Un polițist rus a fost concediat pentru că le-a povestit jurnaliștilor cum colegii săi au falsificat un dosar penal. Agenții FSB au percheziționat sediul redacției și au cerut ștergerea interviului

1
1997
Anton Semionov, polițistul înfrânt de mfia de stat din Rusia

Caz halucinant în Rusia: căpitanul de poliție Anton Semionov, fost șef al Departamentului de control al drogurilor din cadrul Secției de poliție Leninski, orașul Ulianovsk (locul de naștere al bolșevicului Vladimir Ilici Lenin), și-a pierdut locul de muncă după ce le-a povestit jurnaliștilor locali cum colegi de-ai săi au falsificat un dosar penal.

Superiorii lui Anton Semionov l-au concediat pe acesta „în legătură cu o încălcare gravă a disciplinei oficiale”, dar și pentru că a îndrăznit să apeleze la presă!

Mai mult, ofițerii FSB au descins ulterior la redacția ziarului din Ulianovsk pentru percheziții, iar Ministerul regional al Afacerilor Interne a cerut ștergerea tuturor textelor postate pe site. Informațiile au apărut pe portalul publicației online Idelreal.org.

„Un angajat al Ministerului Regional al Afacerilor Interne m-a abordat și mi-a cerut să «negociez» cu un cetățean pe care-l cunoșteam, pentru a-și asuma o faptă pe care nu a comis-o”

Semionov a lucrat în Ministerul Afacerilor Interne din 2014. Și-a început serviciul în Departamentul de Investigații Criminale. În 2018, el a obținut un transfer la Departamentul de control al drogurilor. Iar în vara anului trecut a ajuns șef de secție. Povestea lui a apărut în presa locală pe 19 noiembrie 2022, când publicațiile ruse scriau cum un ofițer de poliție încearcă „să combată sistemul”.

Ofițerul de poliție Anton Semionov: „Pe 10 august, un angajat al Ministerului regional al Afacerilor Interne m-a abordat și mi-a cerut să „negociez” cu un cetățean (informatorul Andrei) pe care-l cunoșteam, pentru a-și asuma o faptă pe care nu a comis-o. S-a dovedit că el a fost ales ca inculpat anul trecut. Acest bărbat a fost reținut de cel puțin două ori din septembrie 2021″.

Legiuitorii l-ar fi dus cu forța pe informatorul Andrei, în timpul primei sale detenții într-un pustiu din Zasviajie, unde l-au obligat, prin amenințări, să adune cânepă sălbatică. După aceea, a fost recunoscut drept victimă și s-a inițiat un dosar penal împotriva ofițerilor de poliție care l-au reținut și l-au amenințat cu represalii. Pe 13 decembrie, căpitanului Semionov i s-a înmânat un acord de nedivulgare a dosarului penal, menționându-se că acest caz se află „sub controlul Moscovei”.

„Ziarul a primit o scrisoare de la Ministerul Regional al Afacerilor Interne, prin care se cerea înlăturarea interviului cu fostul căpitan de poliție și publicarea unui text despre demiterea acestuia”

„Idel Real”: „Într-unul dintre ultimele numere, «Ulianovsk Molodejnaia Gazeta», care a publicat povestea lui Semionov, a relatat despre vizita ofițerilor FSB la redacție și confiscarea documentelor din computerul de lucru al unui jurnalist care a scris texte despre cazul polițistului. Pe 21 decembrie, ziarul a primit o scrisoare de la Ministerul Regional al Afacerilor Interne prin care se cerea înlăturarea interviului cu fostul căpitan de poliție, publicarea unui text despre demiterea acestuia și vizita ofițerilor FSB la redacție”.

În replică, redacția ziarului a spus că nu va șterge interviul cu fostul căpitan de poliție. Cererea Ministerului Afacerilor Interne a fost privită drept „ingerință gravă în activitatea unei mass-media independente”.

„Ulianovsk Molodejnaia Gazeta”: „În ceea ce privește situația căpitanului Semionov, cazul lui (declarațiile) este acum tratat de Serviciul de Securitate Internă al Ministerului Afacerilor Interne și de Serviciul Federal de Securitate regional, dar și de Comitetul de Investigații al Federației Ruse și Procuratură. Concluziile lor s-ar putea să nu fie aceleași cu cele ale Ministerului Regional al Afacerilor Interne”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* 6 criminali ruși, scoși din pușcării și trimiși pe frontul din Ucraina, au evadat înarmați dintr-o tabără de antrenament a mercenarilor Wagner

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.