Un ziarist sportiv din Valencia a luat virusul în Italia, la meciul cu Atalanta. „Mă simt perfect, am fost la medic din responsabilitate. E ca o gripă normală”

0
1035

Spania a intrat şi ea pe harta europeană a ţărilor lovite de expansiunea virusului gripal Co-vid 19, care a făcut ravagii în China, dar care se extinde acum cu repeziciune mai mare în Europa decât în ţara de origine a focarului.

Până în acest moment, în ţara din Peninsula Iberică sunt înregistrate deja 15 cazuri de persoane infectate cu virusul periculos. După Madrid şi Barcelona, a venit şi rândul celui de-al treilea oraş ca mărime din Spania să intre pe lista celor care au persoane infectate.

Primul caz din Comunitatea Valenciană este cel al unui jurnalist sportiv în vârstă de 44 de ani, care a fost la Milano săptămâna trecută pentru a relata despre meciul de Champions League dintre echipa din oraşul său şi Atalanta, în primul tur al fazei eliminatorii din „optimi”.

Crainicul a fost internat joi dimineaţă după ce s-a întors cu simptome specifice şi a ieşit pozitiv în analizele medicale. Rămâne izolat în spital și tratat, dar asigură populaţia locală că este în stare bună și transmite mesaje de încurajare.

„Sunt perfect. Am simptomele unei gripe normale, dar nimic mai mult. Sunt bine, sunt calm și sunt foarte bine îngrijit. Din spirit de responsabilitate am fost la medic și am fost trimis la spital pentru a fi testat. Fusesem la Milano și cred că obligația mea era să fac asta. Ieri nu am mers la serviciu. Într-adevăr, simptomele pe care le-am avut nu mă împiedicau să merg la muncă, dar am făcut testele din pură responsabilitate. Să nu se alarmeze nimeni, sunt în stare perfectă”, a încheiat el, potrivit Las Provincias.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre alte persoane infectate, în special despre un pacient mai în vârstă, din regiunea capitalei Madrid.

Este vorba de unul dintre cei patru noi pacienţi depistaţi infectaţi în ultimele ore, care se află în stare gravă în acest moment, după cum au anunţat autorităţile sanitare locale.

Evident, e posibil să apară şi morți”, a declarat Fernando Simón, directorul Centrului pentru coordonarea alertelor și urgențelor medicale din cadrul Ministerului Sănătății.

„Nu este o boală gravă, dar nu este nici banală. Produce un anumit nivel de impact letal. Evident, dacă există cazuri cu factori de risc, este posibil să apară la un moment dat şi decese în țara noastră”, a mai spus oficialul din Ministerul Sănătăţii, citat de El Pais.

Simón a explicat că „scenariul evoluează foarte repede, în principal în Italia și, prin urmare, și în Spania”, în timp ce, „în China există o tendință foarte favorabilă, care reduce exportul de cazuri în restul lumii”.

Yolanda Fuentes, directorul general al Sănătății Publice din Madrid, a explicat că pacientul, în vârstă de 77 de ani, aflat într-o stare gravă, a fost internat în spitalul din Torrejón de Ardoz pe 15 februarie.

Ca şi în cazul pacientului din Sevilla, care nu a călătorit în afara ţării, şi în acest caz se poate spune că „nu este exclusă o contagiere locală, deoarece niciunul dintre pacienţi nu a călătorit în afară”, a mai spus Yolanda Fuentes.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ştefănescu, suspect la DIICOT: „Vânătoarea de PSD-iști a început în forță, se vede cu ochiul liber”. Cum mai e cu… „pentru că putem”?

* Spania anunţă primul caz de infectare cu coronavirus local: bolnavul nu a călătorit nici în China, nici în Italia!

* Ce tipuri de barbă favorizează coronavirusul

* Nicuşor Dan mulţumeşte PNL pentru susţinerea candidaturii sale şi anunţă primele planuri pentru un altfel de Bucureşti

* CTP despre decizia PNL de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Firea nu mai doarme liniştită”

* Propaganda rusă cere suspendarea lui Iohannis pe două voci: Sputnik și Teodorovici. Motivul: Florin Cîțu, inamicul Moscovei

* Gata cu clanul de la Voluntari! Orban a anunţat de ce îl susţine PNL pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Am făcut un sacrificiu pentru binele Bucureştiului”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here