Unde poți urmări, în timp real, harta interactivă a țării cu tipurile de vaccinuri disponibile în centrele de vaccinare și locurile libere

1
2882

Românii dornici să se vaccineze împotriva Covid pot urmări centrele disponibile și tipurile de vaccin disponibile – Pfizer, Moderna sau AstraZeneca – pe o platformă independentă, creată de un grup de sibieni.

Site-ul vaccin.live nu este oficial, dar furnizează aproape în timp real informațiile pe care platforma oficială a STS, https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, nu le oferă.

Portalul vaccin.live folosește informațiile oficiale disponibile pe platforma guvernamentală, dar într-un mod mult mai prietenos cu utilizatorii.

Administratorii site-ului subliniază că nu sunt platformă oficială, ei ajutând doar oamenii să găsească mai ușor centrele de vaccinare unde se găsesc locuri libere și tipurile de vaccinuri disponibile.

Platforma oficială este mai greoaie și nu permite vizualizarea interactivă a locurilor pe județe și nici tipul de vaccin la care te programezi. Acesta se poate deduce doar din data de rapel – Pfizer și Moderna au rapelul la 3 săptămâni, AstraZeneca la 67 de zile.

Cine nu dorește să se vaccineze cu AstraZeneca e astfel obligat să-și anuleze programarea inițială și s-o ia de la capăt, pe bâjbâite, sperând că va nimeri la un centru unde sunt vaccinuri Moderna sau Pfizer. Site-ul vaccin.live scutește acest chin, permițând programarea direct la vaccinul dorit.

Ce spun administratorii despre site-ul vaccin.live

„Am dezvoltat această platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune
privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.

Echipa VACCIN.LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.

Așadar userul/persoana interesată, poate vizualiza prin simpla accesare site-ului în primul rând dacă sunt locuri disponibile iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional si SMS.

VACCIN.LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.

Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25

Nu suntem entitate oficiala. Sursa date: #ROVACCINARE.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.