* „Ne așteaptă un sfârșit de an extrem de dificil, din perspectivă epidemiologică. Este nevoie ca fondurile bugetului local să fie orientate către domeniile unde este mai mare nevoie, prioritare fiind sănătatea și educația.”

* „Spre exemplu, sunt necesare investiții majore în unitățile de învățământ, în situația în care noul an școlar ar începe atât în condiții normale, cât și într-un sistem hibrid sau exclusiv online.”

* „În acest context, vor crește, cu siguranță, și necesitățile financiare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii pentru personalul angajat, preşcolari şi elevi, cheltuieli care, conform Legii educației, trebuie asigurate din bugetul local.”

* „Să nu uităm, de asemenea, că, în condițiile în care primarul Decebal Făgădău dorește să aloce această sumă uriașă unor cluburi sportive private, există încă foarte multe unități de învățământ din municipiul și județul Constanța care nu dețin terenuri sau săli de sport. Oare câte asemenea amenajări s-ar fi putut realiza cu cele 4,3 milioane de euro?”

* „Nu suntem împotriva sprijinirii performanței sportive la Constanța. Dimpotrivă! Dar considerăm că aceasta este posibilă și puternic încurajată, în primul rând, prin investiții serioase în infrastructura sportivă pentru copii și tineri, prin creșterea, lărgirea accesului la aceste facilități. Așa vor fi create adevărate pepiniere și premise pentru performanța sportivă.”

* „Sunt prea multe terenuri de sport, baze sportive și locuri de joacă lăsate în paragină în orașul și în județul Constanța, pentru a ne permite luxul de a cheltui banii constănțenilor în interes privat.”

* „Această sumă enormă ar trebui să fie orientată către investiții și cheltuieli realizate în interesul general al constănțenilor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

* Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

6 COMENTARII

 1. Asa ar avea sanse USRPLUS, daca ar demasca lucruri sa vada oamenii ca ei sustin cauza cetateanului imbrobodit de zeci de ani de spertzarii postdecembristi ce fac doar o fatzada din schimbarea de regim si profita de letargia maselor iesite din comunism unde rezolva tatucu’ TOTUL!

 2. RO n-are mare fotbal, dar investeşte imens în stadioane. După ce n-au valorificat pentru imagine turistică 30 de ani Casa cu Lei, Vila Şuţu şi Cazinoul, localnicii ar trebui să ceară candidaţilor şi ceva deosebit, ceva ca-n Bilbao, o clădire cu arhitectură contemporană pentru Muzeul lor de Artă, cel mai valoros de la Marea Neagră.

 3. Pentru Doamna Adriana Negruti, cu (mult!) respect:

  La CONSTANȚA, Alianța U.S.R. – PLUS stă BINE în municipiul-reședință/capitală-de-județ, unde candidatul lor la Primărie, deputatul STELIAN ION, este PESTE cel al P.N.L., Vergil Chițac!

  În județul Constanța, Alianța are organizaii și, implicit, candidați în 33 de U.A.T.-uri, din cele 70 câte sunt în total…
  În multe localități, în special în orașe și în comunele mari sau apropiate de municipiul Constanța, au mari șanse de a scoate consilieri-locali, iar în vreo două-trei chiar speranțe (justificate!) să câștige Primăria!!!

  Să ținem cont de faptul că la „Europarlamentare” U.S.R. și PLUS aveau doar… 11 (unsprezece!) organizații locale în tot județul și, totuși, au luat cele mai multe voturi!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here