Un tren cu 25 de vagoane a deraiat în judeţul Suceava, din cauza traverselor putrede

1
1110

Aşa cum ne-a obişnuit, CFR merge din victorie în victorie. Ultima ispravă a avut loc lângă Rădăuţi, la Dorneşti, în judeţul Suceava, unde un tren al CFR Marfă a sărit de pe şine. Totul s-a întâmplat pe un pod de cale ferată, aflat în curbă. Cauza accidentului au fost traversele putrede, care nu au putut să susţină greutatea şi presiunea sutelor de tone.

Tren CFR Marfă, deraiat la Dorneşti, în judeţul Suceava (sursa foto: Facebook)

Trenul CFR Marfă, compus din 25 de vagoane şi o locomotivă, transporta material lemnos, prelucrat la fabrica Schweighofer din Dorneşti. Înainte de a intra în gara din localitate, locomotiva şi patru vagoane au sărit de pe şine. Consecinţă a şocului extrem de violent, unul dintre vagoanele afectate s-a răsturnat. Ancheta preliminară a scos la iveală faptul că principala cauză a accidentului sunt traversele de lemn putrede, care nu au mai putut să susţină greutatea garniturii.

Vagon răsturnat, parte a garniturii de tren deraiate (sursa foto: Facebook)

În urma accidentului, traseul feroviar Suceava – Putna a fost blocat, iar cursa CFR Călători care face conexiunea pe această rută a fost anulată. Precizăm că opt garnituri folosesc zilnic acest traseu, acum închis. Până la eliberarea căii ferate, CFR a pus la dispoziţia călătorilor microbuze de transport persoane.

Linia ferată Suceava – Putna, blocată în urma accidentului feroviar (sursa foto: Facebook)

Nu este prima dată când pe calea ferată din apropierea localităţii Dorneşti se petrec astfel de accidente. Din păcate, la nivel naţional, infrastructura CFR este periculoasă, în cel mai concret mod. Hora morţii trenurilor care sar de pe şine a devenit, în ultimii doi ani, tot mai prezentă. Lipsa investiţiilor, cumulată cu furtul şi corupţia ultimilor 30 de ani, au transformat trenurile CFR, atât Marfă, cât şi Călători, în adevărate capcane pentru cei care mai au curajul să le folosească.

(Paul Palencsar este teolog ortodox, jurnalist şi realizator de film documentar)

CITIŢI ŞI:

* Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Dincă a acționat ca un monstru și pentru că vecinii săi sunt oameni de nimic. Umblă beți tot timpul, inclusiv la audieri

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Eu îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

Se complică situația celor peste 400.000 de români din Marea Britanie. Brexit-ul dur va elimina libera circulație

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.