vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMainUn milionar român a fost găsit mort în Costa Rica, la 43...

Un milionar român a fost găsit mort în Costa Rica, la 43 de ani. „Mister Bitcoin” s-a înecat în Oceanul Pacific, iar valurile i-au aruncat cadavrul pe plajă

-

Știre-șoc în lumea criptomonedelor: miliardarul Mircea Popescu (43 de ani), românul care spunea că a deținut peste un milion de Bitcoini, a fost găsit mort în Costa Rica. Vestea, confirmată de mai multe surse private, a inflamat zona afacerilor cu criptomonede.

Informația a fost amplu distribuită pe rețelele sociale, pe paginile și în grupurile investitorilor în criptomonede și alte active digitale. Inițial, știrea a fost publicată de Chroy.com, un site de știri din Costa Rica. Ulterior a fost preluată de majoritatea site-urilor specializate în monede virtuale.

Sursa primară a știrii a fost Tuur Demeester, investitor în monede digitale şi autor al cărţii „Bitcoin Reformation”. Acesta a postat pe Twitter informația că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort.

Și John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin, scrie despre sfârșitul tragic al lui Mircea Popescu: „Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”.

- Advertisement -

Chroy.com susține că Mircea Popescu a fost descoperit de paramedici ai Crucii Roșii în dimineața zilei de 23 iunie pe o plajă, după ce ar fi fost luat de maree în seara anterioară.

Site-ul costarican face și o eroare, scriind că Mircea Popescu e polonez.

Și totuși, informația morții lui Popescu a fost confirmată – după publicare știrii – de trei femei cu care miliardarul a avut relații, potrivit Bitcoin Magazine, cea mai mare revistă de specialitate din domeniul criptomonedelor.

- Advertisement -

Una dintre acestea, dezvoltatorul web Diana Coman, a confirmat vestea pe blogul său.

Mircea Popescu a fost găsit înecat, pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, pe coasta de vest a Costa Ricăi, cu deschidere spre Oceanul Pacific.

Puntarenas, o limbă de pământ în Golful Nicoya, pe coasta pacifică a statului Costa Rica

Crescut în Cluj-Napoca, a trăit în SUA, Mexic, Costa Rica și Egipt

Ardelean de origine, a crescut în Cluj-Napoca, iar ulterior a trăit în SUA, Mexic, Costa Rica şi Egipt. A activat ca antreprenor, investitor, autor şi cercetător. În 2008 a lansat „Trilema”, un blog pe probleme sociale şi personale. Din 2012, el scria despre Bitcoin (BTC) şi criptomonede.

Despre Mircea Popescu se spunea că e singura persoană care deţine un milion de Bitcoin (BTC), dar o astfel de informație nu poate fi probată și nici nu pare a fi credibilă. Raportat la valorea Bitcoin de astăzi, ar rezulta că Mircea Popescu deținea nu mai puțin de 34 de miliarde de dolari. Imposibil!

Totuși, Mircea Popescu era un jucător important în lumea criptomonedelor. Probabil nu era miliardar, dar sigur era milionar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primarul PSD condamnat pentru pornografie infantilă a fost reales de locuitorii din Șotrile (Prahova)

* „Sindicatele – structuri paralele de putere în sistem, cvasi-mafiotizate în România!” Fost ministru al Educației: „Încasează automat 1% din salariile profesorilor. Vreo 15 milioane de euro”

Euro-coruptul Adrian Severin cere expulzarea ambasadorului interimar al SUA la București! Rușii de la Sputnik îi livrează „muniție”

După Cozmin Gușă, încă un politician militează pe față pentru ieșirea României din UE! A fost parlamentar, e săgeată a propagandei ruse

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacanțele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

Tragedie epică pentru directorul Ivănescu din Ministerul Tineretului: într-o singură zi, soția i-a murit, iar băiatul s-a spânzurat. Soacra i-a fost răpusă de Covid acum două luni

Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

VIDEO. O idioată a provocat un carambol îngrozitor în Turul Franței. Zeci de cicliști au căzut, patru au abandonat din cauza rănilor grave

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -